baterka v háji?

Více
16 roků 11 měsíců zpět #1 od Max-el
baterka v háji? vytvořil uživatel Max-el
tak se u mě po čase zase objevil nějaký problém. Ráno jsem sednul do auta, otočím klíčkem a nic, ani se nerozsvítili kontrolky. Prostě prázdná baterka.

Auto stálo 2 týdny co jsem byl nemocnej. Už se to stalo po několikáté, že byla z ničeho nic prázdá. Vždycky jsem změřil odběr na prázdno, ale na nic jsem nepřišel. Tak jsem baterku nabil a jezdil dál.

Nejspíš bude baterka v háji, že jo? Pořád doufám v jinou závadu, protože se mi nechce nová kupovat. Stojí děsný prachy...

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #2 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: baterka v háji?

tak se u mě po čase zase objevil nějaký problém. Ráno jsem sednul do auta, otočím klíčkem a nic, ani se nerozsvítili kontrolky. Prostě prázdná baterka.

Auto stálo 2 týdny co jsem byl nemocnej. Už se to stalo po několikáté, že byla z ničeho nic prázdá. Vždycky jsem změřil odběr na prázdno, ale na nic jsem nepřišel. Tak jsem baterku nabil a jezdil dál.

Nejspíš bude baterka v háji, že jo? Pořád doufám v jinou závadu, protože se mi nechce nová kupovat. Stojí děsný prachy...

jo olovo šlo hodně nahoru

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 11 měsíců zpět #3 od Freedom
Odpověděl Freedom pro téma Re: baterka v háji?
no asi to baterka nevydržela....a máš pravdu levný nejsou kupovalů sem novou 72Ah za nějakej 1700Kč

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: baterka v háji?
no já budu potřebovat taky 72Ah teď je tam 50Ah a to je jako nic pro 1.8

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od Freedom
Odpověděl Freedom pro téma Re: baterka v háji?
nj asi to chce no....jinak děda mám 1.8Gti ale v nissanovi a má tam nějakou 36Ah...ale u mě to batreka taky nedržela....ale myslím že to bylo špatnou kostrou u altíku a teď jezdí 3 tejdny v pohodě tak doufám že to už bude ok...:-D

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od skypan
Odpověděl skypan pro téma baterka v háji
jo na 1.8 50Ah je opr.málo alespon 60 a více.jinak (tose prostě stává),máš studený spoj ve vnitř baterky a bohužel to nejde opravit.prostě se přeruší obvod a prd.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

• vilímek petr
16 roků 11 měsíců zpět #7 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: baterka v háji?
No a maxeli nebere ti třeba radio nějaký ten voltík?Ony některé radia dokážou za týden tu baterku vyštavit

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: baterka v háji?
Taky bych to viděl na nějaký odběr. Některé Tipa mají v kufru světýlko a někdy nevypne. Taky to rádio jak je výše. Kdyby ti dešel nějaký článek, tak by ti svítily alespoň kontrolky.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: baterka v háji?
no já tam měl 72 no a ta vyplivla a ted tam mám 40 a je to opruz

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 11 měsíců zpět #10 od Max-el
no, pravda je, že se mi občas nezhasne světlo nad zrcátkem, i když je vypnutý, tak svítí

ale nevím, těžko říct, odběr na prázdo to má malej, takže autorádio to asi nebude, kouknu na to světlo a uvidim co bude dál

Více
16 roků 11 měsíců zpět #11 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: baterka v háji?

no, pravda je, že se mi občas nezhasne světlo nad zrcátkem, i když je vypnutý, tak svítí

ale nevím, těžko říct, odběr na prázdo to má malej, takže autorádio to asi nebude, kouknu na to světlo a uvidim co bude dál

No zrovna mi kamarád vyprávěl, že mu přes anténu teče do interiéru a do světýlka. Nemáš to náhodou stejně? To světýlko má dost velký odběr i když není ve skratu, a co potom když tam teče voda. Za 2 týdny ti klidně vyšťaví baterku na dno:(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 11 měsíců zpět #12 od Max-el
vodu ani vlhkost sem tam nepozoroval.

navíc Tipo stálo celou dobu v garáži

Více
16 roků 11 měsíců zpět #13 od skypan
Odpověděl skypan pro téma baterka v háji

vodu ani vlhkost sem tam nepozoroval.

navíc Tipo stálo celou dobu v garáži

to jsou všechno málé odběry-plnej souhlas,dělá to baterka, jinak aku,je-li v poho má samodobíjecí schopnost ,kdyš začne odcházet tak se začíná vybíjet,snižuje se kapacita,elektrolit je vhorším stavu a pod.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 11 měsíců zpět #14 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: baterka v háji?
no ja mam tiez problem z baterkou. kupil som novu 44 Ah (na 1,4 myslim ze staci) dal som ju cez vikend nabit. ale ked necham auto stat den - dva tak pri starte netoci motor uplne v pohode ale tak ako by nebola nabita baterka a pritom ked zmeriam volty tak ma okolo 12,7 V az 12,8 V. a odber v klude je 0,08 A. tak kde by mohol byt problem?

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 11 měsíců zpět #15 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: baterka v háji?

no ja mam tiez problem z baterkou. kupil som novu 44 Ah (na 1,4 myslim ze staci) dal som ju cez vikend nabit. ale ked necham auto stat den - dva tak pri starte netoci motor uplne v pohode ale tak ako by nebola nabita baterka a pritom ked zmeriam volty tak ma okolo 12,7 V az 12,8 V. a odber v klude je 0,08 A. tak kde by mohol byt problem?

Zkus zmerit elektrolyt. Vetsinou kdyz je spatna baterie, tak je na plus polu spatna hodnota.
Je mozne, ze je vadna od vyroby.
Jeste jedna vec. Dival jsem se do manualu k autu a je tam uvedena baterie 55Ah, takze je otazkou, zda ta 44Ah neni prilis slaba.

Vygenerováno za 0.470 sekund