Nejde repro pres koaxial

Více
16 roků 1 měsíc zpět #1 od neohoney
Nejde repro pres koaxial vytvořil uživatel neohoney
Zdravim chlapi,porad resim problem s tim rusenim signalu pres zesilovac,dneska jsem zkusil vymenit signalove kabely za koaxialni a nejde mi pres to zadny zvuk,propipapl jsem to merakem a kabely jsou v cajku,jsem z toho docela na pytel.Dekuji za kazdou radu v cem je zakopanej pes.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #2 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Nejde repro pres koaxial

Zdravim chlapi,porad resim problem s tim rusenim signalu pres zesilovac,dneska jsem zkusil vymenit signalove kabely za koaxialni a nejde mi pres to zadny zvuk,propipapl jsem to merakem a kabely jsou v cajku,jsem z toho docela na pytel.Dekuji za kazdou radu v cem je zakopanej pes.

neřeš kabely , radši řeš kvalitní odrušenej zesilovač .. schválně napiš co to je ze zesík.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 1 měsíc zpět #3 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Nejde repro pres koaxial
Mně když se povytáhl jeden koaxial (cinch), tak jsem slyšel lupání při startu nebo při zapínání světěl. taky jsem si říkal, že kabely to nemůže být. V mém případě stačilo zastrčit cinch. Ale tvůj problém jen tak nevyřeším.
Chtělo by to víc údajů: zesiluješ repra nebo SW? Kabely jsi použil jaké .. prostě to rozepiš :roll:

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
16 roků 1 měsíc zpět #4 od michal_tipar
hlavně koaxiál není kabel pro silové vedení nf signálů, jen o torchu horší jsou tkaničky od bot, ale fak jen o trošičku.
Ty dva dráty vedle sebe jsou tam pro udržení přesné impedance, dokonce jsou i přesně kroucený :-) navíc pochybuju, že zesík přenese výkon přes koax do repráků v potřebné síle, zatím sem neviděl koax průřezu nějakých 2,5mm2 (možná RG213 by měl tak 2mm2 ale ten má průměr asi centimetr :-)
Kup odrušovák, zapoj vztup na baterku výstup směrem ke spotřebiči (zesíku) a třetí drát na kostru, první bych odrušil rádio, je daleko víc choulistivý na rušení jak "tupej" zesilovač. A dej to co nejblíž k tomu rádiu, kostra je vhodná šroub vzadu na rádiu. Pokud tohle nepomůže je na čase hledat příčinu v autě - špatná cívka, v háji kabely ke svíčkám, rozdělovač, na altík bych asi moc nevsázel, ale uhlíky by to asi mohli taky dělat. Odpojit altík od řemenu - na chvilku abys neuvařil auto, to by šlo snadno prověřit...

Více
16 roků 1 měsíc zpět #5 od neohoney
Odpověděl neohoney pro téma Re: Nejde repro pres koaxial
Rusi mi to jenom ten altik to uz jsem zjistil,vim,ze se da koupit odrusovac,ale zkousel jsem jeste jine moznosti,jelikoz jsem slysel ,ze ty odrusovace dost orezaj signal.Radiem to nebude mam pres nej zapojene predni repro a v tech zadny ruseni neslysim,ten zesik mam pripojeny na zadni plato,mam to vedeny obycejnou slabou dvoulinkou,tak jsem chtel zkusit nejakej odstinenej kabel a nic jinyho jsem po ruce zrovna nemel nez ten koaxial,jenze pres nej proste nejde zadnej signal do zadniho plata nechapu.Zkousel jsem napajeci i signalove vest oddelene od auta a beze zmeny,je to obycejnej zesik nejakejch 2x100W,kdyztak mi doporucte nejakej odrusovac bez obavy ztraty kvality.Dekuji za info chlapi

Více
16 roků 1 měsíc zpět #6 od michal_tipar
odrusovač je na napájení a tam pokud vím žádný signál nechodí, tam teče jen pár ampér do zdroje signálu - rádia
Odrušováky na signálové cesty to je zběsilost, to se používá snad někde v rozhlasových rozvodech, ne v autě.
Ten zesík by neměl normálně být vůbec citlivej na rušení, jestli náhodou není nějak nabořenej, to je nová součást nebo už starší (bazarový)?

Více
16 roků 1 měsíc zpět #7 od neohoney
dostal jsem ho od znamyho lezel mu v garazi,ale rikal,ze mu to taky piskalo v repro pres ten zesik,koupil nejakej odrusovac a prej klid.T6akze myslite,ze ho mam vyhodit,prijde mi to docela skoda,protoze jinak zesiluje vyborne az na to piskani od altiku.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #8 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: Nejde repro pres koaxial
Nic nevyhazuj, ale kup ten odrušovací filtr do napájení jak píše Michal...
Tady máš jeden tip:
www.autofam.cz/index.php?page=product&id=6122

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Více
16 roků 1 měsíc zpět #9 od neohoney
dik to bude ten valecek o kterym mluvil....kde se da jeste sehnat?,na tom webu musim mit minimalni nakup za 200,-....dekuji vsem

Více
16 roků 1 měsíc zpět #10 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Nejde repro pres koaxial

dik to bude ten valecek o kterym mluvil....kde se da jeste sehnat?,na tom webu musim mit minimalni nakup za 200,-....dekuji vsem

Když si zajdeš někde do obchodu s elektro součástkami a nebo kde prodávaj autohifi, tak to tam určitě budou mít ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 1 měsíc zpět #11 od neohoney
tady u nas v okoli maji kulovy a ni nevedej co o nich chci,dejte mi jeste nejakej tip webovky,kde to koupit...dik

Více
16 roků 1 měsíc zpět #12 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Nejde repro pres koaxial
Signalove kabely by mali byt co najdalej od napajacich, ked su vedene pri sebe, moze to rusit. A skus si natiahnut + a kostru priamo z baterky.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
16 roků 1 měsíc zpět #13 od Funman

Více
16 roků 1 měsíc zpět #14 od neohoney
diky jdu objednavat

Více
16 roků 1 měsíc zpět #15 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: Nejde repro pres koaxial
Není zač... :)

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Vygenerováno za 0.505 sekund