Kontrolka vstřikování

Více
16 roků 3 měsíců zpět #1 od MaxMotoz
Kontrolka vstřikování vytvořil uživatel MaxMotoz
Přeji dobrý den.Mám Tipo 1,6, 55Kw.Jednobodová vstřikování, r.v 1994.Problém je následující.Tipoš normálně jede, startuje, prostě všehno naprosto v pořádku.Jen po nastartování se cca. po 2-3 minutách rožne kontrolka vstřikování.Po zhasnutí motoru a následném natočení se vše opakuje,někdy se rožne dřív a někdy později-nezávisle na otáčkách i stylu jízdy.Řešil jsem asi před 2dny, že tipoš přestal startovat.Po demonáži všech konektorů, jejich očištění a prostříknutí sprejem na elektroniku se problém vyřešil.No a až nyní se mi při jízdě rožla ta kontrolka.Skoušel sem tedy vše znovu důkladně očistit a prostříkat-výsledek je stejný. Projížděl sem ho a všechno v pořádku až na tu kontrolku.Jo a mám prasklý vlnovec,ale ten by na to neměl mít "asi" vliv.Prosím o pomoc.Všem předem děkuji za rady.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #2 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: Kontrolka vstřikování
ta kontrolka hlasi sumarnu poruchu vstrekovania, konkretna porucha ak nieje zjavna sa da zistit testerom, asi budes musiet zajst do servisu, alebo najst niekoho kto ma tester.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
16 roků 3 měsíců zpět #3 od MaxMotoz
Odpověděl MaxMotoz pro téma Re: Kontrolka vstřikování

ta kontrolka hlasi sumarnu poruchu vstrekovania, konkretna porucha ak nieje zjavna sa da zistit testerom, asi budes musiet zajst do servisu, alebo najst niekoho kto ma tester.

Musí to být přímo Fiat servis? Nebo to může být nějaká univerzální mašina? Do Fiatu se mi moc nechce pro vysoké ceny.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #4 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Kontrolka vstřikování

Musí to být přímo Fiat servis? Nebo to může být nějaká univerzální mašina? Do Fiatu se mi moc nechce pro vysoké ceny.

Nemusi, zajed tam, kde jsou schopni to nacist...stejne je vetsina systemu od Bosche. :wink:

Více
16 roků 3 měsíců zpět #5 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: Kontrolka vstřikování
Ne ze bych neveril puvodnimu tazateli ale 1.6 55KW by nemela miti kontrolku vstriku tak jako 1.4.
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #6 od MaxMotoz

Ne ze bych neveril puvodnimu tazateli ale 1.6 55KW by nemela miti kontrolku vstriku tak jako 1.4.
Radek

Má.Po zapnutí klíčku se rožne vstřikovač,po startu zhasne.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Kontrolka vstřikování
To slyším poprvé, ře má motor se vstřikem bosch mono motronic funkční kontrolku vstřiku :roll:
Není to náhodou jiný typ motoru?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 3 měsíců zpět #8 od zaba
Odpověděl zaba pro téma Re: Kontrolka vstřikování
nemá náhodou Tipo vstřikování BOSCH JE-TRONIC???

Fiat Tipo 1.4 i.e, r.v. 1991
Fiat Tipo 2.0 16v, r.v. 1991
Fiat Barchetta 1.8 16v, r.v. 1996

Více
16 roků 3 měsíců zpět #9 od MaxMotoz

To slyším poprvé, ře má motor se vstřikem bosch mono motronic funkční kontrolku vstřiku :roll:
Není to náhodou jiný typ motoru?

Motor je tam originální.Klasická 1,6 spi 3dvéřko, 1 vačka, s abs, rozdělovač už to má ten elektronický.Pozoruji také drobné odchylky.Např. řídící jednotka by měla u 1,6 být u spolujezdce pod palubkou myslím-nevím přesně.Známý jí tam má.No a u toho mjeho je v předu v pravo na podběhu, pod plastovým krytem(není předělávaná, je tam už od výroby), no a pak je další něco podobného, jako řídící jednotka pod zadníma sedadlama uprostřed-to nevím co je.dneska sem ho skoušel pořádně protáhnout a i přez svítící kontrolku šlape jak má, i maximální rychlost sem dal bez problému.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #10 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: Kontrolka vstřikování
To máš lanciácký motor 835C1.000, který se dával od 93ho, a ten už jede na motronicu místo jetronicu a tam kontrolka zapojená je. Těch rozdílů by se našlo určitě víc oproti jiným 1,6kám, např jiný airbox, že. Pod sedačkou je řídící jednotka ABS

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 3 měsíců zpět #11 od MaxMotoz

To máš lanciácký motor 835C1.000, který se dával od 93ho, a ten už jede na motronicu místo jetronicu a tam kontrolka zapojená je. Těch rozdílů by se našlo určitě víc oproti jiným 1,6kám, např jiný airbox, že. Pod sedačkou je řídící jednotka ABS

Ano to je přesně on. 835c1.000 .

Více
16 roků 3 měsíců zpět #12 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Kontrolka vstřikování
I tak se mi to nezdá, co vim o tipech, tak tu kontrolku měli funkční jen motory 1.6DOHC 149.C2 046, o jiném motoru v tipu s touto funkcí a možností vyblikání závad jsem neslyšel...a jel jsem v mnoha tipech s různými motory a rokem výroby..jedno tipo bylo i 12/94 motor 1.6 55kW a tahle kontrolka tam nebyla zapojená :roll: jedině mě napadá možnost dodatečného zapojení nějakým přechodzím majitelem, protože vim, že příprava tam na to je ;) stačí jen natahat kabely

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 3 měsíců zpět #13 od MaxMotoz
Tak mě napadá.Jediné co sem ještě neměnil, je palivový filtr, minulý majitel tvrdil že ho měnil-ale pravda může být všelijaká.A jak tak vím jezdil dost na doraz,takže ůsady to asi cucalo pořád..Mohl by to zapřičinit zanesený filtr? Jestli se nepletu, nachází se na pravé straně podvozku, kousek za nádrží pod plastovým krytem?

Více
16 roků 3 měsíců zpět #14 od MaxMotoz

I tak se mi to nezdá, co vim o tipech, tak tu kontrolku měli funkční jen motory 1.6DOHC 149.C2 046, o jiném motoru v tipu s touto funkcí a možností vyblikání závad jsem neslyšel...a jel jsem v mnoha tipech s různými motory a rokem výroby..jedno tipo bylo i 12/94 motor 1.6 55kW a tahle kontrolka tam nebyla zapojená :roll: jedině mě napadá možnost dodatečného zapojení nějakým přechodzím majitelem, protože vim, že příprava tam na to je ;) stačí jen natahat kabely

Opravdu nevím co s ním někdo dělal,jen to že na tom možná něco bude.Mám tam klasickou analogovou přístrojovku.Kontrolka mazání, světel, dobíjení a jine mají na sklíčku viditelný bílý simbol, který jde vidět i když jsou zhaslé, jen ta vstřikovací je při rožnutí červená a má černý simbol vstřikovače, když zhasne,symbol vidět není a takových kontrolek je tam víc,ale ty nejsou zapojené.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #15 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: Kontrolka vstřikování
Takze ano nekdo dozapojoval.Tipo ji zapojenou nemelo ale Lancia Delta 2 ano.Je pripojena na svorku 31 rj.
Jen by me zajimalo jestli neni v te jednotce treba jiny program .Nejaky duvod fiat asi mel ze ji nepripojoval.
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Vygenerováno za 0.488 sekund