Nejde repro pres koaxial
16 roků 1 měsíc zpět #16
od TooM-As
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Nejde repro pres koaxial
tohle nemá smysl .. pokud ten zesík není dobře odrušenej už v výroby něco to svědčí o jeho kvalitě - popř. o jeho stavu. Psal jsi že je to "nějaký" 2x100w zesík . Takže to tipuju na levný šmejd .. když ho otevřeš uvnitř bude obyčejenej integrovanej zesilvač a možán trocha elektroniky kůli regulacím a nějakýmu super mega bass BOOSTU , který tento zesík určitě bude mít . Jak říkám , radši vyhodit , koupit nějakej značkovej , klidně jetej , koupit dostatečný kabely pro napájení. Můžeš na to nabastlit 1000 odrušovacích členů ale pořád to bude nic moc .
sám s tímhle mám zkušenost .
můj tip www.ahifi.cz/zesilovace/ground-zero-tita...zta-2-150mk-178.html
dobrý značka, dobrý cena . skvělou zkušenost mám i s magnatem .měl jsem z toho postavenej kufr na starým tipu .. a paráda .. ale GZ bych řekl už je o třídu výš než magnat přitom pořád za přijatelný ceny.
sám s tímhle mám zkušenost .
můj tip www.ahifi.cz/zesilovace/ground-zero-tita...zta-2-150mk-178.html
dobrý značka, dobrý cena . skvělou zkušenost mám i s magnatem .měl jsem z toho postavenej kufr na starým tipu .. a paráda .. ale GZ bych řekl už je o třídu výš než magnat přitom pořád za přijatelný ceny.
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Méně
Více
16 roků 1 měsíc zpět #17
od michal_tipar
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Nejde repro pres koaxial
hlavně si pohlidej aby si nepřekročil maximální proud co převede ten odrušovák...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
16 roků 1 měsíc zpět #18
od neohoney
Odpověděl neohoney pro téma Re: Nejde repro pres koaxial
uvidime kazdopadne si myslim,ze tim odrusovakem nic nezkazim,kdyz ho prdnu k radiu...objednal jsem tenhle odrusovak,myslite,ze bude stacit pri plnym zesileni toho zesiku,dik za info
www.tipa-czech.com/cz/produkt/05570051-r...iltr-odrusovaci-10a/
www.tipa-czech.com/cz/produkt/05570051-r...iltr-odrusovaci-10a/
16 roků 1 měsíc zpět #19
od neohoney
jo a jeste jedna vec mam ho tam pripojit normalne mezi baterku a radio seriove nebo paralelne,dik
16 roků 1 měsíc zpět #20
od Funman
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
Odpověděl Funman pro téma Re: Nejde repro pres koaxial
Máš to napsané i tam, kde jsi ho objednával - mezi baterii a autorádio. Tedy do série...
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
16 roků 1 měsíc zpět #21
od rs
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
Odpověděl rs pro téma Re: Nejde repro pres koaxial
Kdyz uz tu dneska jsem.
Neohoney:Jsi z Melnika jak koukam.Pokud pojedes od nemocnice nahoru smerem do centra tak po prave ruce v prizemi vezaku jeste pred rokem byla prodejna elektro a meli i soucastky.To jen k tomu ze tam nemas obchod.
Druha vec proc chces cpat odruseni do napajeni autoradia kdyz sam pises ze radio ti nebrumi ale zesilovac.
Jakym kabelem mas provedeno napajeni toho zesiku.Taky koaxialem?Pokud pominu fakt (nevim jestli je ten vykon sinus pokud ano tak ti tam ve spicce potece nejakych 20A)ze tam potecou dosti velke proudy tak regulator na altiku dostava dosti zabrat pak se nediv ze je to zarusene.Proto se k vykonnym zesilovacum dava velka kapacita aby pokryla hlavne basove spicky.
Jak uz tu nekdo psal koaxial je impedancne prizpusobeny a je pocitany na 50 nebo 75ohmu.Takze se fyzicky chove jako civka s timto odporem.Mne sice nikdy nenapadlo pouzit na to koaxial na nf signal a ani to za techto podminek a pouziti merit ale asi to nebude to prave orechove.
Pokud nesezenes odrusovac tak rozeber doma nejaky PC zdroj vytahni z neho toroidni civku a napajeci kabely pres ni protahni tak ze na ni udelas zavit.Pak z toho zdroje vytahni kondenzator 100nF a zapoj ho mezi + a - u zesiku.
A az budu starsi tak mi nekdo snad vysvetli nac je takovy zesilovac v aute dobry.
Neohoney:Jsi z Melnika jak koukam.Pokud pojedes od nemocnice nahoru smerem do centra tak po prave ruce v prizemi vezaku jeste pred rokem byla prodejna elektro a meli i soucastky.To jen k tomu ze tam nemas obchod.
Druha vec proc chces cpat odruseni do napajeni autoradia kdyz sam pises ze radio ti nebrumi ale zesilovac.
Jakym kabelem mas provedeno napajeni toho zesiku.Taky koaxialem?Pokud pominu fakt (nevim jestli je ten vykon sinus pokud ano tak ti tam ve spicce potece nejakych 20A)ze tam potecou dosti velke proudy tak regulator na altiku dostava dosti zabrat pak se nediv ze je to zarusene.Proto se k vykonnym zesilovacum dava velka kapacita aby pokryla hlavne basove spicky.
Jak uz tu nekdo psal koaxial je impedancne prizpusobeny a je pocitany na 50 nebo 75ohmu.Takze se fyzicky chove jako civka s timto odporem.Mne sice nikdy nenapadlo pouzit na to koaxial na nf signal a ani to za techto podminek a pouziti merit ale asi to nebude to prave orechove.
Pokud nesezenes odrusovac tak rozeber doma nejaky PC zdroj vytahni z neho toroidni civku a napajeci kabely pres ni protahni tak ze na ni udelas zavit.Pak z toho zdroje vytahni kondenzator 100nF a zapoj ho mezi + a - u zesiku.
A az budu starsi tak mi nekdo snad vysvetli nac je takovy zesilovac v aute dobry.
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
16 roků 1 měsíc zpět #22
od neohoney
tam jsem byl jako prvni,nikdy takovy veci nemeli a mit nebudou stejnou odpoved jsem dostal v M-caru,k radiu jsem to chtel dat proto,protoze si myslim,ze pres ty kabely co tam mam stejne nejakej bordel jde a tenhle zesik tomu da akorat korunu...jasne,kdyz to nepomuze tak to prcnu k zesiku to me taky napadlo neboj.....koaxial jsem mel jenom na zkousku,protoze jsem nic jineho stinenyho po ruce a nesel mi pres nej vubec zadny signal tak me to akorat prekvapilo a chtel jsem vysvetleni cehoz se mi dostalo,takze dekuju....dam vedet jestli to pomohlo...
Méně
Více
16 roků 1 měsíc zpět #23
od michal_tipar
to co si objednal je na 10A*12V=120W a chceš to dát na zesilovač 2*100W??? No nebude to asi fungovat dlouho Ale aspoň uvidíš jestli to k něčemu pomůže, když ano tak objednáš lepší...
16 roků 1 měsíc zpět #24
od Funman
Robert
Odpověděl Funman pro téma Re: Nejde repro pres koaxial
Ahoj Michale, pleteš tady dohromady 2 různé věci. Těch 2x100W je výkon zesilovače na výstupu pro repro. Jenže ten filtr se dává do napájecí cesty zesilovače. Já sice nevím kolik má ten jeho zesík napájecí příkon a možná bude víc jak těch 120W a filtr taky nevydrží .to co si objednal je na 10A*12V=120W a chceš to dát na zesilovač 2*100W??? No nebude to asi fungovat dlouho Ale aspoň uvidíš jestli to k něčemu pomůže, když ano tak objednáš lepší...
Robert
16 roků 1 měsíc zpět #25
od neohoney
Pomohlo to,dekuji za tipy.
Méně
Více
16 roků 1 měsíc zpět #26
od michal_tipar
Co pletu za dvě různý věci??? Že 2x100W je víc než 120W to snad pozná žák druhé třídy!!! A těch 2x100W je výstupní výkon, nezatěžoval sem čtenáře úvahama o příkonu, ztráně, sinusovém výkonu a špičkovém výkonu, neboj něco málo o tom vím. Jo a příkon nikdy nemůže být menší než výstupní výkon, takže při plné náloži vpoho sáhne i nad 200W na to dám krk.
Už ta první nesrovnalost napovídala, že ten odrušovák je pro tohle použití poddimenzovanej a z toho si měl tazatel vyvodit, že bude asi potřebovat výkonnější, nevím jak se to bude chovat ale předpokládám, že se to bude dost hřát a možná se prošvihne cívka nějakým mezizávitovým zkratem a půjde to do kytek... Ale když to nebude honit na plný kule tak to třeba vydrží.
m.j. už je to vyřešeno, hlavně že to pomohlo, jen neohoney sleduj jestli se nebude ten odrušovací článek přehřejvat...
Už ta první nesrovnalost napovídala, že ten odrušovák je pro tohle použití poddimenzovanej a z toho si měl tazatel vyvodit, že bude asi potřebovat výkonnější, nevím jak se to bude chovat ale předpokládám, že se to bude dost hřát a možná se prošvihne cívka nějakým mezizávitovým zkratem a půjde to do kytek... Ale když to nebude honit na plný kule tak to třeba vydrží.
m.j. už je to vyřešeno, hlavně že to pomohlo, jen neohoney sleduj jestli se nebude ten odrušovací článek přehřejvat...
16 roků 1 měsíc zpět #27
od neohoney
sleduju,uz jsem to testoval na plny kule a zatim v poho,zvuk nadherne cisty,bomba!
Vygenerováno za 0.451 sekund