Elektricke stahovanie okien
Mam problem s elektrickym stahovanim okna na soferovej strane. Po rozobrani dveri som zistil, ze v plastovom vodici je taky slimak, ktory sa posuva hore dolu a otvara okno.
Z jeho spodnej strany trcalo ocelove lanko s takou zaistovacou hlavickou. Najhorsie asi je to, ze to lanko sa dalo vytiahnut von . Na konci bolo rozstrapatene - teda asi odtrhnute.
Ako to vlastne funguje? To lanko je uchytene niekde v motorceku, alebo prechadza cez motorcek az na druhu stranu?
Ako to opravit? Bol som v servise a tam, ze cele vymenit a tak podobne blaa blaa blaaa.
Da sa to riesit aj inak?
Ako vytiahnem ten jazdec zo skla dveri? Je tam s niecim zaisteny a nemozem ten mechanizmus vykuchavat na stole....
Vdaka za info a rady
Fiat TIPO 1.9 TD GT, 305.000 km
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
zveda a spusti okno. Ten vinuty drat (snek) prochazi motorkem a na osce
motorku je plastovy bazmek, ve kterem jsou naskladany kulicky a ty otacenim osky posouvaji snek nahoru a dolu.
Pokud ti okno jde lehce tak by to nemuselo vadit, ale v zime, kdyz mas treba primrzle okno tak asi k nejakemu roztahnuti muze dojit a pak se ti muzou kulicky seknout mezi zavit sneku a pak jsi v haj...lu
Muzes protahnout nove lanko a na konci zajistit treba jednim spojem z cokolady (vylomeny kousek z elektro svorek)
Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD
Staci to lanko (nove) prevliect cez toho oceloveho slimaka, co prechadza cez motorcek az na opacnu stranu a zaistit ho? Podla toho ako som to pozeral, to lanko by malo byt zaistene prave v tom plastovom bezci, co je na spodnej casti okna. To je moj dojem. Spravny - nespravny?
Menili ste uz niekto to lanko?
Pri probleme popisanom vyssie bola oprava nasledovna.
1. Demontaz calunenia dveri a ciernej folie proti vlhkosti. Pozor na elektricke vodice pripojene na ovladacie tlacitka okien.
2. Demontaz vystuhy dveri na ktorej je namontovany cely mechanizmus otvarania dveri a mechanizmus elektrickeho otvarania okna.
a.) klucku na otvoreni dveri sa vysunie tahom von. Opatrne, aby neprislo k poskodeniu kovoveho tiahla a centralu vo dverach.
b.) povolenie skrutiek, matic upevnujucich ram na dvere a plastovych stuplov drziacich ram na zamku dveri.
c.) Uvolnenie spodnej a vrchnej matice upevnujucich mechanizmus spustania okna.
3. Odpojenie plastoveho jazdca z zo skla okna. Pri dobrom svetle uvidite na poistke na strane od plechu dveri moznost jej rozpojenia a vysunutia. Stlacenim usiek na plastovom cape sa vysunie cely jazdec zo skla. Nie je to take jednoduche ako sa to pise a cita.
Nasledna oprava spocivala, nakolko bol motorcek a struna (slimak) neposkodeny vo vymene oceloveho lanka.
Jeho celkova dlzka je cca 115 cm a hrubka 2 mm. Pouzil som plynove lanko z motorky, ktore som kupil aj s boudenom za cca 100 Skk. Boudem je zbytocny, pouzil som iba lanko.
Ako nahrada sa da pouzit aj lanko z brzd bicykla, ale odporucam nakolke je hrube 1,5 mm, pouzit kvalitne cyklo lanko. Urcite nie 15 korunove z dakej Esky....
Po nasunuti zo strany od plastoveho jazdca, kde lanko zaistil povodny ukoncovaci clen na lanku, som ho na opacnej strane zkratil a pouzil tu na fore odporucene zaistenie elektrikarskou svorkou bez plastu.
Po doladeni ukoncovacich casti pre lahky pohyb som zmontoval dvere opacnym postupom.
Okno funguje, tymto pozdravujem tych, co odporucali opravu cca za 2500-300 korun. (toto si asi neprecitaju lebo sem nechodia)
p.s. Vdaka kto si to precital do konca.
utratou.
Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD
Parada, zase jendou vyhraly zlate "slovenske" rucicky nad zbytecnou
utratou.
No, vyhral som - tak to vyzera. Este dufam, ze to aj vydrzi...
Fakt ma stvali rady: Kup to nove, ja ti to vymeni. Jaaaj, ty nechces nove. Tak chod na vrakovisko a potom ti to vymenim.
Lanko za 100 Skk je rozdiel dat za to 1000-2000-3000 Skk. Hold tie nase auta uz nie su vhodne na taketo investicie. Ale okna by mali fungovat.
http://upnito.sk/imggal.php?viewGallery=9682b5f0139ceb8fc7698f590da18fc1
Ja som tam mal asi uz meneny mechanizmus. Eletromotorcek, cez ktory prechadza kovovy slimak (taka struna) na jednej strane ukoncena plastovym drziakom, ktory je uchyteny do skla dveri.
Motorcek posuva ten kovovy snek a tym padom aj okno. Aby sa to nevyvlieklo, tak to stredom toho sneku zaistue ocelove lanko, co som mal roztrhnute.
Nemam foto, neviem ci ti takto pomozem....
PetoGT mas podla tapaciru dveri novsi model Tipa ako ja..... Aj novsi mechanizmus....
PS: ja mám 3 dverové Tipo, tak možno aj v tom bude rozdiel, aj ked som myslel, že to bude to istsé stahovanie
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
Něc tam ruplo a když jsem se ho snažil zavřít spříčilo se mi, tak že nejde zavřít. Musím ho při zavírání držel ve správné poloze abych ho mohl zavřít
Nevíte co mohlo upadnout, nbo vyskočit? Včera jsem to rozebíral, ale nebyl čas to celé rozebrat. Jen jsem nakouknul, ale nic jsem nenašel
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Tak jsem se snažil stáhnout přomrzlé okénko u spolujzde abych viděl
Něc tam ruplo a když jsem se ho snažil zavřít spříčilo se mi, tak že nejde zavřít. Musím ho při zavírání držel ve správné poloze abych ho mohl zavřít
Nevíte co mohlo upadnout, nbo vyskočit? Včera jsem to rozebíral, ale nebyl čas to celé rozebrat. Jen jsem nakouknul, ale nic jsem nenašel
zkus tady http://www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1349