Kontrolka vstřikování
1.6ie 93"
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Mám ten samej problém,stejný auto stejný motor a kontrolka dělá uplně ten samej problém,a dodatečně zapojená není,vše originál....
Víš čím to nakonec bylo? Nekvalitní benzín - ty pumpařské potvory do toho něco nalily, nebo v tom byla voda. Můj kolega měl podobné problémy a bereme benál u stejné pumpy. Vypustil sem benzín a nalil nový od jiné pumpy a navrch sem tam fouknul velfobin. Odpojil sem baterku na vymazání registru závad řj. Od té doby kontrolka zhasne hned po startu a Tipoš jede jak má.
1.6ie 93"
zajímaví,to by mohl dělat i zasranej palivovej filtr asi že?
Teoreticky by na tom taky nějaký podíl mohl mít. U mě to byla nějaká sračka benzín, ale nad tím filtrem sem taky uvažoval jen už sem se k tomu nedostal. Určitě se výměnou nedá nic pokazit.
FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím
1.6ie 93"
hm,natankoval jsem už 3x a furt svítí,jedine ten velfobin nebo jak....
To já sem taky tankoval několikrát a svítilo. Problém je v tom že se nádrž nevyjede nikdy až do sucha a ten binec zůstává u dna, nebo v palivovém filtru popř. i někde v palivové soustavě-voda je sviňa. Jak sem už psal-pomohlo vypustit nádrž a nalít kvalitním benzínem a do něj velfobin. Ono je v zimě lepší udržovat nádrž v plněším stavu, kdy se zabrání srážení vody uvnitř nádrže vlivem nízkých teplot a občas tam šplíchnout velfobinu.
I tak se mi to nezdá, co vim o tipech, tak tu kontrolku měli funkční jen motory 1.6DOHC 149.C2 046, o jiném motoru v tipu s touto funkcí a možností vyblikání závad jsem neslyšel...a jel jsem v mnoha tipech s různými motory a rokem výroby..jedno tipo bylo i 12/94 motor 1.6 55kW a tahle kontrolka tam nebyla zapojená
jedině mě napadá možnost dodatečného zapojení nějakým přechodzím majitelem, protože vim, že příprava tam na to je
stačí jen natahat kabely
a ta kontrolka se dá sprovoznit u jakékoliv 1,6? kontrolku na palubce mám ale nevím odkud by se k ni privedl vodic (druhá strana)
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 -

ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek