BRISK Asi Vas prekvapim

• TripleX
  • Autor tématu
18 roků 4 měsíců zpět #1 od TripleX
BRISK Asi Vas prekvapim vytvořil uživatel TripleX
Nemam az tolko financnych prostriedkov aby som az tak experimentoval ale skusim Vas prekvapit. Kedze som bol maximalne spokojny z bezkontaktovymi svieckami od BRISK ktore som mal na svojej skodovke tak to skusim predsa len nejako vybavit a otestovat dane sviecky na mojom 2.0 16V a verim ze uspech sa dostavi. Sice ma odhovarate aj na inych miestach kde sme kecali o naj svieckach a tuningu ale stale verim ze BRISK je super sviecka. Prepacte ale po tom co dokazovala moja stara Skodovka s tymi svieckami neverim ze neozije aj TIPO :D Uvidime ako to vsetko dopadne pisal som priamo vyrobcovi...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #2 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: BRISK Asi Vas prekvapim
hm po pokusech se vším možným se držím hesla , že nejlepší svíčka je ta co má do motoru patřit a má správnej odtrh a tepelnou hodnotu..

do motoru v coupe sem taky nedaval zadny extra svice, jen se dal jinaci vzdalenost elektrod a o 2 stupne studenejsi....

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

• TripleX
  • Autor tématu
18 roků 4 měsíců zpět #3 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Ved...

hm po pokusech se vším možným se držím hesla , že nejlepší svíčka je ta co má do motoru patřit a má správnej odtrh a tepelnou hodnotu..

do motoru v coupe sem taky nedaval zadny extra svice, jen se dal jinaci vzdalenost elektrod a o 2 stupne studenejsi....

Ved BRISK ich ma v katalogu tak neviem. Mne to proste neda a skusim to a uvidim...

Více
18 roků 4 měsíců zpět #4 od michal_tipar
já mám na obyč briskách natočené kolem 30tkm a jede to dobře. Ale ze servisu vím, že to není pravidlem...
Půjdu taky do originálů.
Apropos po kolika se mají ty svíčky měnit?

Více
18 roků 4 měsíců zpět #5 od pavelZet
Odpověděl pavelZet pro téma Re: BRISK Asi Vas prekvapim
podle označení svýho motoru zjistiš i z katalogu brisk, jaký svíčky se ti do auta hodí. brisk má několik sérií. od těch nejobyčejnějších (špatnej poměr cena/výkon), přes vícejiskrový (tam už je poměr výbornej) a končí to těma s obvodovou a hloubkovou jiskrou. ty se ale blbě po obchodech shání (není po nich poptávka), sou docela drahý a ujede se na ně jen málo tkm.

jezdím na 3jiskrový brisky a sem asi spokojenej, resp. nemám co kritizovat.

F Tipo 1.6 i.e., rv. 94

• TripleX
  • Autor tématu
18 roků 4 měsíců zpět #6 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Ide mi o tie tuningove

podle označení svýho motoru zjistiš i z katalogu brisk, jaký svíčky se ti do auta hodí. brisk má několik sérií. od těch nejobyčejnějších (špatnej poměr cena/výkon), přes vícejiskrový (tam už je poměr výbornej) a končí to těma s obvodovou a hloubkovou jiskrou. ty se ale blbě po obchodech shání (není po nich poptávka), sou docela drahý a ujede se na ně jen málo tkm.

jezdím na 3jiskrový brisky a sem asi spokojenej, resp. nemám co kritizovat.

Mne ide o to ze pri tych tuningovych bezkontaktovych ma kazdy odhovaral a mne sa to nechce zdat a chcel by som to moc skusit ale nechcem riskovat tak som poziadal BRISK o pomoc. Inak ja mam na svojej Skodovke presne takuto skusenost. Sviecky isli ako blesk pomohli zvysit neskutocne vykon a chod ale je pravda ze vydrzali menej no to by mi az tak nevadilo. Vsetko co je hnane do extremov vydrzi menej.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #7 od pavelZet
když sem si spočítal, kolik na 100km zaplatím jen svíčkama, tak mně tímto ty tuningový odradily. vysoká cena a nízká výdrž. jako bys měl ještě dražší benzín. a to už než svíčky radši jezdím na 3jiskerný na V-POWER.
zkušenosti s těma hloubkovýma nemám, ale poznat to asi půjde. v obchodech mně od nich odrazovali, že "to za to nestojí".

ale jinak ve škodovce poznáš asi všechno. třebas tam předtím měl nějaký špatný svíčky. (úvaha)

kdo si do auta kupuje sportovní filtr a takový vychytávky, ať si tam dá i ty svíčky. ale pamatujte že auto je studna peněz. tím spíš že je starší.

F Tipo 1.6 i.e., rv. 94

Více
18 roků 4 měsíců zpět #8 od pavelZet
přesně: jen na svíčkách každých 100km na brisk ZC jakoby zaplatíš 3,30- Kč

(mají životnost 20tkm a jedna vyjde asi 165 - 200kč)

F Tipo 1.6 i.e., rv. 94

• TripleX
  • Autor tématu
18 roků 4 měsíců zpět #9 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Studna...

když sem si spočítal, kolik na 100km zaplatím jen svíčkama, tak mně tímto ty tuningový odradily. vysoká cena a nízká výdrž. jako bys měl ještě dražší benzín. a to už než svíčky radši jezdím na 3jiskerný na V-POWER.
zkušenosti s těma hloubkovýma nemám, ale poznat to asi půjde. v obchodech mně od nich odrazovali, že "to za to nestojí".

ale jinak ve škodovce poznáš asi všechno. třebas tam předtím měl nějaký špatný svíčky. (úvaha)

kdo si do auta kupuje sportovní filtr a takový vychytávky, ať si tam dá i ty svíčky. ale pamatujte že auto je studna peněz. tím spíš že je starší.

S tou studnou penez mas pravdu ale ja u Tipa som chcel iba tieto tri veci : Sviecky, filter, a vyfukove komplet potrubie...

Pri skodovke som mal pred tym trojkontaktove kvalitne ale naozaj tam palili tie BRISK ako dive a ja som tam tiez toho moc nespravil ale postupne a vsetko bolo rozdiel a preto viem posudit. Ano aj SHELL V POWER RACING mam odskusany a je to citit riadne... Kolko vlastne u Vas stoja tie BRISK tuningove sviecky? BRISK LR14ZC tie kolko stoja u VAs?

Více
18 roků 4 měsíců zpět #10 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: BRISK Asi Vas prekvapim
Ceník svíček firma Brisk na svých stránkách zřejmě nemá - nenašel jsem, ale koukni na www.saabtuning.cz/tdilys5.htm .

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Více
18 roků 4 měsíců zpět #11 od pavelZet

Ceník svíček firma Brisk na svých stránkách zřejmě nemá - nenašel jsem, ale koukni na www.saabtuning.cz/tdilys5.htm .

ceník u brisku:
www.brisk.cz/index.php?page=cenik.html

na internetu sou ceny o nějakou tu desetikorunu nižší, ale po dobírce se to stejně prodraří.
v kamenných obchodech sem ZCčka nenašel, jen na objednávku 180 - 200Kč.

F Tipo 1.6 i.e., rv. 94

Více
18 roků 4 měsíců zpět #12 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: BRISK Asi Vas prekvapim
Jen si to zkus taky, :twisted: :twisted: :twisted: - já už bych je nechtěl :evil: :evil: :evil:

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #13 od pavelZet

Jen si to zkus taky, :twisted: :twisted: :twisted: - já už bych je nechtěl :evil: :evil: :evil:

špatný zkušenosti?

F Tipo 1.6 i.e., rv. 94

Více
18 roků 4 měsíců zpět #14 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: BRISK Asi Vas prekvapim
No chlapi nechci se s Vami nijak moc prit, ale jak to mate vyzkousene pri ruznych rocnich obdobich? Ono totiz, aby jste pak s temi tuning svickama to nemeli jako s pneu, letni na leto, zimni na zimu :wink:
Ja osobne si myslim, ze je nejlepsi tam dat to co tam patri (osobne pouzivam Bosch).

Více
18 roků 4 měsíců zpět #15 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: BRISK Asi Vas prekvapim
Tak hele - za á - žádná změna, za bé - debilní přístup a možnost montáže díky menšímu a nesmyslně utopenýmu šestihranu kvůli kterýmu jsem při povolování zničil ten porcelánovej izolátor když se mi smekl klíč., a za cé ty čtyři kusy pak stály nějakých šestset. Přidám bod dé - totiž že se zanášely s rekordní intenzitou. Já jsem vyléčenej. Ale tahle debata tady už někde je...

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Vygenerováno za 0.503 sekund