-
Fórum
-
Technické fórum
-
ELEKTRO INSTALACE
-
Značka baterie a její životnost
17 roků 7 měsíců zpět #1
od stiglitz
Tak jsem včera ráno sednul do auta a natočil jsem to, všechno v pohodě. Přijeli jsme za rodičema na vesnici, asi sedm kilometrů a pak už to baterka nenatočila, ani s tím nehnula. Přitom dobíjení a všechno bylo v pořádku. No dali jsme to s pantátou na nabíječku a pak už super i dneska ráno. Tak uvidím. Pantáta mi říkal že koukal na něco v televizi a tam že někdo tvrdil že baterka tak čtyři roky a ende. A to je právě teď.
Chlapi, jakou kdo máte v autě baterku a jak jste spokojeni? A myslíte že baterka třeba z OBI je šunt, že ty čtyři roky ani nevydrží? Když je o pětistovku levnější? Já tam mám Bosch a je stejně vyrobená u nás, je to na štítku. A co gelový baterky, máte někdo zkušenost?
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 7 měsíců zpět #2
od J.TuneR
Kupoval jsem taky baterku v OBI do Fa-40Ah a Fel-55Ah a jsou tam už 3 roky a bez problémů. V Tipu mám 115Ah 8O (už jsem to s tím koupil) a mám s ní velké problémy :vztek: . Poletí do pryč. Altík to nestačí dobíjet a furt jí nabíjet, to už teda ne. Dám tam raději 55Ah z OBI, ta drží
.
17 roků 7 měsíců zpět #3
od mk-tec
U baterky toho moc nevymyslíš. Buď bude levnější a vydrží trochu méně, nebo dáš o trochu víc a vydrží jen o trochu dýl, takže nula od nuly pojde. Důležitý je mít dobíjení v pořádku...
FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím
17 roků 7 měsíců zpět #4
od čenda
U baterky toho moc nevymyslíš. Buď bude levnější a vydrží trochu méně, nebo dáš o trochu víc a vydrží jen o trochu dýl, takže nula od nuly pojde. Důležitý je mít dobíjení v pořádku...
S tím nelze než souhlasit. Sice asi existují baterie z ošizeného a lepšího materiálu, ale víc asi záleží na údržbě a správné funkci dobíjení než značce baterie.
Moje zkušenost bez nároku na správnost:
nejlepší - AFA (Varta),
nejhorší - Hoeppecke.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
17 roků 7 měsíců zpět #5
od michal_tipar
Bezúdržovky ani za nic, bosch silver po třech letech zu grunt v pr... dá sice proud, ale nemá kapacitu, tescobaterky bych nebral. Příště chci koupit nějakou obyč, kde se dá zkontrolovat elektrolyt a kde si můžu životnost trochu ohlídat...
Asi to bude tak, že pokrok se neprojevuje delší životností, ale jen takovýma ptákovinama, jako je centrální odplynování a pod. Je to spotřební zboží, kde je potřeba ho trochu točit, ne aby každá vydržela 5 let...
17 roků 7 měsíců zpět #6
od stiglitz
O Vartě taky přemýšlím, je stejně drahá, jako Bosch. Pak mají taky Banner - tuším a není drahá a pak jsem si všiml že dodávají baterie do vysokozdvižných vozíků, tak to úplně neznámý nejsou.
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
17 roků 7 měsíců zpět #7
od hanzs
Nevim no, rek bych ze zalezi na vic vecech, ale treba ve felicii mame baterku uz snad 7 let a dobry.. Ja bych jen udelal drobnou reklamu bateriim Topla (prodavaji se v siti Pneubox) posledni dobou na ni jezdim ja i nejakym znamym jsem je doporucil a spokojenost...
Tipo 1.4 i.e. r.v.90,
najeto cca 200 tis.
17 roků 7 měsíců zpět #8
od Tesik
já už mám v Tipu 3 baterii,ta první klekla asi po týdnu co jsem auto koupil ale to je normálka,druhou jsem měl zn.Varta 55 vydržela akorát po dobu záruky 2 roky a ende ted tam mám půl roku Banner taky 55 a jsem velmi spokojen
17 roků 7 měsíců zpět #9
od Jozef
Ja mám 2 roky Banner a žiadny problém. Kúpil som ju po dlhšom vyberaní a porovnávaní s konkurenciou. Presvedčila ma informácia o víťazstve v nemeckom teste autobatérii. Nebola najlacnejšia ale zatiaľ max. spokojnosť
Fiat Tipo 1,6 DGT r.v. 1990 karburátor, najazdené 185.000 km
Fiat Marea Weekend 1,8 HLX r.v. 1998, najazdené 155.000 km
17 roků 7 měsíců zpět #10
od Marco
Ja mám 3 roky EXIDE Ultra 61 Ah a som maximálne spokojný. Štartovací prúd cez 600A a zvládla už doslova nemožné. Po búračke počas celého odťahu svetlá, ventilátor, ohrievania skla ... a po týždni štart na brnknutie. Rovnako nedávno pri výmene čidla v rozdelovači zvládla 52 štartovaní !!! (to nepreháňam, počítal som 8O ) Po otočení rozdelovača štart bez zaváhania. A to ani nehovorím, že cez pracovné dni pripadá na 6km jazdy 5 štartovaní. A to som ju dobíjal len raz, aj to len preventívne keď som dolieval destilovanú vodu. Na to ,že mi slabo dobíja alternátor idem niekedy do kolien, kde sa v nej tá elektrina berie. Bola síce mierne drahšia ako AKUMA, ale vrelo odporúčam.
17 roků 5 měsíců zpět #11
od Tomas-Oaza
tak dnes mi klekla baterka v aute. ocistil jsem stitek a je na nem datum vyroby 6 / 00 takze vydrzela 7 let pouzivani, coz si myslim ze je dobry na to jak dostava zahulit od vseho vcetne klimy. a znacka je nejaka energi z italie.
17 roků 5 měsíců zpět #12
od Dresik
Já už mám několik let Bosh Silver 74Ah...když už byla několikrát vydojená, tak sem jí násilím otevřel ( byla bezúdržbová) a dolil destilku..funguje doteď...Jak v TD tak v benzínu...Akorát mi teď trochu teče. Musím jí přetěsnit
17 roků 5 měsíců zpět #13
od jimird
mužete mít baterku jakou chcete,ale záleží jaký prožije život
ta moje ho má tžky,když mám v kufru 1500watt hudby=rychlá smrt( záruční doba 3roky-dávám jí tak max. 2)
17 roků 3 měsíců zpět #14
od pavelZet
do felicie (nízký provoz), golfu IV (akorátní provoz) a do škodovky (nízký provoz) sme dali zn Perion a u všech do 2 let KO. já mám už několik let v tipu (akorátní provoz) Vartu blue dynamic 74Ah a bez jedinýho problému. tyhle mají být dle výrobce vhodný i pro auta s nízkým provozem...
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
17 roků 3 měsíců zpět #15
od michalkulistak
já mám Vartu okolo 60A, druhým rokem a bez problémů. akorát to altík nějak nestíhá dobíjet, občas se podívám jaké světýlko na baterii svítí a kdyžtak ji dobiju. bíle mi zatím ještě nesvítilo, ale asi budu muset vyměnit alternátor
fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
-
Fórum
-
Technické fórum
-
ELEKTRO INSTALACE
-
Vygenerováno za 0.493 sekund