Problem so spotrebou
16 roků 5 měsíců zpět #16
od oBzB
dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998
Odpověděl oBzB pro téma Re: Problem so spotrebou
S tím označením, jestli to bere podle techničáku, tak tam jsou občas úžasný blbosti. Spolužák měl Fiestu 1.1c, v tp měl napsaný označení neexistujícího motoru a to bylo úředně přepsaný na motor s vstříkováním. To auto měl po autoškole.
Teď má punto, a tam má taky solidní hlody - dlouhou slohovku o použitých pneu, kde se rozebíraj i pneu na jinou verzi než má, a hmotnost mu tam letí pomalu o metrák.
Takže bych se nedivil, že by měl v TP ie, poněvadž úřednice jednoduše asi vybrala z nákýho seznamu DGT a bez ie tam neměla, tak dala s IE.
Teď má punto, a tam má taky solidní hlody - dlouhou slohovku o použitých pneu, kde se rozebíraj i pneu na jinou verzi než má, a hmotnost mu tam letí pomalu o metrák.
Takže bych se nedivil, že by měl v TP ie, poněvadž úřednice jednoduše asi vybrala z nákýho seznamu DGT a bez ie tam neměla, tak dala s IE.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 5 měsíců zpět #17
od ivo123
Odpověděl ivo123 pro téma Re: Problem so spotrebou
takze aby nevladli dohady, je pravda ,ze mam raritu, je to karborator s oznacenim TLDE 23/151 a motor 160A2.000. Bol som sa na to pozriet.
Pri dlhsej jazde som zistil, ze ta spotreba neni az taka velka a pohybuje sa v tych 8L/100km . Dakujem Vam za odpovede, dufam ze som s tymto Tipom neurobil chaos a ak mozte,tak mi napiste nieco blizsie o tomto motore a o najcastejsich zavadach tohto motora.
Kedze je tento model ojedinely, budem mat problem asi zohnat ten vyfuk, ak by niekto vedel ,kde a za kolko nech napise, budem moc vdacny... vopred dakujem .. s pozdravom ivo123
Pri dlhsej jazde som zistil, ze ta spotreba neni az taka velka a pohybuje sa v tych 8L/100km . Dakujem Vam za odpovede, dufam ze som s tymto Tipom neurobil chaos a ak mozte,tak mi napiste nieco blizsie o tomto motore a o najcastejsich zavadach tohto motora.
Kedze je tento model ojedinely, budem mat problem asi zohnat ten vyfuk, ak by niekto vedel ,kde a za kolko nech napise, budem moc vdacny... vopred dakujem .. s pozdravom ivo123
16 roků 5 měsíců zpět #18
od oBzB
Výfuk má v nabídce třeba marix (viz. partneři webu). Nějaký info (v němčině) o tomto motoru z orig. manuálu k tempře je na
http://bilek.unas.cz/tempra/manual/
. (sice je jiný označení motoru - 159 jako označení tempry, ale je to taky 1.6 karbec, tak by to mělo být snad skoro stejný)
16 roků 5 měsíců zpět #19
od rs
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
Odpověděl rs pro téma Re: Problem so spotrebou
To ivo123:Dekuji ze jsi potvrdil ma slova.Tech 8l je kombinovana nebo na dalku.Pokud na dalku a mas lehkou nohu tak je to jeste dost.Zkus si pohrat z tou smesi a zkontroluj podtlaky a samozrejme benzinove cerpadlo.Pres to nekdy proteka benzin do oleje.Pokud jsi to jeste neudelal tak jak jsem psal drive svicky,rozdelovac,kabely,filtr.Jen tak jsem dnes kouknul na ten vyfuk a neni to takova hruza.Dokonce znaji i vykon motoru v ceniku,ale cat tam neni podle nakresu.
Adresa je zde www.vyfuky.cz/katalog.php?z=10&jmeno...m=1.6&d=03209600
Hodne stesti a kilometru v raritce.
Radek
Adresa je zde www.vyfuky.cz/katalog.php?z=10&jmeno...m=1.6&d=03209600
Hodne stesti a kilometru v raritce.
Radek
Persona non grata.
16 roků 5 měsíců zpět #20
od oBzB
Tak ten výfuk je stejný jako k 1.4ce, takže proto by ho neměl být problém sehnat. Celkově ty motory budou dost podobný, stejně jako 1.6ie a 1.4ie, který jsou na pohled k nerozeznání. Takže si myslím, že to s těmi díly zas tak tragický nebude - většina dílů bude shodná s tou 1.4kou či ie verzemi, možná by šel použít i karburátor z 1.4ky či 62kw karburátorový 1.6.
16 roků 5 měsíců zpět #21
od rs
Persona non grata.
Odpověděl rs pro téma Re: Problem so spotrebou
To oBzB:Ano mozna mas pravdu ale ja osobne jsem mel u 1.4 vyfuk jak u 1.4i.e a v predu jsem mel na prirubach neco hrozne podobne katu.Ale tehdy jsem to vubec nejak neresil.
Co se tyka karburatoru z 1.4 mozna ze ano pokud sedi priruba na sani,ale bude treba pretryskovat.62kW 1.6 to se taky davalo do tipa nebo myslis ritmo motor?
Radek
Co se tyka karburatoru z 1.4 mozna ze ano pokud sedi priruba na sani,ale bude treba pretryskovat.62kW 1.6 to se taky davalo do tipa nebo myslis ritmo motor?
Radek
Persona non grata.
16 roků 5 měsíců zpět #22
od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Problem so spotrebou
2ivo: hele a odkud je ten typ? Neni to urceno pro jihoamericky trh? Jsem moc neslysel o takove kombinaci auta. Ony ty automobilky resi takove silene skladanky vetsinou jako takovy aftermarket pro chudsi zeme a podle toho to pak i vypada.
16 roků 5 měsíců zpět #23
od oBzB
Dával se do tempry, do tipa nevím, možná až později - víc motorů v tipu má označení motoru 159, což je modelové číslo tempry. Některé motory jsou převzaté z lancií - např. 835.C1.001. Podle toho manuálu, co linkuju výš, má 62kW jinej druh karburátoru, než ta 60kW verze - podle mě půjde jen o drobnou modernizaci toho motoru z tipa. Taky asi půjde celkem o unikát.To oBzB:Ano mozna mas pravdu ale ja osobne jsem mel u 1.4 vyfuk jak u 1.4i.e a v predu jsem mel na prirubach neco hrozne podobne katu.Ale tehdy jsem to vubec nejak neresil.
Radek
Vygenerováno za 0.388 sekund