potkané ventily !!!

Více
15 roků 5 měsíců zpět #1 od Kevin
potkané ventily !!! vytvořil uživatel Kevin
čau chlapi! tak se mi potkaly ventily. simering na klice byl špatný a olej mi oddělal zuby na rozvodáku. sice po výměně řemenu motor běží, ale střílí to do výfuku. Neví někdo, kolik zhruba stojí new ventily a těsnění ( pod hlavu, saní, vyfuk potrubí) a jine? díky

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 5 měsíců zpět #2 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: potkané ventily !!!
ventily, normálně seženeš do 300,- kus... svépomocí by ses měl vejít do rozumné částky teoreticky kolem nějakejch 8000,-dle rozsahu víceprací a současnýho poškození..

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
15 roků 5 měsíců zpět #3 od Kevin
Odpověděl Kevin pro téma Re: potkané ventily !!!
já čekal tak max 5000,- komplet .... co na tom stojí nejvíc .... :?

Více
15 roků 5 měsíců zpět #4 od Honza
právě ,že cena je odvislá od viceprací co budou ještě třeba udělat..pokud jen vyměníš ventily a necháš to tak bejt, tak tě to přijde na max 300x8=2400,- pokud si to budeš dělat svépomocí... já kdybych to dělal, tak bych určitě alespoň zjistil stav hlavy -a nechal srovnat, zabrousit sedla(díky novejm ventilům) vyměnit gufírka na dřících a nový těsnění pod hlavu.. pak se do těch 8000 vlezeš ani nevíš jak..

stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
15 roků 5 měsíců zpět #5 od Michael!!!
Odpověděl Michael!!! pro téma Re: potkané ventily !!!
:D 8000 za ventily pěkný já dal za celej motor s převodouvkou 200 kč na aukru!!!...jen sjem koupil přijel si pro to a mám to v garáži!!!...asik bych tolik do toho neinvestloval!!!

Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!

Více
15 roků 5 měsíců zpět #6 od Honza

:D 8000 za ventily pěkný já dal za celej motor s převodouvkou 200 kč na aukru!!!...jen sjem koupil přijel si pro to a mám to v garáži!!!...asik bych tolik do toho neinvestloval!!!

no bavím se o opravě s vylepšením stávajicího stavu svépomocí... koupit "mrchu" je taky řešení, ale s hodně nejistým výsledkem..

stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
15 roků 5 měsíců zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: potkané ventily !!!
Jo souhlasím s Honzou. Udělat si to sám je lepší než koupit za 200 tu zmiňovanou "mrchu", která se válela 5 let někde v mokrý kůlně a vše na tom motoru bude v podstatě na odpis, protože voda se dostane i pod těsnění a to velmi snadno. U motoru, co dlouho nejede, tak je to fakt :?

Jinak těsnění pdo hlavu stojí od 500 do 1200 podle toho, jakou zvolíš kvalitu, ale to nejlevnější nedoporučuju, abys to nedělal znova po nějakých 500km jako kámoš na golfu. Těsnění pod sací parohy stojí cca 150Kč, těsnění pod výfukové svody asi 120Kč. Těsnění pod domek vačky stojí myslim 250Kč a těsnění pod ventilový víko je do stovky. Simering ventilu stojí asi 30Kč/kus.

Já bych si to taky udělal svépomocí, sice to bude trvat řekněme den, když nebudeš rovnat hlavu, ale pořád to vyjde vlastně na nulu za práci, v servisu bys to měl řekněme na dvy dny po 8 hodin...což je 16x300Kč=4800Kč za práci jen to fikne a to jsem bral ty levnější servisy.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 5 měsíců zpět #8 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: potkané ventily !!!
karle ty mu tady sázíš cifry jak na běžícím páse . kdes vzal tu křišťálovou kouli že víš co má za motor ?

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
15 roků 5 měsíců zpět #9 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: potkané ventily !!!

karle ty mu tady sázíš cifry jak na běžícím páse . kdes vzal tu křišťálovou kouli že víš co má za motor ?

všimni si, že jsem to napsal cca nebo asi....ceny za ty těsnění jsou plus minus stejné

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 5 měsíců zpět #10 od Michael!!!
CHarlesi to ano to máš pravdu že tam ležel asik 3 měsíce co to tipo rozebral ale přeci nebudu dávat do auta které je docela tak nák v k.o. stavu tolik pěnez!!!Neřeknu kdybych měl něco novějšího to bych do toho taky dost investoval ale auto které má cenu tak 10 000 max 15 000 tich bych asik nekupoval nic moc new krom filtrů,olejů atd!!!nebo snad ano???

Více
15 roků 5 měsíců zpět #11 od Kevin
Odpověděl Kevin pro téma Re: potkané ventily !!!
chlapi, díky moc za info .... rozebrat by to snad neměl být problém .... jen se bojím těch šroubu na výfuk. potrubí :? .... a potom udělat vůli na ventilech ... snad bude hlava ok.

Více
15 roků 5 měsíců zpět #12 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: potkané ventily !!!
www.pop-art.cz/WbaPrdCatalogView.ASP?Prc...elCat=0&SelClr=0

zbytek utěsníš
www.vitocom.cz/Udrzba/lukopren.htm

osobně bych raději tady na netu posondoval kdo prodává motor a měl bych po problému něco opravovat, vyměnit a jezdit

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #13 od Michael!!!

zbytek utěsníš
www.vitocom.cz/Udrzba/lukopren.htm

osobně bych raději tady na netu posondoval kdo prodává motor a měl bych po problému něco opravovat, vyměnit a jezdit

Přesně!!!To je můj názor!!!:)...vlastně i moje praxe!!!:)

Více
15 roků 5 měsíců zpět #14 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: potkané ventily !!!
jinak asi stejně celý motor bych nepřehazoval, necháš blok s pístama, a vyměníš jen to co je mezi blokem motoru a vstřikovací jednotkou..
a při jedné práci si uděláš i rozvody

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #15 od Michael!!!

jinak asi stejně celý motor bych nepřehazoval, necháš blok s pístama, a vyměníš jen to co je mezi blokem motoru a vstřikovací jednotkou..
a při jedné práci si uděláš i rozvody

Jasný souhlasím!!!

Vygenerováno za 0.500 sekund