Vybíjení baterie
15 roků 8 měsíců zpět #1
od pizi
Vybíjení baterie vytvořil uživatel pizi
zdravím...
jedno dne jsem přišel ke svému autu a byla totálně vybitá baterka.. toto se opakovalo ještě jednou, tak jsem začal problém koumat, zjistil jsem, že když vyndám jednu pojistku, problém je vyřešen..
po vyndání nefunguje klakson a autorádio, což mě docela vadí stále dokola vyndavat a zandavat pojistku.. nevíte někde co tam může být špatně? co mi to vybíjí?? díky za rady
jedno dne jsem přišel ke svému autu a byla totálně vybitá baterka.. toto se opakovalo ještě jednou, tak jsem začal problém koumat, zjistil jsem, že když vyndám jednu pojistku, problém je vyřešen..
po vyndání nefunguje klakson a autorádio, což mě docela vadí stále dokola vyndavat a zandavat pojistku.. nevíte někde co tam může být špatně? co mi to vybíjí?? díky za rady
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
15 roků 8 měsíců zpět #2
od rs
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
Odpověděl rs pro téma Re: Vybíjení baterie
Jelikoz jsi si odpovedel sam tak neni nac odpovidat.Vyzkousej promerit to co nefunguje.
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
15 roků 8 měsíců zpět #3
od Charles
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Odpověděl Charles pro téma Re: Vybíjení baterie
s Největší pravděpodobností to dělá rádio. Zkus připojit ampermetr na kabel od baterky a měřit kolik tam jde Ampér. Pak vytáhni pojistku a jak hodně to klesne mě to dělalo taky, že za 2 dny stání, byla baterka mrtvá, ale nepřišel sjem na to, přestalo to a teď klidně 14 dní stojí a pak bez problémů nastartuju
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
15 roků 8 měsíců zpět #4
od Funman
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
Odpověděl Funman pro téma Re: Vybíjení baterie
Ahoj, no tipnul bych si, že bude problém někde u autorádia. Pokud by Ti baterku vybíjel klakson, tak by jsi to určitě poznal Takže bych zkusil odpojit rádio a vyzkoušet jestli se to bude pořád vybíjet a nebo ne. Jinak na stejnou pojistku je ještě zapojen zapalovač a brzdové světlo. Jo a jak dloho auto stálo než se baterka vybila?
Jinak si ještě pročti jiná vlákna, kde se něco podobného řešilo. Např:
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...mp;highlight=baterie
Jinak si ještě pročti jiná vlákna, kde se něco podobného řešilo. Např:
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
15 roků 8 měsíců zpět #5
od Funman
Robert
No vidím, že byli jiní rychlejší.
Robert
15 roků 8 měsíců zpět #6
od pizi
Odpověděl pizi pro téma Re: Vybíjení baterie
no asi to autorádio bude.. já to tady blbě formuloval... já se chtěl spíš zeptat co tam může bejt blbě zapojenýho že to vybíjí.... jestli je to otázka přehození drátku či něco náročnějšího... ptž v elektronice jsem jak alenka v říši divů...
baterka se vybila asi za 3 dny...
baterka se vybila asi za 3 dny...
15 roků 8 měsíců zpět #7
od simir
Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)
Odpověděl simir pro téma Re: Vybíjení baterie
Podle mě máš na autorádiu spojený červený vodič se žlutým - tím pádem je pod napětím celé rádio i s koncovým zesilovačem a má velkou spotřebu. Jediné řešení je dát červený vodič přes vypínač (spínací skříňku) - nevýhoda - při vypnutém zapalování nepůjde rádio...
Méně
Více
15 roků 8 měsíců zpět #8
od michal_tipar
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Vybíjení baterie
pokud to dělá od počátku co tam je to rádio, tak může být něco blbě zapojené, ale jestli to začalo dělat zničehonic tak bych si tipnul, že odešlo něco v rádiu, zřejmě se proseknul spínací tranzistor a teče tam stále šťáva i když se tváří že je vypnutý. Na autorádiu bývá většinou na napájecím šlauchu pojistka, tak ji rozdělej a uvidíš jestli to pomůže...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
15 roků 8 měsíců zpět #9
od pizi
jj začalo to dělat až z ničeho nic.... ok zkusím se podívat.. díky..
15 roků 8 měsíců zpět #10
od pizi
jj začalo to dělat až z ničeho nic.... ok zkusím se podívat.. díky..
15 roků 8 měsíců zpět #11
od JiFi
Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006
EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998
EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988
Odpověděl JiFi pro téma Re: Vybíjení baterie
přidávám svuj hlas k vadnému rádiu nebo spatne zapojeného
Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006
EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998
EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988
15 roků 8 měsíců zpět #12
od Romik
Romik Tipo 1.6 DOHC
Nissan Primera P10 2.0 GT 110kw
Nissan Primera P11 2.0 GT 110kw
Odpověděl Romik pro téma Re: Vybíjení baterie
ale z jakeho duvodu bi to melo bit radiem ja mam radio pokazdy inak zapojene a nikdi se mi to nestalo leda fakt nejaka zrada v radio ale pokud to je spravne zapojene tak bi to nemelo nic delat tak vzdicky az vilezes z auta odpoj baterku a je to
Romik Tipo 1.6 DOHC
Nissan Primera P10 2.0 GT 110kw
Nissan Primera P11 2.0 GT 110kw
15 roků 8 měsíců zpět #13
od pizi
no to jsem samozřejmě dělal.. ale pořád to odpojovat jak debil mě už nebaví a tak pokud to jde spravit, tak si to radši spravím..
15 roků 8 měsíců zpět #14
od simir
Odpověděl simir pro téma Re: Vybíjení baterie
Já mám rádio zapojené na stálý proud (aby mi hrálo i bez klíčku) a nemám problém. Ale co jsem měl kdysi rádio Pioneer, tak to dokázalo vybít baterii za 3 dny. Takže je to asi kus od kusu...Jedině holt vše přes klíček...
15 roků 8 měsíců zpět #15
od Funman
Robert
To Romik: To jako pořád měníš zapojení rádia a nebo celé rádio? Jo a jinak blbější nápad jsem neslyšel: "tak vzdicky az vilezes z auta odpoj baterku a je to" Proč by to dělal, když stačilo vyndat jenom jednu pojistku a mělo to stejný efekt :
To pizi: No pokud to začalo dělat z ničeho nic, tak Ti asi fakt odešlo to rádio. Jak už jsem psal, zkus ho odpojit a uvidíš. A nebo ještě zkus odpojit +pól baterky a zapojit tam ampérmetr. Jeden konec na +kabel a druhý na +baterky. A zkusit změřit odběr v klidu - nenastartované auto a ani nic zapnuto.
To pizi: No pokud to začalo dělat z ničeho nic, tak Ti asi fakt odešlo to rádio. Jak už jsem psal, zkus ho odpojit a uvidíš. A nebo ještě zkus odpojit +pól baterky a zapojit tam ampérmetr. Jeden konec na +kabel a druhý na +baterky. A zkusit změřit odběr v klidu - nenastartované auto a ani nic zapnuto.
Robert
Vygenerováno za 0.479 sekund