Katík

Více
16 roků 11 měsíců zpět #1 od Dvoři
Katík vytvořil uživatel Dvoři
zdravim tipaří napadlo mě že bych z mího Tipatka vyndal katík a místo nej dal trubku...myslíte že mi to zmení trochu zvouček a přidá třeba nákýho poníka pod kapotu? samozřejmě před technickou to vrátím....

bývalé--Tipo 1.8 GT r.v.93 77kw
nyní--Alfa Romeo 2.0JTS r.v. 2002 125kw

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #2 od Dan
Odpověděl Dan pro téma Re: Katík
Nějaký ten poník by se objevit mohl ale zvuk bude stejný. Samozřejme větší emise ale to je ti jasné. :wink:

FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO

Více
16 roků 11 měsíců zpět #3 od Dvoři
Odpověděl Dvoři pro téma Re: Katík
a nevís jeslit ot nebude mít vliv na spotřebu?

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Katík
Zvuk se o trochu změní, ale jen o malinko....a spotřeba bude určitě větší, poníka nevim jestli to přidá, a pokud ano nebude to tak znatelné

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od Dan
Odpověděl Dan pro téma Re: Katík
Samo že ten výkon se nezvedne aspon ne o tolik ale ta spotřeba si myslim nezvedne protože mám kat vysypaný a spotřeba je kolem 7l. Tak nevim.

FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od Dvoři
Já to zkusím a když bude spotřeba o dost višší tak na ot kašlu a vratím to ...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #7 od Dvoři
nehledě na ot že ho nejspíš budu mít taky v pr.... :D

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od geeny666
Odpověděl geeny666 pro téma Re: Katík
mám komplet vyhozený všechny tlumiče a všude jen trubku až nakonec mam po domácku udělaný tlumič oválný z plechu, co se týče výkonu má to něco do sebe, lépe to jde do otáček, co se týče spotřeby je vyšší asi o litr záležíš jak jezdíš ale je to spíše zanedbatelné, a co se týče zvuku tak u mě je rámus jaku u vrc a střílí to do výfuku

fiat Tipo 3DV červené 2,0 8VT

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od Charles

mám komplet vyhozený všechny tlumiče a všude jen trubku až nakonec mam po domácku udělaný tlumič oválný z plechu, co se týče výkonu má to něco do sebe, lépe to jde do otáček, co se týče spotřeby je vyšší asi o litr záležíš jak jezdíš ale je to spíše zanedbatelné, a co se týče zvuku tak u mě je rámus jaku u vrc a střílí to do výfuku

Jde to lépe do otáček, ale pouze při nezatíženym motoru, to znamená když to prošlápneš v neutrálu, za jízdy to je spíše naopak, pokud není pro tyhle výfuky uzpůsobená i řj tak to jede spíš hůř :!:
vim o čem mluvim, mám na autě laďák, bez katíku, pouze jeden tlumič a auto ztrácí krouťák ve 3 tisících jak má být a je posunutej někam k 5 tisícům :arrow: pak se to musí víc točit a benzín to chlastá o dost víc, pokud teda s takhle upravenym výfukem nejezdíš s podtočenym motorem, ale to jsou pak veškerý úpravy k ničemu :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 11 měsíců zpět #10 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Katík
no moje zkušenost vyhozenej katík místo něj trubka obyč má to trošku dunivější zvuk spotřeba teéměř stejná nic jsem nezaznamenal ,živější více lépe se to vytáčí ale na neutrálu to nemá moc lahodivej zvuk

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 11 měsíců zpět #11 od mt-tuning
Odpověděl mt-tuning pro téma Re: Katík
v prvom rade zalezi, co mas za motor.
tiez som presiel tym, ze som mal trubku odpredu dozadu a iba rozvetvene zadne potrubie cez koncovy tlmic. zvuk>? zacinam na stare kolena badat problemy so sluchom...
spotreba bola vyssia asi o liter a pol... pred cestou sem som si dal namontovat stredovy tlmic a mal som pocit, ze motor ide lepsie.. ale mozno slo iba o pocit.

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
16 roků 11 měsíců zpět #12 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Katík
mam trochu jiný zkušenosti..

na coupe 2.0 16v ještě v serii

vyhodil jsem kat a střední tlumič , koncový zůstal "seriový" (což byly příplatková výbava- plně průchozí tlumič..)- hlukově na skoro stejný úrovni, jen to získalo sportovnější zvuk, jízda - dost síly už ve spodku, a ve vršku to nepřestávalo táhnout - hodně udělal i rozvrtanej airbox (s papírovým filtrem..), že ve vršku neměl motor nedostatek vzduchu

spotřeba - na stejný úrovni , při běžný jízdě i nižšší...

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
16 roků 11 měsíců zpět #13 od Dvoři
Já mám 1.8gti dneska jsme na to koukal a musim sehnat tu přírubu abych tam mohl dat místo katíku trubku protože se mi neche jí uřezávat z katíku nebo z vyfuku když ho tam za roku budu muset vratit až pojedu na technickou...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #14 od Dvoři
nebo máte nikdo radu jak to jde ještě udělat uvítám každou maličkost...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #15 od Charles
no příruby taky shánim a marně....je to nedostatkové zboží a samostaně se neprodávaj :(

Vygenerováno za 0.559 sekund