rychlost ohřevu motoru
14 roků 9 měsíců zpět #16
od JohnyPetnik
TIPO 1.4 OHC - r.v. 1990 - první Tipo a kéž by nebylo i poslední
Začínám Tipkařit a každá dobrá rada nad zlato =)
od května 2010 už néní Tipo, bylo odejito
Odpověděl JohnyPetnik pro téma Re: rychlost ohřevu motoru
Zdravím chlapi, nevím jak Vy, ale já mám v Tipu "předehřev", takže ikdyž voda v motoru není ještě ohřátá, tipo je schoné foukat vlažný vzduch. Najdete ho na straně spolujezdce jak je ventilátor topení, tak hned u něj konektor asi se 4 dráty (Oranžová, hnědá, zelená a černá). Tuším taknějak to bylo. Teď nedávno jsem řešil proč to nefungovalo a už to funguje
jinak to Charles: jezdím v zime s knoflem od topení v červeném, jelikož jako snad na každém druhém tipu tak i já mám spravované táhlo na klapu, ale není to ono, takže na knoflík topení radši ani nesahám...
jinak to Charles: jezdím v zime s knoflem od topení v červeném, jelikož jako snad na každém druhém tipu tak i já mám spravované táhlo na klapu, ale není to ono, takže na knoflík topení radši ani nesahám...
TIPO 1.4 OHC - r.v. 1990 - první Tipo a kéž by nebylo i poslední
Začínám Tipkařit a každá dobrá rada nad zlato =)
od května 2010 už néní Tipo, bylo odejito
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 9 měsíců zpět #17
od oBzB
dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998
Odpověděl oBzB pro téma Re: rychlost ohřevu motoru
Podle popisu odhaduju, že těmi 4mi dráty myslíš konektor odporového bloku, který neslouží jako předehřev, ale hlavně k regulaci otáček. Je fakt že ty odpory trochu hřejou, ale auto to nevytopí
dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998
14 roků 9 měsíců zpět #18
od jipaf
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
Odpověděl jipaf pro téma Re: rychlost ohřevu motoru
hoši tak nevím, jestli to není s tím zapnutým či vypnutým topením něco jako placebo efekt, mám nějaké tušení či domněku, o výměně tepla, o přenášení tepla, o dodávání nějakých chceteli joulů, o ohřevu přenášecího média a o předávání tepelné energie nějakému prostoru..
myslím, že to je asi jedno jestli je topení hned zapnuté hned nebo až později, ten motor stejně potřebuje určitý čas, aby nahřál vodu, pokud se zastaví topení, je pravda že se motor nahřeje o něco dříve, ale zase se ochladí po puštění topení.. o to déle se musí jet v promrznutém autě a o to více se pak rosí okna..
můj názor je hned od začátku topit a foukat třeba-li už alespoň zahřívající se vzduch, než vyčkávat a nechat se to rosit a zvyšovat vlhkost v autě..
možná že to neumím odborně vysvětlit ale doufám že to někdo pochopí co měl autor na mysli..
myslím, že to je asi jedno jestli je topení hned zapnuté hned nebo až později, ten motor stejně potřebuje určitý čas, aby nahřál vodu, pokud se zastaví topení, je pravda že se motor nahřeje o něco dříve, ale zase se ochladí po puštění topení.. o to déle se musí jet v promrznutém autě a o to více se pak rosí okna..
můj názor je hned od začátku topit a foukat třeba-li už alespoň zahřívající se vzduch, než vyčkávat a nechat se to rosit a zvyšovat vlhkost v autě..
možná že to neumím odborně vysvětlit ale doufám že to někdo pochopí co měl autor na mysli..
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
14 roků 9 měsíců zpět #19
od Předseda
Já to chápu a taky to tak dělám. Prostě motor se mi neohřeje pořádně tak jako tak, tak proč mrznout.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Odpověděl Předseda pro téma Re: rychlost ohřevu motoru
Já to chápu a taky to tak dělám. Prostě motor se mi neohřeje pořádně tak jako tak, tak proč mrznout.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Méně
Více
14 roků 9 měsíců zpět #20
od michal_tipar
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: rychlost ohřevu motoru
Tomu se Karle říká masochismus, ale co bys pro auto neudělalNejhorší ale je, že pak sedim v tipu jako dement v rukavicích a kulichu, jelikož nejde mít ruce na volantu, to pak necejtim prsty.
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
14 roků 9 měsíců zpět #21
od Charles
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Odpověděl Charles pro téma Re: rychlost ohřevu motoru
pro auto? nic! mrznout nebudu nikdy a nikde, i kdybych měl čekat na prezidenta! i když?? bych možná počkal, ale jen proto, abych mu mohl flusnout do ksichtu!
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Vygenerováno za 0.359 sekund