Problém se řazením

Více
16 roků 11 měsíců zpět #1 od Charles
Problém se řazením vytvořil uživatel Charles
Zdravím všechny....před chvílí jsem přijel domů a během poslední jízdy jsem dvakrát stál a musel jsem spravovat :( normálně jsem se rozjel na křižovatce, dám dvojku a jen pustim spojku spadla mi řadíčka úplně do rohu, no mohl jsem si s ni hejbat na všechny strany jako s vocasem, ale dvojka tam byla pořád...začal jsem laborovat nad zakvaltovanou převodovkou :evil:
No nakonec jsem otevřel kapotu a hledal a hledal...nakonec jsem šel po táhlech řazení a našel vypadlé táhlo na převodovce :evil: (bylo to které převádí pohybem klacku jestli bude se řadit jednička, trojka nebo pětka)...no tak jsem ho zasunul zpět na tu hlavici a pokračoval jsem v cestě, ale stalo se to po několikrát zařazení zase :!:
Tak bych se chtěl zeptat, jestli je na tom táhle nějaký silonový futro nebo nebo pojistka, jak to tam je upevněný, aby to nevypadávalo :?:
Prosím moc o radu, nechci pořád stát a spravovat :oops:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #2 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Problém se řazením
fiattipo.net/modules.php?name=News&file=article&sid=63

snad Ti to pomůže, už je to rok, co jsem to psal, tak si moc nepamatuju, ale podle mě tam jsou všude šrouby matky

:!: toto byl můj 1000. příspěvek :!: :lol:

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
16 roků 11 měsíců zpět #3 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Problém se řazením
Díky MAXi....pokud to je jen na šroubech, tak se asi vyšroubovala matka, je fakt, že to táhlo úplně vypadlo, zejtra to hned půjdu udělat, páč ono si svítit mobilem a snažit se něco spravovat jde blbě :(
Ještě jsem si všiml, že když zařadim teď, tak je v řadičce cítit takovej zpětnej náraz, a to mi taky předtim nedělalo :evil:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Problém se řazením

Díky MAXi....pokud to je jen na šroubech, tak se asi vyšroubovala matka, je fakt, že to táhlo úplně vypadlo, zejtra to hned půjdu udělat, páč ono si svítit mobilem a snažit se něco spravovat jde blbě :(
Ještě jsem si všiml, že když zařadim teď, tak je v řadičce cítit takovej zpětnej náraz, a to mi taky předtim nedělalo :evil:

no vidíš mě se to stlo 2x nakonec jem vyměnil všechny táhla za 1800 a je klid udělek to tajy jedno táhlo je chvilková záležitost u 2.0 se k tomu dostat byl horor

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Problém se řazením
Já tam teda mám samojistící matky, byly i na tom co jsem kupoval nový. Normální matice tam nemá šanci vydržet, časem se vyklepe...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od Charles

Já tam teda mám samojistící matky, byly i na tom co jsem kupoval nový. Normální matice tam nemá šanci vydržet, časem se vyklepe...

Tak to je asi můj připad....já jsem právě nevěděl, jestli tam nejsou třeba nahoře segerovky, který to držej...včera pršelo a tak jsem to udělat nemohl, dneska snad na to už mrknu a pro jistotu to všechno promažu, aby to chodilo lehčeji ;)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #7 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Problém se řazením

Tak to je asi můj připad....já jsem právě nevěděl, jestli tam nejsou třeba nahoře segerovky, který to držej...včera pršelo a tak jsem to udělat nemohl, dneska snad na to už mrknu a pro jistotu to všechno promažu, aby to chodilo lehčeji ;)

No mě se ty klouby nepovedly opravit. Byly pěkně vybouchané a vypadávaly. "Borec" předemnou to podrátoval a pak to tak vypadá :(
Táhla stojí v průměru kolem 500 kč za kus, tak jsem se na to vyprdnul, koupil klouby a vyměnil jen ty klouby. Klouby mě stýly jeden 30 Kč :) Nejhorší je to fakt rozebrat a vytáhnout ven.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Problém se řazením
a ty klouby se daj koupit a kde?
já kupoval celý tyče

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od petr1978
Je to Firma ADIP www.adip.cz . Prodávají díly na nákladní auta vleky apd. Klouby jsem koupil v pobočce Ostrava Hrabová. Mají více velikostí, různé způsoby uchycení. Udělal jsem chybu, protože jsem pořádně nevěděl jak to tam vypadá a koupil jsem menší se šroubem a závitem M6. Dají se v pohodě koupit se šroubem a závitem M8 nebo n bavaření. Celý kloub je dělaný z oceli bez výstelky a kloub je zajištěn nějakým pérkem. Má povrchovou úpravu, myslím že zinek. Má jen jednu nevýhodu, namá protimatku aby se dal lehce povolit nabo dotáhnout bez toho aby se neprotáčel při montáži. To jsem vyřešil že jsem si tam vybrousil drážku. Škoda že jsem to nenafotil, neměl jsem čas
Měli by mít dokonce nějakou zásilkovou službu. :(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 11 měsíců zpět #10 od Charles
no já jsem teď dorazil domů ze školy, takže zase jsem se k tomu nedostal...škoda no...dozfám, že se jen uklepala matka a tak tam dám ty s teflonovou vložkou, co by se neměly povolovat ;)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #11 od petr1978
Tak oprava :oops: ADIP je prodejce výrobce je www.elektrobecov.cz :oops:
Tam je celý katalog a seznam prodejců po celé republice :)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #12 od Charles
No díky, mrknu na odkaz, ale snad to fakt je jen ta matka...ale když tam to táhlo šlo normálně nasadit, tak mě nenapadá co jinýho by to mohlo bejt :oops:

Více
16 roků 11 měsíců zpět #13 od petr1978

No díky, mrknu na odkaz, ale snad to fakt je jen ta matka...ale když tam to táhlo šlo normálně nasadit, tak mě nenapadá co jinýho by to mohlo bejt :oops:

Že ti nejde zařadit, tak to může být táhly. Přesně to se mi stalo. V zimě jsem potřeboval vyjet ze závěje a pořád jsem řadil 1 a Z. Vypadlo mi táhlo a byl jsem v prdeli jako Baťa z dřevákama. Byl vypadlý kloub a nic jsem s tím neudělal, vypadával stále. Myslím, že šroub je tak velký, že se nemá jak otrhnout. Vidím to na ten kloub :( Provizorně se to dá sdrátovat, ale dlouho to nevydrží a je to nespolehlivé :(

Více
16 roků 11 měsíců zpět #14 od Charles
Asi jsi mě šptaně pochopil, klouby jsou dobrý, ale mě vypadává táhlo z toho mechanismu řazení jak je na převodovce....jsou tam dvě silnější táhla, který převádí pohyb klacku dopředu a dozadu...pod nimi je slabší táhlo,který pohybem klacku do stran ti přehazuje, jestli řadíš 1, 3, 5 nebo 2, 4, R
Mě právě vypadává to menší spodní táhlo, a podle toho co mi poslal max-el jsem koukal a četl, že to drží matky a já jsem to normálně volně tam nasadil, takže se asi vyklepala matka....ale pokud tam je taky kloub, tak je možný že je v háji....neměl jsem čas to nějak studovat, byl jsem rád, že jsem si při světýlku mobilu to opravil a dojel domů....musím na to mrknout někdy za světla, kde je zakopanej pes

Více
16 roků 11 měsíců zpět #15 od petr1978
No tak hodně zdaru. Asi bude nejlepší nejdříve zjistit co vlastně upadlo. A to asi jinak nepůjde než s na to mrknout z blýzka :)

Vygenerováno za 0.504 sekund