Termostat

• vilímek petr
17 roků 9 měsíců zpět #16 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: Termostat
Zdarec,muže mít vliv termostatu na zavírání sytiče?Mám pocit že ten se zavíra jak voda dosáhne určitého stupně.Auto topí dobře po chvilce jde teplo tak nevím.Mám totiž pocit že ten sytič se nějak pozdě zavírá.Poradte,mám tipo 1.4ie,1991.Dík

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• vilímek petr
17 roků 9 měsíců zpět #17 od vilímek petr
Jo a ještě mě ručička teploty nejde víš jak 70stupnů.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #18 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Termostat
1. pokud se ti teplota nedostane přes 70°C, tak to budeš mít špatný termostat (můj odhad 99% nikdy není nic na 100:lol: ).

2. Já mám sice 1,6 ie ale myslím si, že topení je tam řešeno určitě stejně, taky mě mátlo, že to topilo dobře a hned a to jsem tam měl špatnej termostat, takže to je asi řešeno trošku jinak, ale nepovím ti jak. Každopádně to, že ti to dobře topí neznamená, že termostat je OK.

3.Kontorla jestli je špatnej termostat s jistotou poznáš tak, jak jsem psal o příspěvek výše.

4.Co se týče toho sytiče, tak pokud se motor dostatečně neohřeje, tak prostě auto si přikrmuje víc, než je zdrávo :lol: No a to je tím, že termostat je otevřenej a motor se neohřeje jak má (voda běhá ve velkém okruh přes chladič).

Takže to zkontroluj a poznáš to i na spotřebě, po výměně toho termostatu :wink:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 9 měsíců zpět #19 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: Termostat
Take mam 1,4ie 1991,a 87c mi to ukazuje cca po5km,mam tam neorig.termostat,ktery tam pracuje 3.rokem a bez problemu

1.6ie 93"

• vilímek petr
17 roků 9 měsíců zpět #20 od vilímek petr
Tommy,nemáš prosím tě kontakt na ten neorigo termostat nebo číslo?Dík

Více
17 roků 9 měsíců zpět #21 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: Termostat

Take mam 1,4ie 1991,a 87c mi to ukazuje cca po5km,mam tam neorig.termostat,ktery tam pracuje 3.rokem a bez problemu

No já právě kdysi koupil tahle neorigo. a za rok to bylo to samé :(
Tyhle auta na to fakt trpěj... :cry: Ale u termostatu je to v pohodě ten je vymněněnej za hodinu, ale co třeba u spojky tam je asi lepší si připlatiit?!? Říkám to pro to že mě asi čeká.

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
17 roků 9 měsíců zpět #22 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Termostat
V Elitu mají za 795 (vč. DPH) termostaty Vern. Kontroloval jsem i ceny u konkurence, za termostaty od jiných výrobců, protože mě výměna asi taky nemine. Příliš se to neliší, o mnoho levnější jsem nenašel.
Termostat Vern jsem tam loni kupoval do Una, funguje dobře, takže jestli bude třeba, koupím ho i do Tipa.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

• vilímek petr
17 roků 9 měsíců zpět #23 od vilímek petr
Ještě by se to mohlo jak u škodovek povolit mírnym poklepem na ten termostat.Pomohlo by to?

Více
17 roků 9 měsíců zpět #24 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Termostat
Poklepat můžeš, ale bude to na kulový, není tam planžeta jak na škodovce (i když na některých modelech asi ano, vyndá se jen vnitřek stejný jako na škodovce, ale to bude asi spíš výjimka). Standardní termostat má uvnitř váleček ze kterého je vytlačovaná osička, ta otvírá klapku a v té je problém, je totiž z perforovaného plechu zataveného do jekéhosi gumového těsnění a to se časem rozsype a umožňuje vlastně téměř volné protíkání. Pokud by někdo chtěl, mám to nafocený...
Jo a výměna byla za 10 minut práce + půl hodiny vylévání a plnění chladiciho systému. Podmázl jsem těsnění trochou silikonu (neutrálního) a zadělal dva šrouby...

Více
17 roků 9 měsíců zpět #25 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: Termostat
posilam to čislo...603434125

1.6ie 93"

Více
17 roků 8 měsíců zpět #26 od moucha
Odpověděl moucha pro téma Re: Termostat
Ahoj mě před lety taky odešel termostat, jako nouzovku mi v servisu namontovali z favorita. Je rozměrově skoro stejný, akorát se musí malinko zastřihnout plech kolem. Jezdím na něj už 5 let a zatím bez problémů a cena tuším že někde kolem 150,-

• vilímek petr
17 roků 8 měsíců zpět #27 od vilímek petr
To jsem netušil že fáčko to ma podobné,ale už je pozdě mám objednaný přímo na tipo,škoda že jsi se neozval dřív.Čao

Více
17 roků 8 měsíců zpět #28 od renekovac
Odpověděl renekovac pro téma Re: Termostat
ahoj fiataci,,tak som dnes menil termostat na mojej crome,,kupil som uplne novy v predajni..a teplota sa stale drzi na 70 C,viac ani pol stupna.cim to moze bit??mal som cidlo teploty motora,menil som ho lebo stare po nastartovani vytalo rucicku nad 130 C.aj pri studenom motore,,dal som tam cidlo z vrakaca--Lancia thema 2.0 L DOHC,na crome mam tiez 2.0 L DOHC..moze bit ze cidlo ukazuje ine hodnoty?? ale ked stojim 30-60 min.tak teplota ide na 95 C a ventilator chladenia zopne.. nema nahodov croma dva termostaty?? jeden znamy mi hovoril ze tieto vetsie auta maju aj termostat v hadici,moze mat croma nie dva ale tri chladiace okruhy??prosim o radu,v meste sa to da zniest,ale akonahle vybehnem na dialnicu,ma to auto ide zozrat..dikes za kazdy napad,radu..

Fiat Tempra 1.6 SW-ie/56kW/vyr.1992 OHC-3.4.2007 som ju pohladil naposledy,odviezli si ju na slovensko..,Fiat Croma 2.0 i.e S-DOHC.r.v.94/7.max.som este neskusal,az po kontrole v servyse..

Více
17 roků 8 měsíců zpět #29 od renekovac
Odpověděl renekovac pro téma Re: Termostat
moze bit problem v tom ze termostat sa pri vareni otvoril naplno-tj.pri 60 C sa otvoril na skoro 1 cm??nemal bi sa otvorit az pri 90-100 C???dikes

Fiat Tempra 1.6 SW-ie/56kW/vyr.1992 OHC-3.4.2007 som ju pohladil naposledy,odviezli si ju na slovensko..,Fiat Croma 2.0 i.e S-DOHC.r.v.94/7.max.som este neskusal,az po kontrole v servyse..

Více
17 roků 8 měsíců zpět #30 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Termostat

moze bit problem v tom ze termostat sa pri vareni otvoril naplno-tj.pri 60 C sa otvoril na skoro 1 cm??nemal bi sa otvorit az pri 90-100 C???dikes

Podle mě jo.
Cromu neznám, ale jaksi obecně - termostat by obvykle měl začít otevírat až nad 80 °C (řekněme 83 - 85 °C). Spínač ventilátoru jednorychlostní (se 2 kolíky) spíná obvykle kolem 92 °C, dvourychlostní (s 3 kolíky) 90 a 95 °C.
Ber to ale jen jako orientační hodnoty, opravdu nevím, jak přesně to je u Cromy.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Vygenerováno za 0.471 sekund