Nefunkční ekonoměr

Více
17 roků 2 měsíců zpět #1 od stiglitz
Nefunkční ekonoměr vytvořil uživatel stiglitz
Dnes jsem zjistil že ekonoměr mi dal sbohem, je pořád v červeným poli, ani se nehne, je mrtvej. Zmínil jsem se v tématu seznam prací..., jen na okraj ale dávám to sem jelikož to tak má být. Oprava je snad jednoduchá ale nevím jak na to. Hnus tečkovanej. :evil:

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #2 od TommyAngelo
Odpověděl TommyAngelo pro téma Re: Nefunkční ekonoměr
Mno jo tak to já zase naopak já jsem furt v zelenem aji když tomu dávam :lol: zajimalo by mně taky čím to muže byt porad te taky :roll: :wink: :idea: :!: :cry: :D

Více
17 roků 2 měsíců zpět #3 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Nefunkční ekonoměr
Z Una:
a) Zkontrolovat těsnost hadičky, která vede ke snímači.
b) Zkontrolovat/očistit elektrické kontakty.
c) Vymontovat a "vcucnutím" zkontrolovat těsnost samotného snímače. Ve snímači je membrána, která nemusí těsnit nebo může být zteřelá.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
17 roků 2 měsíců zpět #4 od Jozef
Odpověděl Jozef pro téma Re: Nefunkční ekonoměr
hadičky podtlaku

Fiat Tipo 1,6 DGT r.v. 1990 karburátor, najazdené 185.000 km
Fiat Marea Weekend 1,8 HLX r.v. 1998, najazdené 155.000 km

Více
17 roků 2 měsíců zpět #5 od TommyAngelo
Mno a ktere hadičky to jsou jak je poznam to jako do ekonoměru do palubky vedou hadice :oops: :?: :?: :?: poraďte a kaj vedou do vstříkovaci jednotky :?: :?: :?: :oops:

Více
17 roků 2 měsíců zpět #6 od čenda
To, co jsem popsal, platí pro analogový ekonometr se snímačem v motorovém prostoru.
Principiálně ale ta hadička vede ze sacího potrubí motoru nebo nějaké jeho odbočky.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
17 roků 2 měsíců zpět #7 od TommyAngelo
aha já jsem myslel digital víš :cry: tak nic no jetly někdo vite tak poradte proč mi to furt svítí v zelenem poli aji když tomu dávam díkk :wink:

Více
17 roků 2 měsíců zpět #8 od vavra
Odpověděl vavra pro téma Re: Nefunkční ekonoměr
Tak ten problem mamtaky asi pořad jezdim ekonomicky, i když jsem s plynem na doraz furt zelena. teď to překopavam na dieslaka, takže mi tam už ekonomět bude na nic, aspoň podle toho co jsem slišel. Na druhou stranku mi to zas tak nevadi, když mi přitelkyně řika že jedu jak hovado, tak ja ji zase řikam že jezdim ekonomicky a když mi nevěři ať se diva na ten ekonoměr a ne na tachometr.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #9 od Jozef
Odpověděl Jozef pro téma Re: Nefunkční ekonoměr

aha já jsem myslel digital víš :cry: tak nic no jetly někdo vite tak poradte proč mi to furt svítí v zelenem poli aji když tomu dávam díkk :wink:

Podľa mňa v princípe by nemal byť rozdiel medzi analógom a digitálom. Samozrejme, že všetko sa nachádza v motorovom priestore. Skús skontrolovať všetky hadice, či sú neni popráskané a či nikde neuniká vzduch.

Fiat Tipo 1,6 DGT r.v. 1990 karburátor, najazdené 185.000 km
Fiat Marea Weekend 1,8 HLX r.v. 1998, najazdené 155.000 km

Více
17 roků 2 měsíců zpět #10 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Nefunkční ekonoměr
V prvé řadě se podívej po hadičce od čidla ekonoměru co vede kamkoliv a taky včechny hadičky které by mohly být napojeny na totéž místu nebo tentýž okruh. Pak se mrkni na konektor jestli nejsou zlomené nebo utžené dráty a taky jestli není zkorodovaný konektor. Taky se mrkni jestli ti jde do čidla ekonoměru šťáva. Jo to čidlo je pod baterkou a jde z něho ta hadička a taky nejméně 2 dráty.
Pokud tohle včechno je O.K. , je v hajzlu čidlo :(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 2 měsíců zpět #11 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Nefunkční ekonoměr

I digitál bude mít hadičku. Jen na cestě do budíku bude nějaký převodník, stejně jako to je u TD, když je budík na tlak turba..
Hledej nějakou "krabičku", do které vede hadička a vychází kabel :)

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 2 měsíců zpět #12 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Nefunkční ekonoměr
Pánové, děkuju za rady, byla to hadička, je tam už nová a zase to běhá. Tak a teď už se těším zase na nějaký další překvapení.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #13 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Nefunkční ekonoměr

I digitál bude mít hadičku. Jen na cestě do budíku bude nějaký převodník, stejně jako to je u TD, když je budík na tlak turba..
Hledej nějakou "krabičku", do které vede hadička a vychází kabel :)

6ádný převodník není ani u digitálu, ani u analogu. Ten signál co dělá pohyb ričičky nebo rožnutí světla dělá to čidlo tlaku pod baterkou.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 1 měsíc zpět #14 od Weka
Odpověděl Weka pro téma Re: Nefunkční ekonoměr
To já se hrabal v přístrojovce a economy mi teď nesvítí,ale když tomu šlápnu na krk, tak se power normálně rozsvítí.Asi nějaká dioda či co :lol:

fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=5540
1.4 Tempra,r.v.91,182km/h,102 000(13.5.2008),el.okna,central na dál.ovládání,alarm,nastavitelný volant,mlhovky

Více
17 roků 1 měsíc zpět #15 od čenda

Ten signál co dělá pohyb ričičky nebo rožnutí světla dělá to čidlo tlaku pod baterkou.

V tom čidle podtlaku je plošný spoj a na něm 2 odporové dráhy, jedna lineární, druhá exponenciální resp. "zapnuto/vypnuto", proto jsou na čidle 3 kontakty, jeden společný a po jednom od každé dráhy.
Pokud je zapojená lineární dráha, mění se odpor plynule, což bude zapojení pro ručičkový ekonometr. Pokud ta druhá, bude to nejspíš spínat ty vaše kontrolky (které jsem ale na vlastní oči nikdy neviděl, takže tu uvažuju jen teoreticky).

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Vygenerováno za 0.512 sekund