Pomóc, nevím si rady s výběrem termostatu.
- jumbo
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Karle nemění se na dvouvačce jen vnitřní část termostatu???
Ta mi přijde o dost větší než to co je v domečku toho originálního...
jasně mění se jen ten termostat, nevím proč říkáš "vnitřní část", když tohle stejné je i v tom u tebe, jen to je asi zapertlované, aby to nešlo vyndat...
Ale pokud se chce, všechno jde a věřím tomu, že by to šlo nabouchat i na 1.4, ale třeba by se muselo něco odvrtat odbrousit a šup tam s ním

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 -

ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998
Cena je jasná volba, ale s tím že je to stejné si tak jistej nejsem, dám sem fotky toho co je v mém termostatu, mám to doma nafocený v rozebraném stavu, když jsem to vyměnil a starému jsem se "podíval na zoubek" a zdokumnetoval...jasně mění se jen ten termostat, nevím proč říkáš "vnitřní část", když tohle stejné je i v tom u tebe, jen to je asi zapertlované, aby to nešlo vyndat...
Ale pokud se chce, všechno jde a věřím tomu, že by to šlo nabouchat i na 1.4, ale třeba by se muselo něco odvrtat odbrousit a šup tam s nímpřece jen 90Kč je čtvrtina ceny
Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
www.ulozto.cz/3821235/tipo-termostat-uprava.jpg
kdyby link nefungoval, tak pisněte SZ a můžu to poslat emailem.
YEN
[/img]
TIPO 1.4 OHC - r.v. 1990 - první Tipo a kéž by nebylo i poslední
Začínám Tipkařit a každá dobrá rada nad zlato =)
od května 2010 už néní Tipo, bylo odejito
ten "perforovaný plech" má být skovaný v gumovém těsnění (moje závada byla, že se ta guma rozpadla a voda tak mohla nerušeně proudit přes velký okruh)
Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
- jumbo
Charles napsal: no co je u vás otevírá moc brzo? Pokud otevře při 80°C, tak je to dneska úplně normální, taky jsem takovej termostat koupil a dneska leží někde na skládce, protože to je pěkně na hovno. Takže jsem koupil termostat z favorita za 90Kč, který otevírá při 88°C, udělal drobnou úpravu a je to úplně super
Tak jsem si koupil ten samý termostat co ty, ale otevírá při 93-94 stupních, ne při 88 stupních jak píšou. Naplno se otevře při 97 stupních Celsia. Neotvírá pozdě?
jumbo napsal:
Charles napsal: no co je u vás otevírá moc brzo? Pokud otevře při 80°C, tak je to dneska úplně normální, taky jsem takovej termostat koupil a dneska leží někde na skládce, protože to je pěkně na hovno. Takže jsem koupil termostat z favorita za 90Kč, který otevírá při 88°C, udělal drobnou úpravu a je to úplně super
Tak jsem si koupil ten samý termostat co ty, ale otevírá při 93-94 stupních, ne při 88 stupních jak píšou. Naplno se otevře při 97 stupních Celsia. Neotvírá pozdě?
Charles má pravdu, 80°C je málo a dá se nahradit z Fáčka. Včera jsem měnil termostat taky (doba výměny asi 20 min.), teď se dá koupit za 35,-Kč v Autokelly (výprodej) - přivezou ho do druhého dne z centrálního skladu:
www.autokelly.cz/#PATH=3761801;144765;14...T=1|SD=0|ST=0|LNG=0|
K dotazu, zda neotvírá zakoupený termostat pozdě při 97°C - neřešil bych to - v létě v zácpě to jde do daleko větších teplot!
Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km
- jumbo