Copak mi to vrčí po otočení klíčku?

Více
15 roků 10 měsíců zpět #1 od Předseda
Zajímalo by mě, co mi vrčí v autě když otočím klíček do první polohy (žhavení). Je to takový zvuk, jako když třeba běží palivové čerpadlo, takové elektrické vrčení. TD ale podávací čerpadlo nemá, ne? Tam si to saje rovnou vstřikovací čerpadlo. Větrák to taky není, mám auto s klimou a ta je vypnutá.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• vilímek petr
15 roků 10 měsíců zpět #2 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: Copak mi to vrčí po otočení klíčku?
Není to motorek na nastavení klimatizace?Měl by nastavit ty klapky.

Více
15 roků 10 měsíců zpět #3 od Předseda
To si nemyslím, vrčí to konstantně dokud nenastartuju. Když ale někam dojedu, chcípnu motor a pak znova otočím klíčkem do první polohy, tak už to nevrčí. Sakra, dyť to není benzíňák, to bych snad poznal :P

Více
15 roků 10 měsíců zpět #4 od Charles
TD má v nádrži taky palivové čerpadlo, které tlačí naftu do toho ohřívače a filtru ;) mám doma nádrž z dřívějšího TD a v ní je i čerpadlo :) Vrčelo úplně stejně jako benzínový asi tak 3-5 vteřin po otočení klíčku :P

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 10 měsíců zpět #5 od skypan
pro Charlese:TD nemá palivové čerpadlo v nádrži to vím na 101%měl sem to rozebraný,zde:http://www.fiattipo.net/modules.php?name=News&file=article&sid=90
pro Předsedu:já mám v autě pod palubkou takový malí ventilátorek s čidlem vhání to tam vzduch a to čidlo reguluje teplotu v kabině automatické klimatizace,tak jako slabě to vrčí,kdyš nemáš puštěný rádio a je v autě klid,tak je to slišet, dělá to jako"vrrrrrrr" :wink:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 10 měsíců zpět #6 od Charles
tak to by mě teda zajímalo, jakto že mě vrčelo u TD čerpadýlko v nádrži. Jednou jsme s kámošem zkoušeli, když to nejelo, jestli mi to dává naftu na vstřik čerpadlo. Odpojili jsme hadici a po otočení klíčku z ní valila nafta proudem :roll:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 10 měsíců zpět #7 od skypan

tak to by mě teda zajímalo, jakto že mě vrčelo u TD čerpadýlko v nádrži. Jednou jsme s kámošem zkoušeli, když to nejelo, jestli mi to dává naftu na vstřik čerpadlo. Odpojili jsme hadici a po otočení klíčku z ní valila nafta proudem :roll:

četl si článek?
nevrčelo ti něco jiného :?: :twisted: :twisted: :twisted:
kdyštak ještě jednou : www.fiattipo.net/modules.php?name=News&a...e=article&sid=90

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
15 roků 10 měsíců zpět #8 od Charles
článek jsem nečetl, věřím ti, já jen píšu jak tomu bylo u mě. normálně přišel jsem, otočil jsem klíčkem, zavrčelo jak u benzínu a když zhaslo žhavení jsem startoval. Jen upřesním, že to byl model z prosince roku 92 s klimou, už mělo nějaké věci, jako nový model.
Je klidně možný, že to byl nějaký domácí bastl a ani bych se tomu nedivil :lol: po zkušenostech s tímhle tipem co mám, mě snad nepřekvapí nic :twisted:

Více
15 roků 10 měsíců zpět #9 od skypan

článek jsem nečetl, věřím ti, já jen píšu jak tomu bylo u mě. normálně přišel jsem, otočil jsem klíčkem, zavrčelo jak u benzínu a když zhaslo žhavení jsem startoval. Jen upřesním, že to byl model z prosince roku 92 s klimou, už mělo nějaké věci, jako nový model.
Je klidně možný, že to byl nějaký domácí bastl a ani bych se tomu nedivil :lol: po zkušenostech s tímhle tipem co mám, mě snad nepřekvapí nic :twisted:

jo já bych to taky netvrdil :wink: kdybych to opravdu neměl do šroubku rozebraný a nedělal k tomu (právě kvůli tomuto)článek,aby to věděli všichni a aby věděli jak na to :D
samo,domácí opravář-škúdce,po nich něco dělat,to je neštěstí vím to :roll:

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10 od Předseda
ventilátorek aut. klimatizace by ale zase běžel jen při zapnuté klimatizaci, ne? Tohle vrčí i když jí mám na OFF. Nikdy jsem si toho zvuku nevšiml, až teď.

Více
15 roků 10 měsíců zpět #11 od skypan

ventilátorek aut. klimatizace by ale zase běžel jen při zapnuté klimatizaci, ne? Tohle vrčí i když jí mám na OFF. Nikdy jsem si toho zvuku nevšiml, až teď.

to netuším,to budeš muset zjistit sám :wink: a dej vědět co to bylo :)

Více
15 roků 10 měsíců zpět #12 od command
Ja tiez niekedy ked mam vypnute radio a zapnem kluciky nieco chvilku vrci ako keby sa nejaka klapka nadstavovala a je to pocut niekde v tych miestach ako je radio a ovladanie kurenia. Musim dodat ze nemam klimatizaciu v aute niekedy bola ale uz nie je. Tiez nemam ani potuchy co to je pretoze to nerobi zakazdym len niekedy.

Fiat Tipo 1.9 TD r.v1989

Více
15 roků 10 měsíců zpět #13 od bjukemen
...klapka vnutorneho okruho zvykne vydavať taketo zvuky,hlavne ked je odlomene tiahlo...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 10 měsíců zpět #14 od Předseda

...klapka vnutorneho okruho zvykne vydavať taketo zvuky,hlavne ked je odlomene tiahlo...

Jenže - opět - dělalo by to i když je klima a s ní i ventilace komplet OFF?

Více
15 roků 10 měsíců zpět #15 od bjukemen

Jenže - opět - dělalo by to i když je klima a s ní i ventilace komplet OFF?

...zajtra to skusim a uvidím,ale nema tam velmi čo rešetiť je mi to divne tiež mam digi klimu a nič take mi tam nehviaka...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Vygenerováno za 0.480 sekund