Univerzální centrál

Více
17 roků 2 týdnů zpět #16 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Univerzální centrál
Já tam napsal a doporučil mi toto protože má rj. vyvod na 5 dveře tak lze dokoupit i odskok
:lol:
www.levnealarmy.cz/eshop/centralni-zamyk...amykani-cz-3409.html

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 2 týdnů zpět #17 od Kounect
Odpověděl Kounect pro téma Re: Univerzální centrál
Šak hej...jestli dobře chápu že Tvoje social edition nemá central vůbec, tak tohle je dobrá volba a klíďo do toho jdi.

Bude to vypadat asi takhle :
Den budeš bastlit motorky do dveří, nasranej jak klokan = mechanicky namontovat tak, aby to ničemu ( např. staženému oknu ) nepřekáželo, nabastlit to na stávající táhla tak aby to fungovalo. Dráty protáhnout skrz dveřní přechodky ( snad je tam máš, jestli ne, tak udělat díry do dveří, koupit nějaký nejlevnější gumový přechodky ) a ukončit veškerou kabeláž na jednom místě, kde budeš mít i tu ŘJ toho centrálu. Podle schématu to elektro bude skutečně jenom barvička na barvičku, takže no problemo. Asi to bude chtít vzít odněkud stálé napájení, takže ještě někde v autě pohledat i bez klíčku živej drát ( v pojistkovce rozhodně najdeš a někdo Ti tu poradí i určitě kde ) a máš to hotové :-)

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
17 roků 2 týdnů zpět #18 od bery1970
Odpověděl bery1970 pro téma Re: Univerzální centrál
jsem varianta 1 nemám centrál vůbec,ale když říkáš že i laik to zvládne tak to já snad,aby to snad udělal někdo jinej :lol: no ne zkusím to sám .dík

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

• vilímek petr
17 roků 2 týdnů zpět #19 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: Univerzální centrál
Bery vubec se toho neboj,taky jsem na to hleděl jak tele na vrata za pár hodinek nebylo co dělat.Jak píše Kounect barvičky a zase barvičky.Vše je jednoduché.

Více
17 roků 2 týdnů zpět #20 od MATY585
Odpověděl MATY585 pro téma Re: Univerzální centrál

Už se to tu řešilo...
necháš si svojí ŘJ centrálu, akorát k tomu píchneš jednotku DO a ta ovládá jakoby to origo. Nic nesápeš ven, vše zůstane a pouze dodáš. Je to fakt jednoduchý. Až něco koupíš tak se ptej co dál...podle toho typu co seženeš.

zdarek...tak wcera som sa bol pytat na ten dialkac+RJ..u nas to stoji cca 1000sk ale chlap w predajni mi poradil ze uni central stoji cca 1300sk...takze mne by sa wiac oplatilo kupit cely central a zobrat z neho iba RJ a motorceky by som mal do nahrady...hmm co ty na to???

Fiat Tipo 1,9 TD

Více
17 roků 1 týden zpět #21 od MATY585

Už se to tu řešilo...
necháš si svojí ŘJ centrálu, akorát k tomu píchneš jednotku DO a ta ovládá jakoby to origo. Nic nesápeš ven, vše zůstane a pouze dodáš. Je to fakt jednoduchý. Až něco koupíš tak se ptej co dál...podle toho typu co seženeš.

este otazocka....niekde tu som cital ze RJ centralu je wlastne relatko...takze pootom tu pridawnu RJ dialkoweho pripojim k tomu??wies mi poradit prosim??

Fiat Tipo 1,9 TD

Více
17 roků 1 týden zpět #22 od Kounect

este otazocka....niekde tu som cital ze RJ centralu je wlastne relatko...takze pootom tu pridawnu RJ dialkoweho pripojim k tomu??wies mi poradit prosim??

Přesně tak.
Centrál, ať už jakýkoli, uni nebo origo je vlastně jenom relátko se spožďovačem. Spožďuje se to proto, aby motorky stihly dojet za všech okolností do požadovaného stavu, takže právě tohle relátko jim dává elektriku po nějakou dobu ( cca 2s ).
Jediné co je tam, tak jsou ovládací motůrky - to je jak máš v uni sadách popsáno, dva 3vodičové, 2 pětivodičkové. Ty pětivodičové jsou ovládací. Tím 4tým se jakoby odemkne, tím 5 jakoby zamkne. Přes tyhle 2 dráty se tomu relé dává povel k tomu, co má udělat od kontaktu v tom ovládacím motůrku. ( naopak někdy u řidiče není ani motůrek, jenom ten kontak, protože v rámci úspory nákladů. Zamkneš tam jakoby klíčkem a akorát odtud potřebuješ ten signál z kontaktů že jsi zamkl aby se zamkli i ostatní dveře ). To ssebou nese nevýhodu, že musíš v případě domontování DO dodělat i ten motůrek do dveří řidiče, jinak by se Ti po zapojení odemklo vše mimo řidiče.
Nicméně, Ty si najdeš právě ty dva ovládací vodiče vedoucí ve dveřích od ovládacího kontaktu a k těm napojíš ty dva drátky od ŘJ DO.

A to vynecháváme harakiri jako je třeba podtlakové ovládání centrálu montované např. do koncernů, merglů apod. veteše. To je v autě normálně kompresorek, do dveří vedou hadičky a ty to ovládaj.
Třeba až koupíš ten uni DO, tak to tam ve schémátku budeš mít také znázorněné, ty zapojení se potom trochu líší, ale to už budeš mít jenom na kouknutí ze zvědavosti, bo to řešit nebudeš :-)

Snad mě trochu chápeš, kdyby ne, tak sem písni a já to nakreslím v mém oblíbeném ms paint :D

Fiat Tipo 1.7D

Více
17 roků 1 týden zpět #23 od MATY585
dakujem pekne...dost si mi to popisal za co som nesmierne wdacny...ked to kupim taaak ak tak sa este opytam....a este otazocky..ak mozem teda?hmm takze aj ked to mam cez relatko,RJ dialkacku wlastne necham wo dwerach???kedze to bude napojene na motorcek??? a este otazocka hmm bude tam aj wystup na smerowky nie???

Fiat Tipo 1,9 TD

Více
17 roků 1 týden zpět #24 od Kounect

dakujem pekne...dost si mi to popisal za co som nesmierne wdacny...ked to kupim taaak ak tak sa este opytam....a este otazocky..ak mozem teda?hmm takze aj ked to mam cez relatko,RJ dialkacku wlastne necham wo dwerach???kedze to bude napojene na motorcek??? a este otazocka hmm bude tam aj wystup na smerowky nie???

Ptej se jak je libo ;-)

Tu ŘJ DO si namontuj někam pod palubku. Dráty ze dveří uvádím proto, že nejlépe se hledá od zdroje, ale jestli si troufáš na pohledání si ve schématu a následně v pojistkové skříni, tak to jde najít i tam ( jakoby ses točil s hledáním těch drátů okolo relátka centrálu. ) Já doporučuju v tom místě napojit 2 "Tvoje" ( v těch dveřích ), který víš odkud vedou a na co je tam máš. Ty dovedeš pod palubku někam kam si dáš tu ŘJ DO.
Výstup na směrovky tam bude, ale jestli je to trochu solidní, tak bys tam měl mít i diody a minischémátko zapojení. Tady Ti už moc neporadím, protože jsem to vždycky zapojoval na parkovačky. Je to jednodušší a mě to vyhovuje víc. Zde tedy moje zkušenosti končí. Btw třeba Citroen z 90tých let to měl na parkovačky už z výroby...ale jak říkám, schéma by tam nemělo chybět. Zapojuje se to normálně na blinkry s tím že se tam musí dát ty diody aby Ti to zablikalo při signálu z centrálu ale neblikaly všechny 4 jak při výstražnejch když normálně blikáš do stran.

Fiat Tipo 1.7D

Více
17 roků 1 týden zpět #25 od MATY585
okis...tak zatial ti welmi pekne dakujem...wies ja to robim prwy krat tak preto sa tak pytam..a chcel by som aby to aj fungowalo:) jj ja som tiez rozmyslal nad parkowackami ale mne postacia aj smerowky....nooo tak necham si poradit teda.RJ necham niekde pod palubkou a k nej priwediem kable......aaa este otazocka na motorcek...hmm ak kupim uni central aj s motorcekami...hmm chcel by som wymenit wodicou pretoze pri otvarani a zatwarani nejak dlhsiu dobu bzuci alebo tak nejak....to by nemal byt problem nie????iba motorcek za motorcek prehodit.....

Fiat Tipo 1,9 TD

Více
17 roků 1 týden zpět #26 od Kounect
No takhle...jestli máš origo centrál, tak tam to funguje mechanicky jinak. Součástí zámku je šnek kterej tam pracuje jako onen motůrek. Jestli Ti to zlobí, tak si vyměň celej zámek ( určitě to někde seženeš ). Origo je origo. Než kupovat ( resp. připlácet za uni sadu ) 500,- abys tam měl i motůrky a pak použil jenom jeden? Zkus sehnat origo a vyměnit ho. Jinak není problém i s tím dodatečným motůrkem. Vezmeš ty dva dráty co ovládají ten origo motor ( Jsou to nějaké 2 z toho 4 pinového konektoru v zámku, ten samostatný 2 pinový konektor je čidlo otevřených dveří ). Tyhle dva napojíš na ten novej motůrek, kterej tam musíš samozřejmě nandat a přiloženým drátem ( připomíná špíci do kola ) to celé mechanicky spojit s panáčkem. Pak Ti to bude fungovat jako origo se vším všudy a s novým motůrkem. Jenom pozor, jestli to tam budeš bastlit, zkus si po dokončení práce stáhnout okno aby Ti tam nic nepřekáželo.
Čili v Tvých slovech je to iba motorček nechať, nový motorček dodať a celé pozapojovať :-)

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 11 měsíců zpět #27 od toMaZ
Odpověděl toMaZ pro téma Re: Univerzální centrál
Takže jestli jsem to dobře pochopil, já mám centrální zamykání klíčkem takže mi stačí dokoupit dálkový ovladač s tou řídicí jednotkou:
www.levnealarmy.cz/eshop/dalkova-ovladani/rc-102a.html
a napojit i na stavajíci řídici jednotku podle plánku který dostanu?

Italy Scene_
Fiat Tipo Granturismo 2.0 i.e cat.

Vygenerováno za 0.067 sekund