studený start - vyždímaná baterie - udělal jsem hnusnou věc

Více
16 roků 11 měsíců zpět #1 od stiglitz
Pánové. Včera přijdu k autu a pokouším se nastartovat. A baterie točí a točí a nenatočí... a už vůbec neotočí. Tak jsem udělal prasečinu - no stál jsem na kopci. Na trojku... Pánové, dotaz č 1. Co se může stát tímhle způsobem startování? Je fakt že to týden stálo, takže jsem baterku vzal do fabriky na halu přes noc a teď je na nabíječce. Pak se chci za druhé zeptat - mě motor vždycky tak šestkrát otočí a pak nastartuje. Není něco špatně? Není to moc? Znám lidi co jak se říka cvrnknou a běží to. Třetí moje otázka je tahle - mám baterii 55Ah, ale kamarád tvrdí že můžu mít klidně i 62Ah, že o tolik dražší není a je to lepší, tak se ptám jestli to není předimenzovaný pro ten můj motor. Díky za odpovědi.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #2 od drto
tu je odkaz na clanok www.fiattipo.net/modules.php?name=News&a...e=article&sid=38
kde sa uvadza na 1,6 55 Ah baterka tak si myslim ze by tam aj taka asi mala ist. silnejsiu nemusi stihat dobijat. a co sa tyka toho startu na trojku tak to je na 100 ludi 100 inych nazorov :D niekto ti povie ze to nevadi druhy povie ze sa to nikdy nesmie treti povie zasa nieco ine tak to si potom z toho vyber :D

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 11 měsíců zpět #3 od stiglitz
Četl jsem že se může poškodit katalyzátor.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4 od Charles
Já mám v 1.6 DOHC byterku 72Ah a dobíje ji to v klidu, samozřejmě pokud člověk nejde 100 metrů nezhasne a zase popojede :lol: ale tohle snad nikdo nedělá ;) A je fakt, že ta baterka točí nádherně, kdybych měl jako kámoš v OHC jen 44Ah asi bych při mínus 10 °C nenatočil jako on :!:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od stiglitz
Právě přemýšlím o té 62 Ah, není to zase o tolik a tahle je už pátý rok, no bude končit. Baterka zpravidla odejde na jaře, prý. :lol:

stiglitz.
/////

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od Dresik
Výrobcem je předepsaná 55Ah. Takže si myslím, že stačí. Já mám v Deltě dokonce 44Ah...Už tam byla a zatím vše v pohodě. Zkus změřit elektrolit. Ale jak se už napsalo, pokud se jen popojíždí a kór teď, kdy se ještě zapíná vyhřívání skla a topení, tak to nemusí zvládat.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #7 od Dan
Silnější baterku tam dát můžeš. Bude ti to líp startovat a dobíjet se bude také.

FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od jirkaR

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od Dvoři
já mám 55Ah na 1.8gti a zatím jsme to nahodil vždy, chytne hned a to nemám zatím garáž...

bývalé--Tipo 1.8 GT r.v.93 77kw
nyní--Alfa Romeo 2.0JTS r.v. 2002 125kw

Více
16 roků 11 měsíců zpět #10 od petr1978
No myslím, že v 62 Ah baterce nebude problém a klidně jitam můžeš hodit. Aspoň se ti bude lépe startovat za mrazu :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 11 měsíců zpět #11 od hovi
já měl baterku dřív 55Ah a mam el okna a el. šibr a pokaždé když jsem v létě přišel k autu, tak sem otevřel okna a šíbr a pak sem měl problem někdy se startem, tak sem koupil 74Ah a už je to v poho

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #12 od Tomas-Oaza
to si delas prdel ne? ja mel v lete danou 40 AH ze skodarny a jelo mi vse i klima

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 11 měsíců zpět #13 od Martin P
Co sa tíka roztahovania veľmi sa to neodporúča može preskočit remen ako sa to stalo kamarátovi natipe1,6 A baterku podľa mna tam možeš dat akú chceš ak tam máš miesto dobíjať to bude :x :twisted:

Více
16 roků 11 měsíců zpět #14 od stiglitz

Co sa tíka roztahovania veľmi sa to neodporúča može preskočit remen ako sa to stalo kamarátovi natipe1,6 A baterku podľa mna tam možeš dat akú chceš ak tam máš miesto dobíjať to bude :x :twisted:

No právě, toho přeskočení se obávám ale nestalo se nic, příště se na to vykašlu ale byl jsem v tísni, musel jsem odjet. A švára má v 1,6 taky 62Ah a je to prý paráda.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 11 měsíců zpět #15 od petr1978
Párkrát to rootáhneš a nic. Někdy stačí jenom nastartovat nebo přibrzdit motorem a je t v hajzlu :(
Asi dost záleší v jakém stavu je ten řemen a jak je napnutý. Nesmí být ani moc ani málo.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Vygenerováno za 0.519 sekund