Termostat

Více
17 roků 9 měsíců zpět #1 od xxtomen
Termostat vytvořil uživatel xxtomen
Čau,špatně se mi ohřívalo auto na provozní teplotu. Nedrzelo to otáčky a byli většinou vysoké,ale po ohřátí na 80°C je to v pohodě. Myslel jsem ,že to dělá krokomotor vol. otáček. Včera jsem byl na diagnostice a tam to ukázalo 0 závad. Tak mi říkal,že to muže dělat termostat??? Nevím,ale asi má pravdu,protože se to ohřeje tak nejmin za 30km a nebo když auto stojí. Mužete mi poradit,jestli je to možné a nevíte,kde se dá ten termostat sehnat nejlevněji?? Díky za info

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #2 od xxtomen
Odpověděl xxtomen pro téma auto
Zapomel jsem, mam Tipo 1,4ie,r.v.89.51kW

Více
17 roků 9 měsíců zpět #3 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: Termostat

Čau,špatně se mi ohřívalo auto na provozní teplotu. Nedrzelo to otáčky a byli většinou vysoké,ale po ohřátí na 80°C je to v pohodě. Myslel jsem ,že to dělá krokomotor vol. otáček. Včera jsem byl na diagnostice a tam to ukázalo 0 závad. Tak mi říkal,že to muže dělat termostat??? Nevím,ale asi má pravdu,protože se to ohřeje tak nejmin za 30km a nebo když auto stojí. Mužete mi poradit,jestli je to možné a nevíte,kde se dá ten termostat sehnat nejlevněji?? Díky za info

Nastartuj studeny motor. Otvor kapotu a sleduj, ci sa ti zohrieva hruba hadica k chladicu. Ta sa ma zohriat az po otvoreni termostatu, co je viac ako 80°C. Ak sa hadica zohrieva predcasne, je spatny termostat.

Fiat Croma TDid

Více
17 roků 9 měsíců zpět #4 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: Termostat
už se to tu řešilo,ale auto se ohriva na provozni teplotu,neco kolem 87c
cca 5km. Termostat neorig. kolem 400kč,orig.750kč

1.6ie 93"

Více
17 roků 9 měsíců zpět #5 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: Termostat
a kde se da sehnat takovej neorigo?

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 9 měsíců zpět #6 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: Termostat

a kde se da sehnat takovej neorigo?

Raději origo!

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
17 roků 9 měsíců zpět #7 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Termostat
jo vypadá to na termostat měl jsem něco podobnýho

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
17 roků 9 měsíců zpět #8 od Vlastík
Odpověděl Vlastík pro téma Re: Termostat
Klidně neorigo :!: :driver:

Více
17 roků 9 měsíců zpět #9 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: Termostat
Klidně to ano, ale za půl roku kupuješ další :lol: :lol: :lol:

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
17 roků 9 měsíců zpět #10 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Termostat
co je origo a neorigo??? Buď je to originál - tj od výrobce, který to dodává do prvovýroby - fiatu, ale prodává výrobek i pod svou značkou (90% dílů v neutorizovaných servisech) nebo je to tzv. replika - kopie od jiného výrobce a tam už může být problém, zpravidla však nebývá, pokud mechanik bere slušné výrobce replik a ne každý shit z polska... To se mu totiž časem vrátí. Když se posere třeba spojka po půl roce, tak na ni je záruka jako na jiné výrobky a on ji musí zdarma vyměnit!!! Sice ji taky zreklamuje ale práci mu nikdo nezaplatí.
Já měnil termostat za kus který vyrábí stejná firma jako pro prvovýrobu, jen tam nebylo logo FIAT a cena byla taky jinde a kupoval jsem to ve fiatu...

Více
17 roků 9 měsíců zpět #11 od kanko00
Odpověděl kanko00 pro téma ...termostat
Ono s cena termostatu napr. pri ,9 TD zalezi od rocnika a vybavy.
Na brachovu 1,9 TD stoji 1.200,- Skk a na moje 1,9 TD GT stoji 3.100,- Skk.
Bracho menil a ja som sa na to vysr... Mam sice teplotu cez zimu 75 stupnou, ale nech.
Alebo viete o lacnejsom rieseni pre mna??

Fiat TIPO 1.9 TD GT, 305.000 km

Více
17 roků 9 měsíců zpět #12 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Termostat
a spotřeba???? Já bych se na to taky vykašlal, ale když spotřeba vyletí na 11l tak se to dost vyplatí...

Více
17 roků 9 měsíců zpět #13 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: Termostat
kdyz chces levnejsi reseni tak si dej kus kartonu pred chladic a teplota se ti o neco zvedne,ale pozor pri jizde na dlouhe trate,kdyz jezdis hlavne ve meste pripadne medzi dvoma dedinama v okoli tak tam ten karton klidne dej,vzdyt i kdyz se bude teplota splhat pres 90 tak ti sepne ventilator a ten ti to uchladi i cez karton,jelikoz karton netesni 100 pecentne.....

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 9 měsíců zpět #14 od kanko00
Odpověděl kanko00 pro téma ...termostat
Dik za radu. ...karton tam uz je. Ale potvora slabo kuri. Teplota stale 75 stupnov. A klesa pri jazde dolu kopcom a proti vetru na 70 stupnov.
Potrebujem novy termostat, kuaaa.....

Fiat TIPO 1.9 TD GT, 305.000 km

Více
17 roků 9 měsíců zpět #15 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Termostat
Já měl taky podezření na termostat a špatně se to ohřívalo teď když bývalo chladněji (před 1,5 měsícem). Vyměnil jsem ho a za chvíli jsem na 80°C a ani nevím jak :D Určitě se to projeví i na spotřebe a taky motoru moc nesvědčí, když pořád pracuje pod provozní teplotou.

Nejejdnodušší kontrola, je (jak jsem kdysi vyčetl ) když to máš studené, první start nechat to běžet, otevřít kapotu a chytit na chladič do takovej 70-80°C by měl být chladič studenej, jinak když je teplej dřív je špatnej termsotat, protože je pořád otevřenej. Já to přesně takhle měl a teď po výměně se chová jak má. Ale podle těch teplot jak píšeš je určitě špatnej ,ale zkontrolovat to takhle můžeš, je to otázka chvilky :wink:

Mě stál termostat nějakejch 750 Kč, nevím zančku jakou tam mám, dávali mi to v servise při větší opravě. Jak se tady již psalo, jde o to, že když koupiš levnější, co je kov na kov, za chvíli to řešíš znova musí tam být uvnitř pryž nebo guma nevím, jak to přesně napsat. Pokud to píšu špatně, tak mě někdo opravte :wink:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Vygenerováno za 0.481 sekund