Čidlo teploty 1.7D

Více
16 roků 11 měsíců zpět #16 od Kounect
Odpověděl Kounect pro téma Re: Čidlo teploty 1.7D
No to mám taky...nemlych to samý = termostat. Proto se Ti to uchladí v pohodě na 70-80°C a větrák nemá potřebu spínat. Myslim že by měl, a teď možná kecám benzínové hodnoty a diesel spíná o chvilku dřív, ale 85°C první stupeň, 92°C druhý stupeň. Anebo to co píšu jsou hodnoty pro diesel a benzín je o kousek dál.

K termostatu, myslim že chrochtací otvírá při 82°C čemuž by odpovídalo potom i to sepnutí větráku na 85...takže asi tak mno. Jak píše Jenda, tak to je s tím topením, samozřejmě nezapomeň ho mít uvnitř auta otevřené/puštěné.

Ale viděl bych jádro pudla právě tam. Dneska jsem se v koloně po Praze dostal konečně poprvé v životě na 90° ale za chvilku to spadlo zase pod...a vrtuli jsem nezaregistroval. Taky pamatuj, že ta ohřátá voda musí dojít až do chladiče k tomu čidlu na větrák, ale díky ochlazení v chladiči za jízdy se ta horká k čidlu nedostane a ani se Ti nesepne byť by sis myslel že už by mělo bo Ti to vyletělo na 90. Nicméně když budeš takhle laborovat tak si dávej skutečně pozor, abys to nepřehřál, bo kdyby to nespínalo tak to neuchladíš mno...

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #17 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: Čidlo teploty 1.7D
...no zajtra skusim vymeniť ten termostat z favorita ako tu niekto o tom pisal a uvidím a skusim ešte premerať ten termoprvok či vôbec funguje a potom uvidim...inak voda mi už takmer vrela tak sa teraz nemozem ani šialiť :cry:

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 11 měsíců zpět #18 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Čidlo teploty 1.7D
Nerad tě sklamu,ale termostat s favorita na TDs nejde zaměnit.Bohužel jedině origo. (821Kč)

Já mám podobnej problém,teplota na budíku během cca 3 minut,vyleze na 130 a tam se drží,ale termostat je s fáva a ještě že se na něj mohu spolehnout.Včera kolona na Barandově-Praha (jako vždy) no je to hnusnej pocit. Pro trochu jistoty sem otevřel okna,šíbr a zapnul topení a větrák naplno. (Sauna=hadr)

Vyměnil sem i kabel až k palubce a pořád ukazuje 130 C.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #19 od Kounect
Jendo bejt Tebou tak si natáhnu ještě jeden cvičnej drát, ten omotám okolo čidla z venku ( na jeho tělo ) a dotáhnu k palubce. Tam ho přikostřím společně v bodě s ukostřením palubky a určitě máš po problému. Na ježdění to není, to je potom potřeba vyřešit záhada, že motor není dostatečně ukostřený, ale na to aby ses začal ubírat správnou cestou a potvrdil si to je to nejjednodušší řešení.

Mě to třeba fungovalo tak, že zasraná kostra kostřila, když jsem neměl zapnutej klíček, bylo to úplně v poho a od hlavy blízko čidla k ukostření palubky jsem naměřil 0,1 Ohm. Jakmile jsem ale zapnul klíček, tak tam začali téci proudy odněkud někam nekontrolovaně ( kvůli špatné kostře ) a lítalo si to kam chtělo až někam za MegaOhmy. To se to pak taky rozsvítilo na 130° a nikam nehlo. Myslel jsem, že je v cestě nějaký aktivní člen ale hovno hovno zlatá rybko...natáhni si paralelně ještě jedno uzemnění na zmíněné body a ok. ( dopředu říkám, že by to nemuselo nutně vyřešit problém, protože jestli je problém v kostře, tak díky tomu, že si proud najde cestu nejmenšího odporu, tak se Ti tady tudy budou přikostřovat i ostatní periferie motoru a mohlo by se to projevit neslavně, nicméně si myslím že s nějakým efektem určitě - nejlépe to fakt omotat kolem čidla teploty )

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 11 měsíců zpět #20 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: Čidlo teploty 1.7D
...no ale ja som menil všetky kostry na aute čo som našiel takže tam by nemal byť problém...no kedže nepasuje termostat u fáva tak sa na to môžem vysrať zapálim to a bude pokoj...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 11 měsíců zpět #21 od Kounect
Bjuke: Já odpovídal na Jendův problém s čidlem teploty.
Tobě neohřívání jistotně nezpůsobují kostry, ale jak jsme zmínili termostat. Hele jak chceš Ty, já s tím najezdil 6000km a budu s tím jezdit i nadále. Minimálně do zimy to vydrží. Pak ty prachy možná obětuju...zkus poptat tady v bazaru jestli někdo neprodá ;-)

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 11 měsíců zpět #22 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Čidlo teploty 1.7D
Kostry sem (všechny) dělal 2x bez výsledku.Ten drát sem natáhl s konektorem až k palubce.Druhé čidlo teploty co mám náhradní ukazuje to samé.A když to čidlo vyndám a přiložím jen tak na kostru,tak je tam taky 130 C.

Nějaká rada?

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #23 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: Čidlo teploty 1.7D
Napeti na tom dratu z palubky proti kostre je jake? Mas analog nebo digital?
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #24 od Kounect
Multimetr máš, dej - na baterku a + na signál od čidla u palubky. Jestli budeš mít u ohřátého motoru cca 800-900 Ohmů, tak hledej problém v palubce. Nic víc...
To už jsi právě psal že máš kostru dělanou stokrát když Ti to nejelo, já vim, ale jistota je jistota a když potřebuješ být nezávislý na ničem, tak je lepší si natáhnout ještě jeden. Až tohle změříš tak budeš o skok dál, to Ti rozlouskne celej problém bo určíš jestli je to čidlo, na cestě od čidla anebo v palubce ;-)

Fiat Tipo 1.7D

Vygenerováno za 0.068 sekund