Stálé trable při opravách mého tipa
16 roků 4 měsíců zpět #16
od petr1978
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Stálé trable při opravách mého tipa
No 0.6 není tak hrozné. Ventily se ti vlastně zaklepávají a vůle se ti zmenšuje. Teoreticky se dostaneš bez seřízení na těch 0.5, ale bude to za dlouho. Osobně seřizuji vantily s přesností na 0.025. Momentálně mám vůle 0.3 a 0.4. Je to o desetinu míň než originál. Je to kvůli tomu, ž mám sníženou hlavu a nechtělo to jet. Tím že jem snížil vůle, jsem vlaszně přehřížil ventily o něco víc. To překřížení není velké, ale poznal jsem to.
Osobně mi klepou sací ventily taky, a kromě repasu nebo keramických ventilů s tím moc neudělám. Prostě jsem si na to zvyknul.
Každopádně, čím přesněji seřizené ventily, tím kultivovanější chod motoru Ani tak moc nezáleží jaká je celková vůle, ale rozdíl vůlí v jednotlivých ventilech.
Osobně mi klepou sací ventily taky, a kromě repasu nebo keramických ventilů s tím moc neudělám. Prostě jsem si na to zvyknul.
Každopádně, čím přesněji seřizené ventily, tím kultivovanější chod motoru Ani tak moc nezáleží jaká je celková vůle, ale rozdíl vůlí v jednotlivých ventilech.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 4 měsíců zpět #17
od jirkaR
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Stálé trable při opravách mého tipa
jo máš pravdu ona se zmenšuje jsem taky jantar
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Vygenerováno za 0.272 sekund