mlhovky
Myslím odkud natáhnout kabel a kam zapojit?
Na 1,4 to mam tak,že když zapnu potkavačky mužu rosvítit i mlhovky a po přepnutí na dálkové mlhovky zhasínají,možná bych byl radši kdyby svítily s dálkovímy dohromady....Co vy na to?
1.6ie 93"
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.
pokud je chceš vypínat s dálkovýma, tak je připoj na tlumený.
tím připojením myslím pochopitelně připojení spínacího relé přes nějaký vypínač. šťávu vezmeš přes pojistku z rozvodové svorkovnice přímo v kufru do relé a přes něj do světel, přímé propojení z relé světel by neutáhla pojistka...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
1.6ie 93"
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Dělej jak myslíš, já bych to natáhl zvláštním vedením...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Každopádně natažení světel na přímo mimo relé je opravdu hodně náročné na výběr vypínače. Dá se to i bez relé, ale pak se to dostatečně hřeje až přímo škvaří. Já budu s největší pravděpodobností natahovat nové kabely, protože ty staré se mi zdají dost slabé a hlavně jsou tvrdé a uvnitř celé černé. Když jsem natáhl k žárovce novou kostru a plus přímo z baterky, tak svítila podstatně více jak druhá.
Dej na radu chlapů a natahej si nové vedení buď z pojistkovky a nebo z jiného zdroje, ale určitě to dej na samostatné vedení.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
neštudoval sem kompletně všechny typy el instal,ale určitě v pojistkové skříni bude alespon minimálně záloha(volná zdířka pro pojistku a volná zásuvka pro relé)tak potom toto bych využil.
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Zapnutí je možné až při zapnutí obrysovek, tlumených, či dálkových.
kedysi som sa učil, že svetlá do hmly môžu svietiť iba so stretávacími svetlami....a tak sme ich aj zapájali....
tuším to bola vyhláška č.41...
tak oprava- toto už neplatí............
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
ano takto jsme zapojovali ještě na učnáku přední mlhovky na Š120(taky sem to chtěl napsat),ale přesně toto omezení už deset let neplatí,jako povinné zástěrky a povinost,pokud není zapojen přívěs,tak mít sundanou tžnou kouli(pokud je demontovatelná)Zapnutí je možné až při zapnutí obrysovek, tlumených, či dálkových.
kedysi som sa učil, že svetlá do hmly môžu svietiť iba so stretávacími svetlami....a tak sme ich aj zapájali....
tuším to bola vyhláška č.41...
tak oprava- toto už neplatí............
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Já mám v dálkách 100W žárovky spínám to jedním relé a je to vpoho...
Jediný problém byl v přívodu, tahal sem společný drát pro mlhovky a dálky s jednou 20A pojistkou, drát měl průřez nějakých 4mm2 a dost se to hřálo, jak drát tak pojistka, ta se přechodem úplně seškavařila, takže sem rozhodil přívod na dva dráty zvlášť i pojistky a od té doby je klid po pěšině.
Skypan: pojistkovka nemá určitě volný "slot" na relé pro mlhovky, když nemáš origo mlhovky tak tam je malá pojistkovka, podívej se do knihy na kterou se odkazuješ jsou tam obě varianty popsaný a vykreslený. Pokud má tu malou (jako já) nemá co kam zasunout, musí se všechno tahat znova. Všechny přídavný relata mám v kufru chycený buď k nějaké liště nebo jen tak do nějakého volného závitu, je jich tam mrtě... Do kastle jsou jen spínací šlaušky přes nějakou volnou průchodku, taky jich tam je dost.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
1.6ie 93"
Tempra 1,9 TD 66 kw SX r.v 1990 155000 km.