Pánové, kolikrát vám otočí, než chytne?
Každý máme nejaké iné problémiky na svojích Tipách ... Ja mám tiež svoje... Ale ohľadom témy, mne chytá na 1-2 otočenia, vôbec nezávisí na teplote ani motora ani vonkajšej. Myslím ale, že na štart má dosť vplyv aj kvalita batérie. Ja osobne mám Varta Silver Dynamic 55Ah, dokonalá batéria.
Fiat Tipo 2.0ie 8V GranTurismo Digital, r.v. 1991
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
Tipo 1.4 i.e. 1989; 51kW
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Kdyz startuju v tehle teplotach tak se taky protoci 4-6 krat, ale jakmile ujedu
treba jen mizivy kousek, ale motor se uz prohral tak startne na skrt. Jsou vetsi vule, protoze se prohral a tak nema starter takovy odber a tak startne
na skrt.
Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD
Nejspis to bude opravdu startovacim proudem baterky.
Kdyz startuju v tehle teplotach tak se taky protoci 4-6 krat, ale jakmile ujedu
treba jen mizivy kousek, ale motor se uz prohral tak startne na skrt. Jsou vetsi vule, protoze se prohral a tak nema starter takovy odber a tak startne
na skrt.
presne ako hovoris. ja som si pred mesiacom kupil 44Ah a ta mala startovaci prud 360A a ked klesla teplota na -7, -8 tak to bol des startovat za studena ale v piatok som kupil druhu baterku 55Ah a ta ma startovaci prud 480A a teraz mi auto chyti na drc aj ked je uplne studene a je vonku -7. takze ozaj v tom nieco bude
Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané
Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
starter nema s motorom ziaden problem, pretaca ho velmi rychlo, a vydrzal by to urcite 10 minut
kedysi mi to startovalo rychlejsie, mozno na 2 pretocenia. usudzujem, ze nejaky senzor nemusi byt OK.
inak jeden z problemov by mohol byt pokles napatia, ked starter sa zapne a motor rozbieha. napatie moze padnut na 8-9 voltov. ked je motor roztoceny, starter ma mensiu zataz a napatie stupne na cca 10 voltov.
mozno po poklese napatia riadiaca jednotka sa znova startuje, rata impulzy a podobne
na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Na poprvé .. ale sem tu jako černá ovce od dieselu
To mi chceš tvrdit, že ti to chytne na jediný otočení motoru : to se mi nějak nezdá, to jsem u diesela v zimě ještě neviděl
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Věřit tomu nemusíš samozřejmě. Den na mrazu a nastartuji. Přispěli k tomu i nové žhavící svíčky ...To mi chceš tvrdit, že ti to chytne na jediný otočení motoru : to se mi nějak nezdá, to jsem u diesela v zimě ještě neviděl
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Fiat Tipo 1.4 i.e. AGT, r.v. 1991, najeto přes 145 tis.
Je to tím, že to co se vznítí v motoru jsou výpary benzínu a za studena se zrovna dobře benzín neodpřuje. Pak to trvá trochu déle.
Ale mě to nevadí, alespoň se mi při delším startování dostane olej do vzdálenějších míst a nenastartuje to nasucho
Někdy bych si myslel, že je to schválně
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Motor 1,9 TD od Fiatu je znamy dobrym startovanim, pokial je aspon v priemernom stave. Uplny rozdiel je 1,8 TD od Fordu....
p.s.: Mame v robine 3x Tipo 1,9 TD a startuju rovnako dobre!!!
Fiat TIPO 1.9 TD GT, 305.000 km