Studený klepe

Více
16 roků 10 měsíců zpět #31 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Studený klepe
pozdě , už mi zbývá puze povolit hlavu. obě vačky už jsou dole, a teď pozor obě vačky mám výfukové 8O. zjistil jsem to když jsem sundal regulátor tlaku paliva jak je na sací vačce. konec vačky je obroušen aby se vešel, ale jasně jsou tam vidět 2 Zářezy které otáčejí rozdělovačem. Okamžitě jsem běžel do garáže a koukám na druhou hlavu tam je sací vačka správná a oni jsou opravdu stejný obě. :lol: :lol:

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #32 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Studený klepe

pozdě , už mi zbývá puze povolit hlavu. obě vačky už jsou dole, a teď pozor obě vačky mám výfukové 8O. zjistil jsem to když jsem sundal regulátor tlaku paliva jak je na sací vačce. konec vačky je obroušen aby se vešel, ale jasně jsou tam vidět 2 Zářezy které otáčejí rozdělovačem. Okamžitě jsem běžel do garáže a koukám na druhou hlavu tam je sací vačka správná a oni jsou opravdu stejný obě. :lol: :lol:

no ta vačka může bejt klidně sací - oni totiž občas italové dělali co chtěli a např na lanciích bal rozdělovač na sací vačce, u fiatu na výfukový..

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
16 roků 10 měsíců zpět #33 od TooM-As
no nevím , ono to je jak kdybyto někdo brousil flexou.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #34 od TooM-As
Při ohledání té staré na mě koukaly 2 býlé výfukové ventily (další 2 byly stejně černě očouzený jako všechny sací). tak jsem je vyndal a myslím že tam byl kámen ůrazu. Bohužel nevím jak to vypadá když je ventil podpálenej, ale myslím ten jeden byl a hned jak se dostanu k foťáku hodím foto.

Tak začal jsem stavět novou hlavu a hodily by se nějaký rady na co dát pozor, jak správně zabrousit ventily, jak nastavit vůli a čím zamáčknout zdvyhátko abych moh vyměnit podloužku.Samozřejmě to průběžně konzultuji s chytrou knihou ale chtěl bych nějaký fígle jak si usnadnit práci.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #35 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Studený klepe

Při ohledání té staré na mě koukaly 2 býlé výfukové ventily (další 2 byly stejně černě očouzený jako všechny sací). tak jsem je vyndal a myslím že tam byl kámen ůrazu. Bohužel nevím jak to vypadá když je ventil podpálenej, ale myslím ten jeden byl a hned jak se dostanu k foťáku hodím foto.

Tak začal jsem stavět novou hlavu a hodily by se nějaký rady na co dát pozor, jak správně zabrousit ventily, jak nastavit vůli a čím zamáčknout zdvyhátko abych moh vyměnit podloužku.Samozřejmě to průběžně konzultuji s chytrou knihou ale chtěl bych nějaký fígle jak si usnadnit práci.

No každopádně dávej pozor na zabroušení ventilů. Ta vybroušená plocha by měla bát široká kolem 1mm. Spíš ale více. Taky pro vymezení vůle dávej jen nové podložky, jinak ti odejde vačka. Už se mi to 2x stalo. Taky podložky by neměly být menší než nejtenčí co v prodejně seženeš. Hlavně nikam necpi tmel, v domkách vaček jsou všude olejové kanálky. Samozřejmě všechno dělej v co nejméně prašném prostředí aby se ti dovnitř nedostal prach a jiné nečistoty. Všechno se snaž dotahovat přiměřeně a hlavu raději momentovým klíčem ať správně dotáhneš šrouby hlavy. Být tebou, tak bych hned při jednom vyměnil těsnění dříků ventilů. Jestli jsem na něco zapomněl, kluci toho budou určitě vědět více a doplní to :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 10 měsíců zpět #36 od TooM-As

No každopádně dávej pozor na zabroušení ventilů. Ta vybroušená plocha by měla bát široká kolem 1mm. Spíš ale více. Taky pro vymezení vůle dávej jen nové podložky, jinak ti odejde vačka. Už se mi to 2x stalo. Taky podložky by neměly být menší než nejtenčí co v prodejně seženeš. Hlavně nikam necpi tmel, v domkách vaček jsou všude olejové kanálky. Samozřejmě všechno dělej v co nejméně prašném prostředí aby se ti dovnitř nedostal prach a jiné nečistoty. Všechno se snaž dotahovat přiměřeně a hlavu raději momentovým klíčem ať správně dotáhneš šrouby hlavy. Být tebou, tak bych hned při jednom vyměnil těsnění dříků ventilů. Jestli jsem na něco zapomněl, kluci toho budou určitě vědět více a doplní to :)

díky , samozřejmě těsnění půjde všude nový. Začínám na kompletně očesaný hlavě. Ty podložky ,chytrá kniha píše že můžu použít i starý pokud nejsou poškozený tak co teď ?

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #37 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Studený klepe
Jak poznáš že nejsou vyběhané?
Už jsem takhle zničil dvě vačky, a od té doby dávám raději nové. Podložka se vyběhá podle tvaru vačky, a ani to nepoznáš. Věř mi, stačí málo :(
Dával jsem starší podložky aby jsem měl vůli na setiny mm. Nové podložky seženeš pouze s přesností 0.05 mm (nejdou přesně seřídit ventily), kdežto originál se do motoru dávali s přesností na 0.01 mm Dají se přesně ventily seřídit). Proto jsem tahal starší podložky ze starých motorů.
Možná má někdo jiné zkušenosti, já mám takové :(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 10 měsíců zpět #38 od TooM-As
v tomhle postu už nemá cenu dál něco probírat. Byl podpálený ventil. prosím správce o zamknutí.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:

Vygenerováno za 0.375 sekund