Problém při startování

Více
16 roků 1 týden zpět #16 od Kůrkyn
Odpověděl Kůrkyn pro téma Re: Problém při startování
Měl bys na něm naměřit odpor asi 700 ohm.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 1 týden zpět #17 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Problém při startování
To že to ukazuje odpor 700 ohmů nic neznamená, musí se změřit průběh napěťovejch křivek. Teoreticky se může projevit pří dané teplotě jiná hodnota odporu, ale je tam určitej interval odporu takže jak říkám, jistota je přímo měřit na oscilu křivku npěťovou a koukat, jestli to nedává multikřivku nebo špatné hodnoty.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 1 týden zpět #18 od Kůrkyn
Odpověděl Kůrkyn pro téma Re: Problém při startování
Však ano, ale osciloskop má málokdo, snímač většinou zlobí po změně teploty. Proto je dobré ho proměřit, studený/teplý. Závada je pak evidentní.

Více
16 roků 1 týden zpět #19 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Problém při startování
JJ já taky osciloskop nemám, jen že pomoci něj je pak jistota, já také měřil odpor a vycházel z toho že snímač je dobrej a ono to pak zcela nebyla pravda. Jinak jak jsem psal, může se projevit i orientačním měřením odporu, ale také když tam budou je drobné změny, pomocí odporu to nemusí jít rozeznat. No já myslel na oscilo někam do servisu, kdyby bylo nejhůř.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 1 týden zpět #20 od Sam_Jr
Odpověděl Sam_Jr pro téma Re: Problém při startování
takže mě to nedalo, pořádně sem si nastudoval v manuálu vše o vstřikování, vzal si auto do práce, využil nepřítomnosti šéfa a jal se překontrolovat všechny kontakty.

mimo jiné jsem sundal kryt relátek, kde byly šrouby tak zarezlý, že je určitě v servisu nesundávali! a ejhle pojistka na relátku od vstřikování nebyla sice přepálená, ale rozpadaná na 2 půlky, rozteklá, zroucená a kontakty úplně černý :!:

po další hledání, jsem našel totálně přeoxidovanej kábl vedoucí z termostatu :!:

tak uvidíme ráno, jestli to půjde nastratovat. hodně by se mě ulevilo.

Tipo 1.6 i.e cat AGT (OHC) - r.v. 1990

Více
16 roků 1 týden zpět #21 od Sam_Jr
zázrak se nekonal :(

Více
16 roků 1 týden zpět #22 od wrba87
Odpověděl wrba87 pro téma Re: Problém při startování
Čau, zkus sundat airbox a ať ti někdo otočí klíčkem do první polohy,neměl by jít na klapku žádnej benzín.Pak at ti někdo zkusí normálně nastartovat a uvidíš jestli ti nějakej benzín jde.Měla by jít taková mlha.Pokud ano tak asi bude nejspíš problém někde ve svíčkách,kabelech nebo rozdělovači.Pokud ne tak se tady tuším v jednom tématu řešilo,že tohle nevpuštění benzínu také dělá ten odpor co je nad levím tlumičem.Takovej bílej váleček, já ho taky zkoušel.Nebo může bít i špatný vstřikovací ventil,s jeho odskoušením mi tu výborně poradil Radek(rs).Nebo muže být i problém v regulátoru tlaku paliva,je tam taková membrána a pružina.Já tu membránu už mě hodně špatnou.Pak sem vyměnil cely vstřikování a zatim chodí výborně.Nevim snad ti to aspoň trochu pomuže.Jsou to věci který sem zkoušel já,ale asi jich může být daleko víc..

/F/I/A/T/ Tipo 1.4 ie, 51kW, r.v. 90
Ford Mondeo 1.8 TD

Více
15 roků 11 měsíců zpět #23 od Sam_Jr
mám šluslý čidlo teploty vody. dá se provizorně než seženu fungující tam narvat natvrdo odpor dejme tomu 5000 Ohm???

Více
15 roků 11 měsíců zpět #24 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: Problém při startování

mám šluslý čidlo teploty vody. dá se provizorně než seženu fungující tam narvat natvrdo odpor dejme tomu 5000 Ohm???

A jak ho tam uchytíš? A čím zaděláš otvor po čidlu, aby Ti nevytekla ta voda? :wink:

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Více
15 roků 11 měsíců zpět #25 od michal_tipar
to čidlo může stát nějakých ukrutných 300kč 8O

Více
15 roků 11 měsíců zpět #26 od Funman

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...

Více
15 roků 11 měsíců zpět #27 od alain
Odpověděl alain pro téma Re: Problém při startování

Těch 5000 Ohm je hooodně když tak 500 ohm.Uvidíš jak ti to bude startovat a kolik to bude žrát.Když se nebude měnit odpor tak motor pojede pořád ma tu určitou hodnotu tak bud to bude špatně startovat díky tomu odporu on bude hlásit že je motor zahřáty a nebo to bude žrát ají ten sníh kolem cesty proto že bude hlásit studený motor.

Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží

Více
15 roků 11 měsíců zpět #28 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: Problém při startování
Ano da se tam narvat odpor provizorne, ale dal bych tak 330 ohm aby to nejelo porad na sytic.Budes se ale muset smirit s tim ze ti to bude spatne startovat studene.

To Funman:Proc by mel zadelavat otvor po cidlu? Todle jsem nejak nepochopil.

Jinak kazdopadne bud odkaz od Funmana nebo autokelly do druheho dne.Todle mivaji standartne skladem

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #29 od Sam_Jr
dík už si poradím. hlavně že už je zřejmě odstraněna závada, kterou mám už do července!!! stála spoustu šedých vlasů, několi týdnů auta v servisu (ale zase to skoro nic nestálo, no byl sem tam asi naposled), taky jsem přes ty šílený starty asi dodělal CAT, pořídil sem nový kabely, svíčky, palec i víčko rozdělovače ....

s tím odporem sem samozřejmě myslel nechat tam stazaré čidlo jako špunt :) odpojit konektor a do jeho zdířek šoupnout odpor s hodnotou odpovídající, třeba +5 oC. někdo tu psal, že řídící jednotka používá tuhle hodnotu jen při stratu.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #30 od Funman

To Funman:Proc by mel zadelavat otvor po cidlu? Todle jsem nejak nepochopil.

Sorry, ruce byly trochu rychlejší, než mozek... :oops: Pak mi až došlo, že ho myslel narvat pouze do konektoru a né místo toho čidla... :lol:

Robert

Vygenerováno za 1.918 sekund