centrální zamykaní

Více
17 roků 2 měsíců zpět #16 od Marco Bartoli
Tady to asi nikdo nechápe.

Existují tři metody odemknutí auta s centrálem nebo bez.

1) Vaše auto nemá centrál na dálku. Pouze na klíček. Otočením klíčku ve dveřích se překlopí spínač v zámku a napětí se dostane na odemikací vstup řídící jednotky a ta odemkne všechny dveře.

2) Vaše auto má centrál na dálku i na klíček. Je možné odemčít všechny dveře stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači, nebo je možné odemčít auto stejně jako v bodě 1.

3) Vaše auto má centrál na dálku, ale nejde odemčít všechny dveře klíčkem. Zámky ve dveřích se v tomto případě chovají jako u auto bez centrálního zamikání, ale při použití dálkového ovladače je jde odemikat a zamikat všechny.

V mém článku výše popisuji úpravu systému 2 na systém 3 vyřazením spínačů ve předních dveřích. Pokud vždy používáte k odemikání vozu dálkový ovladač, tak vám nemožnost odemčít všechny dveře zaráz klíčem nebude nijak omezovat. Samozřejmě je rozumné nejprve dveře rozebrat. Vše pročistit a promazat a zkontrolovat kabelové svazky a spojovací body. Přítomnost alarmu ve vozidle sem nepleťte. Až v případě, že se vám nepodaří poruchu odstranit čistěním a promazáváním, přistupujte k vyřazení spínačů.

Dle mého názoru bude spínač ve dveřích řidiče zničen a nezbude nic jiného než vyměnit celí zámek. (pokud tedy není někde porušeny nějaký vodič.)

Fiat Tipo 1,7D 1988 zakoupeno 1.6.2007. Doinstalovaný interiér z 2.0 16V.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #17 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: centrální zamykaní
Zámek mi přestal také fungovat. Nejde se do toho ani lidsky dostat, když je to zanýtovaný. Koupil jsem jiný za 400 k a je pokoj. Pak sem zkusmo ten zámek násilím otevřel a stejně sem tam kulový vykoukal. :roll:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 2 měsíců zpět #18 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: centrální zamykaní

3) Vaše auto má centrál na dálku, ale nejde odemčít všechny dveře klíčkem. Zámky ve dveřích se v tomto případě chovají jako u auto bez centrálního zamikání, ale při použití dálkového ovladače je jde odemikat a zamikat všechny.

tak žádný takovýhle auto jsem ještě neviděl.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
17 roků 2 měsíců zpět #19 od simir
Odpověděl simir pro téma Re: centrální zamykaní
Já když jsem zapojoval alarm s DO centrálního zamykání, tak jsem kontakty odemykacího relé zapojil na bílý a bleděmodrý kabel ve dveřích řidiče, které relé ukostřuje. Prakticky tímto simuluji otočení klíčku a Tipo si samo odemkne a zamkne. Nemusel jsem tedy zádné dveře rozebírat ani střihat kabely, vše je provedeno samořeznými rychlosvorkami. Zůstala tak i možnost odemykání klíčkem (avšak pouze při vypnutém alarmu, jinak spustí poplach)

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Více
17 roků 2 měsíců zpět #20 od Marco Bartoli

Já to takhle mám už u druhyho auta...

Více
17 roků 2 měsíců zpět #21 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: centrální zamykaní
Centrál jde jednoduše rozebrat a všechny jsou na stejném mechanickém principu. Stačí odvrtat ty nýty, odšroubovat tři malé křížové šroubky a jde to snadno.
Centrál funguje na šnekovém převodu, který přenáší točivý pohyb motorku na posuvný. To způsobuje, že se zamyká a odemyká zámek. Když nefunguje motorek, nic tím zámkem nepohne, nic nesepne spínač že je odemčeno nebo zamčeno a řídící jednotka centrálu je v prdeli jako Baťa s dřevákama. Pak to dělá takové kraviny, že nejdou zamknout nebo odemknout dvěře z pravá nebo levé strany řidiče. Je úplně šumafuk jestli máš nebo nemáš centrál na dálkové, pořád má ten mechanismus stejný princip. S tím rozdílem, že se dá centrál ovládat dálkově.
Už jsem to měl rozebráno mnohokrát u jiných Típek a je to stále stejný systém a dá se stejně opravit. V 80% je to motorek, který stačí je vyčistit a v těch 20% spínač.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 2 měsíců zpět #22 od Marco Bartoli
Otázka zní: Pracuje ten motorek?

Pokud je v háji motorek (80%), pomůže jeho vyčištění? Možná bude potřeba vyměna.
Pokud je to jen spíač (20%), pomůže vyměna nebo postup, kterej sem psal vyše. O nic tim nepříjde.
Taky to můžou bejt ty dráty nebo je tam někde zakopanej pes :lol: (dost nechutny)

Více
17 roků 1 měsíc zpět #23 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: centrální zamykaní
Nastříkal jsem silikonový olej do zámku na kolíbku a od té doby mi to funguje,tak snad good! :music:

1.6ie 93"

Více
16 roků 10 měsíců zpět #24 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: centrální zamykaní

...ja to mám tiež tak isto...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 10 měsíců zpět #25 od wr8
Odpověděl wr8 pro téma Re: centrální zamykaní
na sve crome sem take mel problemy s centralem,pravidelne jednou denne me auto nereagovalo na odemceni pres zamek ridice,po case sem si vymyslel fintu ze sem mel v kufru kam sem se dostal teleskopickou tycku a na palubce sem zmackl tlacitko na otevreni dveri,pak uz to slo,pak jednou se to kouslo nejak nadobro,rozhodil sem ty dvere,byl kouslej zamek,u ridicovejch dveri byl se spinacem,koupil sem novej,prepajel draty a uz nikdy jedinej problem,ono muze to byt treba jako u me ze ten slavnej prevodo z ceho se sklada ten motorek je ulozenej jen v te krabicce v plastu takze to tech letech pouzivani se udelala vule na jedne te hridelce a vazlo to,prvne to projdi zkontroluj,promaz at nescvakas nejaky dratky zbytecne,uz takhle byva elektroinstalace Tip/Temper v zalostnym stavu

Více
16 roků 10 měsíců zpět #26 od simir
Odpověděl simir pro téma Re: centrální zamykaní

...ja to mám tiež tak isto...

tak to rozhodně není úmyslně, ale nejde spínač ve dveřích

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Vygenerováno za 0.426 sekund