zdochyna auto
15 roků 3 měsíců zpět #16
od čenda
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Odpověděl čenda pro téma Re: zdochyna auto
Má motor 1,6 nějakou gumovou hadičku k snímači podtlaku v sacím potrubí, podobně jako 1,4? Pokud jo, když je netěsná/zpuchřelá, projevuje se to taky nepravidelně a podivně.
Mně ty závady ale taky připadají spíš na elektriku... 8O
Mně ty závady ale taky připadají spíš na elektriku... 8O
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
- Lujgi320
- Autor tématu
15 roků 3 měsíců zpět #17
od Lujgi320
Odpověděl Lujgi320 pro téma Re: zdochyna auto
caves pocuj v sacom potrubi myslis v nasavacom co nasava vzduch z vonku a ide k filtru co je na karburatore? alebo nieco ine mas na mysli?
- Lujgi320
- Autor tématu
15 roků 3 měsíců zpět #18
od Lujgi320
no takze asi tak ten problem zo zdochinanim som (zrejme) vyriesil bolo to timi kostrami precistil som komplet vsetky v motorovom priestore! len ide mi este o jednu vec. Ako som uz pisal menil som aj potenciometer zohnal som ho z favorita a ked som ho menil za ten moj tak vsimol som si ze na tom bezci (ci ako sa to vola) co chodi po tom snimaci tak boli tie kontakty poohinane vseliak tak som ich narovnal lebo to robilo bordel!!! ale ked som vcera sadal do auta tak som nemohol nastartovat tak som zacal zistovat co je vo veci otvoril som cirov nahodov ten potak a zas boli poohinane tie kontakty tak ze neviem cim to moze bit ze sa ohibaju nevie niekto zvas poradit? a ozaj pasuje ten bezec aj s favorita? mam ho vymenit zda sa mi troch kvalitnejsi!
Méně
Více
15 roků 3 měsíců zpět #19
od michal_tipar
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: zdochyna auto
běžec nevyměníš, je nalisovaný na osičce, to by už po sundání nedrželo, pokud je problém tohle tak nezbyde než vyměnit celou stříkačku...
Podle mě se to může poohýbat jen tím, že to v nějaké poloze vyjede mimo rovnou plochu poťáku, koukni odkud kam to chodí, jestli nejsou stopy až mimo "aktivní plochu" toho poťáku.
Možná zkus ještě zahýbat osičkou klapky, jestli není nějak vychozená.
Podle mě se to může poohýbat jen tím, že to v nějaké poloze vyjede mimo rovnou plochu poťáku, koukni odkud kam to chodí, jestli nejsou stopy až mimo "aktivní plochu" toho poťáku.
Možná zkus ještě zahýbat osičkou klapky, jestli není nějak vychozená.
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
- Lujgi320
- Autor tématu
15 roků 2 měsíců zpět #21
od Lujgi320
bery 1970 pocuj cital som tu nejake starsie clanky a narazil som (ked sa nemilim)na ten tvoj pisal si tam nieco o vstrekovacy a tak si zistil ze mas prasknuteho jazdca na potenciometru no ja mam ties problem v jazdcovy ale nieje prasknuty ale stava sa my to ze sa na nom poohibaju kontakty pozeral som uz aj ze ci nenarazaju kontakty niegde ale nenasiel som nic! pravdu povediac mam trocha ineho jazca ako ty ten tvoj sa podoba na jazca s favorita! kedze ja som potreboval vymenit potenciometer tak som si zohnal celi karburator s favorita a tam je ten jazdec podobny tvojmu!
takze teras k veci: nevies ci mi bude pasovat jazdec s favorita? a ozaj ako si vitiahol toho tvojho jazca? potrebujem nieco si zamerat alebo take nieco pred vitiahnutim?alebo ma ten jazdec nejake zarazky podla ktorych to zalozim spet?
takze teras k veci: nevies ci mi bude pasovat jazdec s favorita? a ozaj ako si vitiahol toho tvojho jazca? potrebujem nieco si zamerat alebo take nieco pred vitiahnutim?alebo ma ten jazdec nejake zarazky podla ktorych to zalozim spet?
15 roků 2 měsíců zpět #22
od bery1970
bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč
fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY
Odpověděl bery1970 pro téma Re: zdochyna auto
ten jezdec se vytáhnout nedá jelikož je nalisovanej,mě šel vytáhnout protože byl prasklej.z favorita pasovat bude určitě,ale otázka je jak ho sundáš a následně nasadíš do tipa aniž by ti prasknul(jedině ho uvařit ve vodě,aby se roztáhnul).no a právě dostat ho do nulové polohy je problém pokud už je posunutej,pokud není tak si udělej rysku podle starýho.jinak jedině odhadnout podle potenciometru,podle těch vyjetejch drážek.já to vyřešil jednoduše-sehnal jsem si jinou vstřikovačku
ps:oprava prasklého jezdce najdeš v sekci články
ps:oprava prasklého jezdce najdeš v sekci články
bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč
fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY
15 roků 2 měsíců zpět #23
od blatnik
Odpověděl blatnik pro téma Re: zdochyna auto
taky jsem mel takovy problem jelo jelo a najednou zacalo cukat a zdechlo pak jsem startoval jak sulin vypynal relatka a pak mi jedem mechos poradil at sundam vzduchovy filtr a trochu pomlatim strikacku a fungovalo to
- Lujgi320
- Autor tématu
15 roků 2 měsíců zpět #24
od Lujgi320
no takze asi tak jazca som nevimenul ale pekne som na nom narovnal tie kontakty! a to ohibanie tych kontaktov kontroloval som skrutky okola lanka a tak postupne a zistil som ze na tej oske stim jazcom bola povolena skrutka trocha viac ako by mala tak som ju trocha dotiahol snat to nebude ziaden problem (no pravdu povediac zatial mi to ide) auto vpohode bez cukania a tak podobne sant to vydrzi dlho aj ked sam tomu neverim a inac vdaka chalani za rady
15 roků 2 měsíců zpět #25
od 11sepo111
Odpověděl 11sepo111 pro téma Re: zdochyna auto
no ja som mal tiez takyto problem a bolo v cudu cerpadlo v nadrzi len vymenit a je klud
- Lujgi320
- Autor tématu
15 roků 2 měsíců zpět #26
od Lujgi320
nazdar ludia a zasa mam problem to je uz v hajzli co je to za problem to ani netusim tak ze tak ked pomeram pri alternatore dobijani prud tak tam nameram 14,10 ale kolko mam namerat prudu ked meram pri baterke na volnobehu ked stojim?ja som tam nameral nejak okolo 13.39cca dnes sa mi stalo to ze chodil som po meste a zastavil som pri obchodaku prisiel som z obchodaku a idem nastartovat a len take cvakanie startera a nenatocil som auto co to je zasa?
15 roků 2 měsíců zpět #27
od Charles
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Odpověděl Charles pro téma Re: zdochyna auto
to budou poravděpodobně zaoxidované kontakty na starteru. Povolit, očistit očka, pro jistotu bych i jemně potřel grafitovou vazelínou. Pak by to mělo být v pohodě.
Pokud přece jen to bude takhle zlobit dál, tak až to někdy bude tohle dělat, tak vezmi do ruky kladívko a poklepej po startéru. Pokud to pomůže, tak pak to chce rozebrat starter, vyčistit, samozřejmě zkontrolovat i stav uhlíků a pak namazat, co má být namazané a zase složit.
Mě to pomohlo a startér zase točí jako blázen. Před tím šel docela ztuha, někdy taky jen cvaknul a nic, a mnohem déle trvalo než motor naskočil. Teď za tepla stačí jen cvrknout o klíček a běží.
Pokud přece jen to bude takhle zlobit dál, tak až to někdy bude tohle dělat, tak vezmi do ruky kladívko a poklepej po startéru. Pokud to pomůže, tak pak to chce rozebrat starter, vyčistit, samozřejmě zkontrolovat i stav uhlíků a pak namazat, co má být namazané a zase složit.
Mě to pomohlo a startér zase točí jako blázen. Před tím šel docela ztuha, někdy taky jen cvaknul a nic, a mnohem déle trvalo než motor naskočil. Teď za tepla stačí jen cvrknout o klíček a běží.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
- Lujgi320
- Autor tématu
15 roků 2 měsíců zpět #28
od Lujgi320
tak vdaka charles zajtra sa hned do toho pustim a dam vediet ze co abo jak len dufam ze to nebude v baterke ze bude vcajku lebo ono sa to tak tvari miestami ze jakeby bola slaba baterka no ale uvidim no
Méně
Více
15 roků 2 měsíců zpět #29
od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: zdochyna auto
a v první řadě to co měříš je napětí a ne proud!!!
- Lujgi320
- Autor tématu
15 roků 1 měsíc zpět #30
od Lujgi320
caves takze tak spravil som to! bol trocha zaoxidovani kabel ale najhorsie co bolo tak celkom suchy starter vobec nebol namazani takze pekne som to namazal a namazal som kontakty pekne s tov grafitovov vazelinov a zatial vsetko ide ok takze vdaka za radu charles
PS:ospravedlnujem sa ze som napisal vo vete prud a nie napetie ale myslim ze to kazdy pochopil ze oco mi ide ale jasne su aj vinimki ale vdaka za radu
PS:ospravedlnujem sa ze som napisal vo vete prud a nie napetie ale myslim ze to kazdy pochopil ze oco mi ide ale jasne su aj vinimki ale vdaka za radu
Vygenerováno za 0.159 sekund