KATALIZÁTOR

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od Dresik
KATALIZÁTOR vytvořil uživatel Dresik
Nějak sem začal sledovat auto a mám pocit, že to ve vyšších otáčkách hůř táhne. Jelikož sem dělal s kámošem diagnostiku, tak co se týče elektriky a řízení motoru mělo by být (až na načlej krokomotorek volnoběhu) vše v pohodě.

Napadl mě katalizátor, jestli nemůže být přicpaný :idea: A ještě nemám od bývalého majitele vzadu žádný tlumič..jen trubku a koncovku... Tak přemýšlím, jaký to může mít všechno vliv..

Je, ale taky možný, že se mi to všechno jenom zdá :D

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• vilímek petr
16 roků 10 měsíců zpět #2 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: KATALIZÁTOR
Čau,mám stejný pocit jako že to špatná táhne.Uvažoval jsem nad tím že ten katalizátor dám pryč,přeci za ty roky už nebude funkční a jak se tady už psalo tak muže být ucpaný.Ale chci vědět jak se to bude tvářit bez kat. a co na to lambda i když je před katem.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: KATALIZÁTOR
To co popisujes muze mit na to vliv, taky jsem neco podobneho resil minuly rok.
Ja se vsak rozhodl jit to noveho vlnovce (450Kc) a noveho universalniho katu (Bosal-1900Kc).
Myslim si, ze nejaky ten patek by mi to melo vydrzet.

Spatnou f-ci katu zjistit bud emisema nebo take (je to pocitove), ze citis takovy cpavy smrad, oproti tomu, ze spravny kat ma ten smrad takovy nasladly. Je to vsak o pocitu (po vymene to slo poznat).

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: KATALIZÁTOR
Přijeď mi to očuchat :) No trochu mi to hulí..ale spíš to přisuzuji zimě. A kdyby byl přicpaný, tak by to, ale netáhlo v celém rozsahu otáček, ne? Já mám ten pocit jen u vyšších.

Jinak nad těma emisema sem přemýšlel-tam by to určitě zjistili, ale udělají mi jen tak zkušebně na nějaké STK? Dají cenu jako za klasické emise? Pak je otázka, jestli by jimi nevadilo, že vzadu není žádný tlumič..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: KATALIZÁTOR

Přijeď mi to očuchat :) No trochu mi to hulí..ale spíš to přisuzuji zimě. A kdyby byl přicpaný, tak by to, ale netáhlo v celém rozsahu otáček, ne? Já mám ten pocit jen u vyšších.

Jinak nad těma emisema sem přemýšlel-tam by to určitě zjistili, ale udělají mi jen tak zkušebně na nějaké STK? Dají cenu jako za klasické emise? Pak je otázka, jestli by jimi nevadilo, že vzadu není žádný tlumič..

Podivej se na to tak. Jsou tam lidi a nikdy neni problem se dohodnout. Urcite jim tam jezdi spousta servisaku, kteri resi take problemy a potrebuji to overit.
Ja jsem tam prijel rekl, ze bych chtel si overit kat a lambdu na za pade mi to zjistil (bez dokladu, bez reportu). Dohodl jsem se primo s technikem na dilne.

S tim ocichanim si me dostal :D Ale radsi prijed za mnou, muzeme i neco vypit nez to zfouknem.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: KATALIZÁTOR
No seš trochu z ruky :lol: Ale klidně bych popil..ale bojím se, že pak už by sme měli ty čichové buňky otupený chlastem :lol:

Jinak to zkusím. STKčko mám tady jedno za rohem, tak až bude čas, zeptám se. Ale na druhou stranu, lepší je blažená nevědomost, než aby mi pak řekli jóó pane, KAT v hajzlu :D

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: KATALIZÁTOR
Já tam katalyzátor nemám vůbec, a navíc mám výfuk svařený v jeden kus, takže nejde vyndat, jedině ho říznout, proto chci taky si udělat ty příruby aby šel vyndávat. Ale to jsem odbočil ;) No měl jsem sežranej vlnovec, koupil jsem za 700,- novej, vyměnil a už to bylo poznat na výkonu. teď to táhne líp i zvuk už není tak prskavej :P Proto i ten katík může časem odejít, nic není nesmrtelný.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

• vilímek petr
16 roků 10 měsíců zpět #8 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: KATALIZÁTOR
Čao,Charlesi když tam nemáš kat jak je na tom spotřeba a do budoucna emise.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: KATALIZÁTOR
na spotřebu má vliv lambda sonda a ne kat, kat jen na ty emise , ale myslím , si že ty emise moc lidí neřeší , nebo snad jo :?: já se chystam kat vyndat a dát si tam dinamizer, bude to mít lepší zvuk i lepší tah a je levnější a vypadá stejně (jako ten obal)
:lol:

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od Charles
To vilímek petr: vzhledem k tomu že mám sportovní výfuk a novou lambdu, tak spotřeba už je jen 10 ale šla by niž, já mu dost šlapu na pérka, aby nebyl línej ;) ale ještě musim vychytat předstih 8)

To hovi: bacha na dynamizéry (rezonátory) za pár korun např. za 800,- jsou to většinou napodobeniny a výsledek nestojí za nic, možná spíš k horšímu, budu ho tam taky na jaře dávat a tak to mám zjištěný...chce to nějaký značkový za aspoň 1500,- nebo i za 2 tisíce, potom máš jistotu že nárůst výkonu tam bude...já mám vybranej od firmy KV (za 1600,-) :P a uvidim co to udělá...kámoš si ho dal na CRXko a má to lepší zvuk i tah :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od hovi
jj jasný že nechci kupovat žádný za 600kč , vyhlíd sem si taky za 1600kč , dočet sem se že rezonátor by měl přidat na výkonu cca 10% , tak uvidíme no :lol:

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od Charles
mohu se zeptat od jaký značky :?: případně sem hoď odkaz a mrknem na to ;)
jo přidá to a pokud máš i sportovní vzducháč, je to znát docela dost....ještě když si s tim výfukem pohraješ a dáš nějakej laďáček, tak to bude zase jinší ;)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #13 od hovi
je od AirDevil a má doživotní záruku , mam ho vybraný v normálnim obchodu , ale jinak je to tento
tuning.autodoplnky.cz/airdevil/rezonator...d-kat-prume-s2147979
kdyžtak hoď link na ten tvuj třeba se mi bude víc zamlouvat :D

Více
16 roků 10 měsíců zpět #14 od Charles
Jo já mám taky vybranej v obchodě, ale je to malinko jinej...a na netu jsem ho nikde nenašel.
a ta tvoje doživotní záruka bude mít plno háčků, to si schválně prostuduj, musel by ti ho tam montovat specializovaná firma a podobný blbiny, ma tohle jsou opatrný :)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #15 od hovi
no ptal sem se toho týpka , co tam dělá v tom obchodě a prej to nemusí bejt montovaný odbornou firmou a ani nic takovýho , akorát že když ho deš reklamovat , tak nesmáš mít poškozený ten obal , jako naražený , nebo proražený , ale jinak prej na tom můžeš mít i přivařený příruby atd. , jde jim prej jen o to těleso rezonátodu při reklamaci , ale nevím , no , zdá se mi to právě taky divný s tou zárukou :lol: ale když sem u délky tý záruky , by mě zajímalo , jak dlouho trvá doživotní záruka :lol: jestli do tý doby než to odejde , nebo do doby než krachbe třeba ta firma , nebo dokud neumuře tenkdo si to koupí..... :lol: :lol: :?:

Vygenerováno za 0.490 sekund