zdochyna auto

• Lujgi320
  • Autor tématu
14 roků 11 měsíců zpět #31 od Lujgi320
Odpověděl Lujgi320 pro téma Re: zdochyna auto
caute ludia mam otazocku?isiel som vcera na aute a odisiel mi jeden uhlik na alternatoru a ti mi nejako prebijalo baterku ja som si zohnal novy altak zalozil som ho a nejde mi auto nastarovat pozrel som sa trochu na to a vsimol som si ze ked startujem tak mi vstrek dava tolko benzinu ze to nieje unosne proste jakebi bol celi cas otvoreni tak som ho vymenil za druhy a to iste :cry: kurnik tak neviem co to znamena. mohla odist riadiaca jednotka ked mi prebijalo baterku ked som siel trocha na aute?

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #32 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: zdochyna auto
mohla pokud by ti odešel regulátor... Když odejdou uhlíky tak to nedobíjí ne přebíjí!!! Při přebíjení kvůli regleru tam může být i přes dvacet voltů a to za určitých okolností může odpálit jednotku. Nejjednodušší je zajet k někomu se stejným autem a jednotky prohodit je to asi pět šroubů a obří konektor...
Jaká je poloha klapky při startování, není moc otevřená? Spíš bych hledal problém ve snímání polohy klapky, to totiž říká jednotce kolik má pustit benzínu, když se snímá blbě tak je směs nevyvážená a nenastartuješ...

• Lujgi320
  • Autor tématu
14 roků 11 měsíců zpět #33 od Lujgi320
caves mne odisiel len jeden uhlik a tim padom to trochu navisilo napetie a regulator je v celku ok. hej ja viem ze jnajjednoduchsie prehodit jednotku ale bohu zial v blizkom okoli nemam nikoho kto ma take auto takze smola :cry: pravdu povediac neviem to iste ale asi trocha viac je klapka otvorena jak ma bit ale nesom si isty no ked pretocim klucom tak hned viteka zo streku benzin co nesmie!!! skusal som aj vimenit vstrek a nepomohlo precistil som aj komplet kostry a nic!!! pocuj ktory je to ten snimac na polohu klapky?

• Lujgi320
  • Autor tématu
14 roků 11 měsíců zpět #34 od Lujgi320
ludia nikto nema otom probleme ani sajnu pomozte prosim nemozem chodit na aute dakujem vopred

Více
14 roků 11 měsíců zpět #35 od bery1970
Odpověděl bery1970 pro téma Re: zdochyna auto

ludia nikto nema otom probleme ani sajnu pomozte prosim nemozem chodit na aute dakujem vopred

nevim co vy klucí ze slovenska máte za divnou úchylku furt chodit na autě,dyť musíte mít prošlapaný střechy.jestli se chcete hnout z místa musíte za volant :lol:

dopředu se omlouvám jesli to někoho popudilo,ale nemoh jsem si pomoct :D :oops:

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

• Lujgi320
  • Autor tématu
14 roků 11 měsíců zpět #36 od Lujgi320
caute chalani pomozte mi z problemom mam fiat tempru 1,6ie kat nemozem ju nastartovat ked chcem ju nastartuvat tak mi striekne tolko benzinu ze je to neunosne a mi ostava vzdi otvorena klapka na karburatore pomozte mi neviem co mam uz robyt dakujem vopred

Více
14 roků 11 měsíců zpět #37 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: zdochyna auto
snímač polohy klapky je na druhé straně vstřikovačky proti mechanizmu otáčení klapky plynem. Je to takový plastový černý bazmek tvaru ledvinky jde do ní velký konektor.
Ale pokud ti protéká benzín i bez motoru, tak bude chyba asi jinde. Zkoušel jsi odpojit vstřikovací cívku od napájení jestli neprotéká samotná bez impulzu???

• Lujgi320
  • Autor tématu
14 roků 11 měsíců zpět #38 od Lujgi320
hej skusal som odpojit a na prvi krat ked som odpojil tak vstrekoval aj bez toho ze bi bol zapojeni a pri druhom pokuse to nerobil ale ked chcem nastartovat tak benzin strieka jak saleny proste prudom ale dnes som prisiel nato ze este mi nehadze iskru do 1 2 3 valca tak ze neviem co sa deje vimenil som aj kable viko rozdelovaca inducnu cievku a nic nechapem :cry: uz tomu a to vsetko sa stalo znicoho nic :oops:

Více
14 roků 11 měsíců zpět #39 od simir
Odpověděl simir pro téma Re: zdochyna auto
pokud to chápu dobře, tak když otočíš klíčkem ve spínačce do první polohy (ale nestartuješ), tak už začne téct ze vstřiku benzín? A i když odpojíš konektor od toho vstřiku (teď nemyslím od potenciometru škrtící klapky), tak stále teče benzín? V tom případě je vadný vstřikovač (zaseklá jehla uvnitř). Pokud to dělá jenom při tom otočení klíčku (bez startování) - tak asi bude spálená řídící jednotka (počítač) a je v ní stále otevřený spínací tranzistor na vstřik.
Pokud jsem to pochopil špatně a dělá to jen při startování (že tam jde moc benzínu) - tak tam už mají vliv čidla (potenciometr škrtící klapky, teplota nasávaného vzduchu atd...)
K tomu zapalování - pokud to hází jiskru na 4. válec (píšeš že na 1,2,3 ne), nemusel jsi měnit cívku. Tam je to buď kabelama nebo víčkem rozdělovače. Jestli je to vyměněný za funkční, tak mě napadá se kouknout při startování a sundaném víčku rozdělovače jestli se otáčí palec - může být totiž něco na ose (třeba ulomené ty dva trny kterými zapadá osa do vačky - nebo pokud máš rozdělovač dole na bloku tak obroušené ozubení)

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Více
14 roků 10 měsíců zpět #40 od Kubik654
Odpověděl Kubik654 pro téma Re: zdochyna auto
Caute ludia.... Mam taky problem s Tipkom.... Raz to ide raz nie.... No trosku objasnim problem, z nicoho nic mi to chcipne a potom nie a nie nastartovat, No cerpadlo ide normalne ale ked to chcipne nechce mi pustit benzin do motora(1.4 1993) Akoby blbol ten bosch vstrekovac..... Raz to ide raz nie.... Neviete niekto poradit?????

Více
14 roků 10 měsíců zpět #41 od JohnyPetnik
Odpověděl JohnyPetnik pro téma Re: zdochyna auto
Ahoj,
budeš mít vadný Halův snímač otáček motoru. Měl jsem stejný problém, po výměně OK. Nachází se na pravé straně jakoby mezi převodovkou a motorem a vede k němu jeden káblík, ale se dvěma žílama. Buď to bude jen přívodním kabelem k němu, což je ta levnější varianta (0 Kč), nebo čidlem okolo 1000Kč. Chceš-li vědět více, zadej do pana googla "Halův snímač" :wink:

TIPO 1.4 OHC - r.v. 1990 - první Tipo a kéž by nebylo i poslední
Začínám Tipkařit a každá dobrá rada nad zlato =)
od května 2010 už néní Tipo, bylo odejito

• Lujgi320
  • Autor tématu
14 roků 10 měsíců zpět #42 od Lujgi320

hej skusal som odpojit a na prvi krat ked som odpojil tak vstrekoval aj bez toho ze bi bol zapojeni a pri druhom pokuse to nerobil ale ked chcem nastartovat tak benzin strieka jak saleny proste prudom ale dnes som prisiel nato ze este mi nehadze iskru do 1 2 3 valca tak ze neviem co sa deje vimenil som aj kable viko rozdelovaca inducnu cievku a nic nechapem :cry: uz tomu a to vsetko sa stalo znicoho nic :oops:

cavte tak chibu som uz odstranil moja chiba bola ta ze preskocil rozvod a stal len na 4 valci a tam hadzalo iskru pricina preskocenia rozvoda bola ta ze sa povolila klatka a hned aj zobralo aj zremena asi cca10cm zubov tak som to cele zamenil a nastartoval som islo to normalne as kim sa mi nezlomil 1 ventil tak som dal celu komplet hlavu dolu a obiednal 4 vifukove ventili len tie boli zle teras som poskladal vsetko tak ako to ma bit a auto nejde nastartovat nechapem tomu proste tocim a nic benzin ide iskri hadze na vsetky 4 valce a nenastartujem neviem co sa deje nestretli ste sa stakim niecim robi to neki snimac?

Více
14 roků 10 měsíců zpět #43 od simir
Pokud to háže jiskru a vstřikuje benzín, tak to musí jít. To ani trošku neslíbí? Jde jiskra až na svíčky?(jestli není chyba v rozdělovači)
A točí se vůbec vršek?(vačka) - jestli se při tom potkání motoru nestřihl klínek dole na klikovce nebo nahoře na vačce).
Když jsi vyměnil ventily, zabrousil jsi je v sedlech? Aby ti přes ně neutíkala komprese...

• Lujgi320
  • Autor tématu
14 roků 10 měsíců zpět #44 od Lujgi320
vacka sa toci tak jak ma iskru mi hadze do kazdej sviecky a preto nechapem ze to nejde :oops: ked auto tocim ta tak ako keby chcel naskocit len nemoze a ked trocha mu pridam plin tak z karburatora strielaju plamene vcera sa nam podarilo dako nastartovat ale s pridrzanim plinu a isiel jak na 3 valce a vobec nechcel ostat nastartovany ked som ubral plin tak uz zodchinal a ked som mu chcel viac pridat s plinom tak sa dusil a dnes som skusal tak sa nam nepodarilo nastartovat ale len strielali plamene z karburatora :oops:
ventili mi zakladal kamarat a hovotil ze zafrezovaval
ja som uz stoho zúfali :(

Více
14 roků 10 měsíců zpět #45 od simir
Tak to jsou špatně nastavené rozvody (dojde k zapálení směsi při ještě otevřeném sacím ventilu).
A nebo úplná blbost - přehozené kabely ke svíčkám...

Vygenerováno za 0.513 sekund