vysoké volnoběžné otáčky

Více
16 roků 5 měsíců zpět #1 od Charles
Ahoj všem, včera mi vyvstal problém na tipoušovi a dnes to pokračovalo :( když natočim auto, tak mi otáčky vyletěj skoro na 3000ot. a nechtěj jít dolů...nevim kde by mohl být problém, podtlakový hadičky jsem kontroloval a některé pro jistotu měnil, vstřikovací jednotka je měněná komplet a čidla nehlásí chybu....kde by ještě mohl bejt problém ? Prosím poraďte, nevim co to zase blbne :?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #2 od Augustin
---

Více
16 roků 5 měsíců zpět #3 od Charles

krokomotorek se pravdepodobne zasekava. Zkontroluj jej.

no zkoušel jsem to a byl slyšet jak jezdí, kdyžtak ho zítra zkusim vyměnit...ale že to udělalo z ničeho nic, prostě včera to udělalo a dneska to pokračuje :cry:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 5 měsíců zpět #4 od Augustin
Vytahni jej, zkontroluj, zda tam neni nejaka necistota a pro jistotu vymaz chyby z RJ (baterii odpoj).
To co pises, ze cidla nehlasi chybu, znamena, ze si vyblikaval chyby?

Více
16 roků 5 měsíců zpět #5 od Charles
jistě, vyblikání chyb je první po čem jdu, když se objeví cokoliv s motorem a nebo jeho chodem :)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #6 od Charles
takže objevena závada, krokomotorek je mrtvej :!:

na fotce je vidět, že byl urvanej...ale problém bude přece jen asi jinde, protože další dva jsem zkusil a výsledek se nedostavil, volnoběh je stále skoro 3000ot. :cry:

Více
16 roků 5 měsíců zpět #7 od scoty-granturismo
možem sa zapojiť panove a kde najdem ten krokomer a jak vyblikam chyby s riadiacej jednotky??hm???nechápem...

FIAT TIPO 2,0 i.e. 8V GRANTURISMO r.1992 + LPG BRC 100KW
Podsvietené na modro,znížený podvozok,fólie,central na DO,ABS,hudba 2x300watts vzadu a vpredu 2x75watts + aktívny 350watts active subwoofer SAL + CAPACITOR SAL 1 FARAD
R15 205/50

Více
16 roků 5 měsíců zpět #8 od Charles

možem sa zapojiť panove a kde najdem ten krokomer a jak vyblikam chyby s riadiacej jednotky??hm???nechápem...

to jsem ti vysvětlil po ICQ :)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #9 od Dresik
2.0 krokáč nemá, ne? Tam je vae ventil

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10 od Charles
Prosím poraďte někdo, co má vliv na přestavování krokomotorku :?: přece není možné, aby ani jeden z nich nefungoval a přitom jeden (na fotce ten prostřední) jsem vymontoval ze vstřikovačky, kterou jsem měl na autě před touto stávající a fungoval bez chyby :x jo a jak jsem ho vymontoval, byl vysunutej, ale jen sem ho dal na moje auto, tak je zasunutej a nehejbe se po připojení na konektor :? co zkontrolovat :?: Kam sáhnout :?: jsem pěkně zase naštvanej :stupid: :vztek:

Více
16 roků 5 měsíců zpět #11 od Dresik
Ten krokáč se bude vysouvat v závislosti na teplotě motoru. Podle toho bude nastavovat chod..Není špatné teplotní čidlo?

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #12 od Charles

Ten krokáč se bude vysouvat v závislosti na teplotě motoru. Podle toho bude nastavovat chod..Není špatné teplotní čidlo?

No dobře, to je jasný, ale proč by byl otevřenej stále naplno :idea: a že by odešlo čidlo z ničeho nic a jednotka neblikala chybu ? nevim co dál, zejtra mám zase práci a to sjem se chtěl učit, ale musim to auto oprvit jinak se nemám jak dostat domů a do školy na zkoušky :x

Více
16 roků 5 měsíců zpět #13 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: vysoké volnoběžné otáčky
No ten krokac se vysouva na plno pro startovani kde nebere ohled na teploty.Po nastartovani zacne brat ohled na teplotu motoru.
Takze zkus doopravdy premerit teplotni senzor motoru.Nemusi byt v haji ale muze kecat treba takova hezka hodnota -30°C by udelala take svoje.Zkus misto senzoru pripojit tak 200ohmova odpor co to udela.
Druha moznost je v kabelazi.Nepletu-li se tak ten motorek je 4 vodicovy ze?Pokud ano tak existuje moznost ze se poskodila kabelaz.Jelikoz motor by mel miti dva vinuti jedno pro smer ven a druhe pro smer dovnitr.V tvem pripade smer dovnitr je nefunkcni tak to zkus premerit do ridici jednotky.Svorky na ridici jednotce jeden smer svorky C3,C4 na konektor serva A,B-druhy smer C5,C6 na konektor serva C,D.Zkus to zmerit jestli to budes merit s pripojenym servem tak by mel byt odpor 40-70 ohmu.
No pak jeste existuje moznost ze jak se to urvalo a servo se snazilo zavrit a dostalo se do krajni pozice slo vlastne napajeni do pretizeni a odporoucel se vykonovy tranzistor v jednotce i kdyz ma pro tento pripad ochranu ktera si hlida odber do serva(podobne jsem kdysi opravoval Lancii deltu shodou okolnosti ze stejnym motorem),tak se vlastne i zjistuje ze je servo v krajni poloze.Je jen otazka co to udela kdyz chce snizit otacky a porad nechteji jit dolu.Jestli treba nezaponene na ochrany ta delta taky nejak odesla.Ale tolik smuly snad nemas.
Jeste mne napada sice jsi psal ze jsi kontroloval hadicky,ale prace jen neprisava to nekde.I kdyz ted nato myslim on by ten motor asi byl zavreny jak by se jednotka snazila snizit otacky tak tudy asi cesta nevede.
No preji ti hodne stesti v hledani.
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #14 od mt-tuning
tohle byla vycerpavajuca odpoved..
dufam ze to charlesovi pomohne a nebude sa vyhrazat podpalenim tipa.... :lol:

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
16 roků 5 měsíců zpět #15 od Charles
díky moc za popis, ale ničemu nerozumim, píšeš o servu, ale nevim co tim myslíš.....ten motorek nebyl urvanej, to jsem udělal já, ale držel jen silou vůle, jen jsem se toho dotknul, tak to uletělo :oops: potom tim teplotnim senzorem motoru myslíš kterej ? zespod kolena sání nebo co je na termostatu ? a motorek je 4 vodičovej :?

Vygenerováno za 0.536 sekund