BRISK Asi Vas prekvapim
- TripleX
- Autor tématu
Ja s těma tuningovejma svíčkama taky nemám dobrý zkušenosti. Kór v zimě to chodilo na 3 válce a výkon se mi zdál taky drobet horší oproti klasickejm.. Na druhou stranu chod motoru maj výrazně lepší, ale jinak poměr cena výkon nic moc.. Příště koupím obyc. brisk za 30kč/ks a udělaj stejnou službu jako tyhle..
Možná by se chovaly líp na upraveným motoru, ale to je jen úvaha..
Aj mne to chodilo ked som to mal v Skodovke na tri valce ale to uz bola samozrejme sviecka po zivotnosti stacilo vymenit a znova ako hodiny a co sa tyka vykonu je to citit aj ked velmi slabo ale je. Ale uz som to popisoval je to kvoli autu...
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Taky jsem do Favorita dával svíčku od Brisk se třema jiskrama a ta byla dost spolehlivá, ale na výkonu jsem to moc nepoznal.
Tuning má delší jiskru, a to potřebuje za vysokého tlaku větší zapalovací napětí aby přeskočila jiskra jak má. 40 000 V, což je bězné napětí jak ve Favoritu tak ve Fiatu, je nedostatečné.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
- TripleX
- Autor tématu
Taky jsem měl ty Tuningy ve Favoritu a nechodily dokud jsem neuděla úprvau na zapalování. Dal jsem obyč měděné kabely, a vyměnil cívku za cívku z Forda. To dalo větší napětí na cívce a chodilo to perfektně. Taky jsem musel upravit předstih. I výkon byl poznat a na neupraveném motoru. Takové úpravy se bohužel nedají udělat na 1.6 DOHC. Zkoušel jsem vyměnit cívku, a odpálil jsem zapalovací modul a čidla
Taky jsem do Favorita dával svíčku od Brisk se třema jiskrama a ta byla dost spolehlivá, ale na výkonu jsem to moc nepoznal.
Tuning má delší jiskru, a to potřebuje za vysokého tlaku větší zapalovací napětí aby přeskočila jiskra jak má. 40 000 V, což je bězné napětí jak ve Favoritu tak ve Fiatu, je nedostatečné.
Ja som zatial velmi spokojny a citim ako sa lepsie chova motor pri plnom zosliapnuti plynoveho pedalu. Jednoznacne zatial iba plus a som tomu rad.
Fiat Tipo 1,6 DOHC,r.v. 89 černá metalíza
- TripleX
- Autor tématu
Já mám taky Brisk vícejiskrové ZC a jsem zatím plně spokojen
To som rád aj za fy. BRISK
Kamarát to vymyslel takto. Po témach na fóre: BRISK je RISK ale prinesie ZISK!
Inak ja zatiľ tiež veľmi super. Pravdepodobne sú to veľmi dobré kvalitné sviečky a kto chce lacný tuning vrele odporúčam.
Někomu brisk v autě běhá a někdo na to nadává. Koukám, že co auto, to názor
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
- TripleX
- Autor tématu
Nevím, jestli jde takhle hodnotit svíčky jak to děláme. Nejvíce záleží na celkovém zapalování, jak funguje a co je to zač.
Někomu brisk v autě běhá a někdo na to nadává. Koukám, že co auto, to názor
Podla vsetkeho je to naozaj v tom v akom mas stave zapalovanie a komplet elketriku ak je vsetko O.K. musia ist ako hodiny ...
Fiat Tipo 1.6i.e.kat rv. 91'
- TripleX
- Autor tématu
Tak dneska uz mi odesla jedna (tuningova svicka), byla tam necelej rok a 5t km. Takze je vsem vrele doporucuju :total:
Napis presny typ a znacku. Inak je jasne ze kazda tuningova odide skor ako normalna ale 5.000tis sa mi nezda. Sice ten rok by mohol byt ale je to o kilometroch. Napis presny typ a znacku...
1.6ie 93"
vysledkom je, ze kazy ma inak rozladene auto
chystam sa na nakup sviecok. v obchode som uz bol, predavac mi ponukol podla mudreho katalogu NGK BPR6. To je s velkym 21mm 6-hranom. Dival som sa pod kapotu, to sa tam ani namontovat neda, lebo tam zavadzaju skrutky hlavy !!!
V uzivatelskej prirucke je pre 1.4 a 1.6 pisany fiat 7gyssr (co je asi champion alebo beru ?) alebo champion rc7ycc
Katalog EPER ponuka este 71711807 (Bosch) alebo 71736276 (Champion 12NC)
Dival som sa do mudreho katalogu Bosch, tam mali u Tempry 3 benzinove motory, tak to som ako doveryhodny zdroj zavrhol !!
Takze zatial som dost zmateny.
Je to tak, ze do 1.4 a 1.6 ide ina tepelna hodnota ako do 1.8 a 2.0 ?
na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651