problém 1,6 dohc 66kw

Více
15 roků 3 měsíců zpět #16 od jentak
Odpověděl jentak pro téma Re: problém 1,6 dohc 66kw

Precetl jsem si to tady i SZ a jsem z toho volajaky zmeteny.
Takze na inducku na jednu stranu jde 12V to sedi? Techto 12V je rozklemovanych a vede i na zapalovaci modul. Druha strana inducky je pripojena na na zapalovaci modul hned vedle a timto dratem se inicializuje kdy ma inducka hodit odtud je pripojen i otackomer. Vyzkouset inducku muzes jednoduse tak ze tento drat pripojis na kostru a po odpojeni to musi hodit jiskru.
12V na obou vstupech pro snimac klidne muze byt. Domnivam se ze vnitrne je to pripojeno na OZ a timto zpusobem by se jednoduse eliminovalo ruseni. Nevim nikdy jsem to nemeril nebyl duvod. Pripojeni tohoto modulu k jednotce by melo byti takove. Dva draty impulzni snimac na vacce a ten posledni je vystup z jednotky pro urceni doby zapaleni jiskry.
Dalsi vec ktera mne zarazila je to odpojeni baterky. To jako odpojis minus pol baterky a pak to dela psi kusy? Zemneni modulu je pres pouzdro. Proc by to todle delalo mne fakt nenapada. Zkus zmerit proud pres inducku pri zapnutem klici. Pokud tam potece nejaky proud je modul vadny.
Nejak jsem asi pomalu chapavy a hlavne nevyspaly pokud jsem neco prehledl v tvem popisu co jsi uz dovysvetlil tak promin.
Zkus si vzpomenou na starou poucku ze nekdy mene je vice. Pohledni na to jak na 120(ono to taky nic jineho neni) se standartnim zapalovanim zbav se zbytecneho strachu a hura merit. Jinak pokud si nekdo spletl plus a vstup od inducky nemelo by se teoreticky nic stat. Ovsem na 100% to tvrdit nemuzu neb vnitrni zapojeni modulu neznam.

Jééé dobrý den, zdravím Vás. Je to zapojeno tak, jak píšete. Ona ta závada vznikla tak, že dojel, zdechl motor a už nenastartoval. Koupil novou cívku-takže předpokládám, že je OK. Při výměně cívky ulomil kontakty na zapalovacím modulu, takže ten koupil taky nový. Na cívce byly přehozený dráty, tudíž +12V šlo na černý drát (kondenzátor) a na konektor označený písmenem C na zapal.modulu. Druhý drát na zapal. modulu je červený a uněho je značka +.Tudíž jsem pochopil, že jsou dráty přehozený.Přehodil jsem je a ono to začalo házet jiskru, ale nedávkovalo to palivo. +12V na vstřik jde a druhý drát co vede do ř.j. je taky v pohodě.Pak jsem si podle vašeho popisu v sekci dowloads zjistil, že při jejich manipulaci upadl bílý drát co je na zapal.modulu uprostřed v té černé 3-pinové svorkovnici (váš nákres svorka b5 na ř.j.) Tak jsem ho připojil a ono to začalo dávkovat palivo, ale přestalo to házet tu jiskru.Rozebral jsem i snímač otáček zaizoloval dráty a pořád nic. Jak jsem psal výš, při ODPOJENÝM mínus pólu akumulátoru přiložím celý těleso se zapal.cívkou a zapal. modulem k plechu na autě a začne vrčet čerpadlo a vstřik vstříkne palivo. Připadne mi to, jako by byl někde zkrat, protože přeci čerpadlo je sepnuto relátkem. Chtěl jsem, jestli někdo z Vás nemá nějaký popis jednotlivých vývodů z jednotky. Mě osobně ale připadne, že je v háji jednotka. ...nemáte někdo nějakou na zkoušku?,:-D

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #17 od jentak
Ještě jedna věc, ale nejsem si jistý, jestli si to teď nepletu, protože to všechno měřím pořád dokola a už sem z toho doblbaný. Když je ta svorka b5 vypojená tak je tuším na plus svorce snímači něco kolem 3V-pokud se nepletu při zapojené svorce b5 je tam skoro 10V. Když tu svorku odpojím někdo mi startuje a stříkám tam benzin motor normálně zavrčí-proč by taky nejelo že..:-)

Více
15 roků 3 měsíců zpět #18 od jentak
Ještě jedna možná věc, co mě vrtá hlavou a to je tam ten system-připadne mi to jako egr ventil a částečné zpětné vedení spalin do sání. Nemohla by to dělat nějaká upadlá podtlaková hadička??? Je tohle napojeno nějak na jednotku?? Vím, že je tam ten měřič podtlaku v sání-je možné, že by to sálo nějaký falešný vzduch a tím ta jednotka zablokovala tu jiskru??? Stalo se mi to na nějaké nové toyotě, že byly zhučený pístní kroužky, tím byl menší podtlak a čidlo co to hlídalo odstavilo čerpadlo.....Nemohla vzniknout nějaká taková závada???

Více
15 roků 3 měsíců zpět #19 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: problém 1,6 dohc 66kw

Ještě jedna možná věc, co mě vrtá hlavou a to je tam ten system-připadne mi to jako egr ventil a částečné zpětné vedení spalin do sání. Nemohla by to dělat nějaká upadlá podtlaková hadička??? Je tohle napojeno nějak na jednotku?? Vím, že je tam ten měřič podtlaku v sání-je možné, že by to sálo nějaký falešný vzduch a tím ta jednotka zablokovala tu jiskru??? Stalo se mi to na nějaké nové toyotě, že byly zhučený pístní kroužky, tím byl menší podtlak a čidlo co to hlídalo odstavilo čerpadlo.....Nemohla vzniknout nějaká taková závada???

to určitě ne, jelikož já jsem byl nucen dojet normálně s utrženou hadicí na posilovač, takže tam podtlak musel být absolutně minimální. Je pravda, že podtlak to měří, ale zase takový vliv to nemá. spotřeba šla nahoru a nemělo to takový tah, ale jinak starty bez problémů...

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 3 měsíců zpět #20 od jentak

to určitě ne, jelikož já jsem byl nucen dojet normálně s utrženou hadicí na posilovač, takže tam podtlak musel být absolutně minimální. Je pravda, že podtlak to měří, ale zase takový vliv to nemá. spotřeba šla nahoru a nemělo to takový tah, ale jinak starty bez problémů...

Dobrá dobrá, já jen prostě píšu všechno možný, protože nevím, jestli to zrovna nemá vliv na můj problém:-D:-D:-D

Více
15 roků 3 měsíců zpět #21 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: problém 1,6 dohc 66kw
Zapojeni jednotky je takove
Soubor přílohy:

popis
Soubor přílohy:

Pri vyblikavani chyb to teda neukazalo nic neboli signalizovalo bez zavad?
Vadna jednotka to se stava malokdy jen nekterym sikulum kteri daji opacne baterku. Jednotku nekdo nabizel v bazaru tusim ze Kenny.
Promer ty draty mezi jednotkou a zapalovacim modulem jsou-li pruchozi.
Nejcastejsi zavada byva ve snimaci otacek ve vacce a ten jste nemenili chapuli spravne. Zkus ho promerit.
Pokud bys mel generator mohl by jsi jeste otestovat zapalovaci modul, ale todle vybaveni nebyva soucasti autoservisu.

A jen tak na okraj nebyvam rypavy(kolegy Skypana a Dresika prosim at se zdrzi hlasovani :lol: ). Jedna ze zakladnich poucek pro praci z jakoukoliv elektrikou zni"nikdy neodpojuj zemnici svorku pokud je plusova ci ziva svorka pripojena". Vzdy se prvne odpoji u auta plus a pak teprve minus. Zkousky ktere jsi provadel bych si ja u neznameho zapojeni jednotky a to je vzdy, nikdy nelajznul. Timto zpusobem si koledujes o poskozeni elektroniky. Kudyma se ti muze uzavrit proud je otazka do pranice ale dle toho co pises se spoustela jednotka. Nevim jak ale asi jo. Nejak jsem prehlidl jestli jsi to delal pri zapnutem klicku ale pokud ano tak bych hadal ze jednotce chybi kostra a uzemnuje se pres ten zapalovaci modul. Jinak pokud kouknes do toho zapojeni tak je celkem nemozne zapnout silove napajeni jednotky bez otoceni klicem. Leda ze by se nejak sepnulo hlavni rele 90.

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #22 od jentak

Zapojeni jednotky je takove

popis
Soubor přílohy:

Pri vyblikavani chyb to teda neukazalo nic neboli signalizovalo bez zavad?
Vadna jednotka to se stava malokdy jen nekterym sikulum kteri daji opacne baterku. Jednotku nekdo nabizel v bazaru tusim ze Kenny.
Promer ty draty mezi jednotkou a zapalovacim modulem jsou-li pruchozi.
Nejcastejsi zavada byva ve snimaci otacek ve vacce a ten jste nemenili chapuli spravne. Zkus ho promerit.
Pokud bys mel generator mohl by jsi jeste otestovat zapalovaci modul, ale todle vybaveni nebyva soucasti autoservisu.

A jen tak na okraj nebyvam rypavy(kolegy Skypana a Dresika prosim at se zdrzi hlasovani :lol: ). Jedna ze zakladnich poucek pro praci z jakoukoliv elektrikou zni"nikdy neodpojuj zemnici svorku pokud je plusova ci ziva svorka pripojena". Vzdy se prvne odpoji u auta plus a pak teprve minus. Zkousky ktere jsi provadel bych si ja u neznameho zapojeni jednotky a to je vzdy, nikdy nelajznul. Timto zpusobem si koledujes o poskozeni elektroniky. Kudyma se ti muze uzavrit proud je otazka do pranice ale dle toho co pises se spoustela jednotka. Nevim jak ale asi jo. Nejak jsem prehlidl jestli jsi to delal pri zapnutem klicku ale pokud ano tak bych hadal ze jednotce chybi kostra a uzemnuje se pres ten zapalovaci modul. Jinak pokud kouknes do toho zapojeni tak je celkem nemozne zapnout silove napajeni jednotky bez otoceni klicem. Leda ze by se nejak sepnulo hlavni rele 90.

Jedna ze zakladnich poucek pro praci z jakoukoliv elektrikou zni"nikdy neodpojuj zemnici svorku pokud je plusova ci ziva svorka pripojena". Vzdy se prvne odpoji u auta plus a pak teprve minus---tuhle část jsem trošku nepobral.Proč tedy vždycky uvádí, že se má první odpojit ukostřená svorka???? Přece z hlediska bezpečnosti práce, když budu jantar a odpojovat klíčem plus a chytnu jím o kostru, tak jsem viděl i borca, kterýmu se vyškvařil do zápěstí dokonalý obraz jeho náramku.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #23 od jentak
Jinak snímač otáček neměnili, ale já jsem ho měl rozdělaný, dráty jsou zaizolované a myslím si, že kdyby byl vadný, tak mě to nehodí jiskru ani při tom vytaženým drátu z té jednotky. Jinak ale děkuji za Vaší snahu, za schéma...... při chvilce na to zase mrknu.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #24 od mdastanley
Odpověděl mdastanley pro téma shanam motor
zdravim potreboval by som motor na tipo 1.6 dvojvačku ak by niekto mal v ponuke za rozumnu cenu

Více
15 roků 1 měsíc zpět #25 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: shanam motor

zdravim potreboval by som motor na tipo 1.6 dvojvačku ak by niekto mal v ponuke za rozumnu cenu

mám dva tyhle motory ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Vygenerováno za 0.061 sekund