Autobaterie zkušenosti
- michal_tipar
- Autor tématu
Já jsem udělal docela blbou zkušensot s BOSCH SILVER, koupil jsem ji asi před třemi a půl roky, drahá jak pes, ale říkal jsem si lepší desky, bezúdržbová, to musí vydržet nejmíň na věky.
Ale dnes už si připadadám jak bych měl elektromobil, musí to být každou chvíli na nabíječce, jinak ani nevyjedu z garáže. Navíc jak je bezúdržbová, tak ani nelze zkontrolovat elektrolyt prostě nic. Pěkně mě to štve, měla by i podle servisu vydržet aspoň 5 let... Je to sice závislé na podmínkách provozu, ale ty zase nemám tak hrozný...
Zajímají mě zkušenosti s dalšíma značkama, každý máte v autě baterku, takže budou i nějaký zkušenosti...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD
do tipa jsem kupoval PERION byla levná a před 14 dny už kámoš co má moje tipo říkal že dával jinou. vydržela tedy 2 roky a 4 měsíce
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
Já sem měl novou Akumu, nejezdil sem s ní vůbec, jenom stála 2 roky po servisech a je KO. Takže předpokládam, že jí zabila zima.
No jestli stála minulou zimu venku, tak ten mráz -25 stupňů dokázal zabít jakoukoliv baterku, nehledě na značku.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
No jestli stála minulou zimu venku, tak ten mráz -25 stupňů dokázal zabít jakoukoliv baterku, nehledě na značku.
Já měl loni přes zimu na mrazu vystrčenou baterku Perion 72 Ah, kterou mám teď v Tipu. Dokonce mám dojem, že byla celou dobu skoro vybitá. Přežila to a bez problémů slouží, je stará asi 2 roky.
Takže jestli z našich uvedených zkušeností vyplývá nějaké pravidlo, podle kterého vybírat autobaterii, já ho nějak nevidím...
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
Sem musel koupit novou
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
- Tava
Fiat Tipo 1.4l r.v.1991
Fiat TIPO 1.9TDs strieborna metaliza
- michal_tipar
- Autor tématu
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
No je zajimavé si pročítát vaše zkušenosti co se týče baterii ale jak tady už někdo podotkl je to kus od kusu, ale že někomu vydržela byterka 8let provozu mu fakt nežeru ze svých zkušenosti vím že baterka ma zhruba po 4letech převážně dost a je třeba ji vyměnit zvlášť když se používá celoročně Jinak mám převážně dobré zkušenosti s Vartou a Akumou
Aku, která je v autě jako první od výrobce, má často opravdu velice dlouhou životnost, někdy i těch 8 let. Otec má v Mondeu z roku 2000 taky ještě původní aku. A to dokonce někdy v prosinci má žena nedovřela dveře od kufru, takže světlo svítilo asi 22 hodin. Aku byla mrtvá a po nabití zase funguje. Teď se s tím tolik nejezdí, třeba jen jednou za 14 dní, ale vždy bez problému naskočí a to je diesel. No a to má 7 let...