tipo nestratuje :(

Více
16 roků 2 měsíců zpět #1 od fiattipo1990
tipo nestratuje :( vytvořil uživatel fiattipo1990
cau.

tak jsem dneska rano chtel jet do prace a ono nic!!!! chtel jsem nastartovat motor, otocil klickem a vuubec nic se nedelo! ani se to o nic nesnazilo, zadny zvuky, nic...
vcera jsem se vracel domu tak v deset vecer a vse behalo v pohode!

nemate nekdo napad cim to to mohlo byt zpusobene? baterka vypada v poho (svetla svitej, dvere se normalne otviraj, ...)...

muzu se na to kouknout az dnes vecer, takze kazda rada, co bych mohl zkontrolovat se hodi :)

diky predem za rady.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #2 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: tipo nestratuje :(
Takže startér netočí? Podívej se na startér, je tam připojený takový malý kablík, většinou červené barvy, je to na konektor. Je to signál pro startér od spínačky, tak jestli není upadlej.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #3 od fiattipo1990
Odpověděl fiattipo1990 pro téma Re: tipo nestratuje :(
ne, starter netoci. otocim klic a vubec nic se nedeje.
diky. podivam se na to, jestli to neni upadle.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #4 od zula
Odpověděl zula pro téma Re: tipo nestratuje :(
taky si poslechni,když zapneš klíček jestli najede paliv.čerpadlo-může být špatná pojistka nebo relé

Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v

Více
16 roků 2 měsíců zpět #5 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: tipo nestratuje :(

taky si poslechni,když zapneš klíček jestli najede paliv.čerpadlo-může být špatná pojistka nebo relé

To by mu jel startér, čerpadlo je u mě častý důvod nestartování, u mě stačí jen to relé či pojistku vytáhnout či zandat a jde to. Ale to už musí pěkných pár dnů auto stát a navíc pršet.

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 2 měsíců zpět #6 od zula
Odpověděl zula pro téma Re: tipo nestratuje :(
jo to máš vlastně pravdu,když mu to ani neotočí

Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v

Více
16 roků 2 měsíců zpět #7 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: tipo nestratuje :(
pakliže ti nejede startér, začni tím co sem psal, plus zkontrolovat kontakt na tom tlustém kabelu (+) od baterky.

Muzes si vzit taky merak, rict nekomu at otoci klickem do startovaci polohy a na tom kontaktu zmer, jestli jde napeti ke starteru ze spinacky.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #8 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: tipo nestratuje :(
Nemas tam nejake "heblo" s immobilizerem?
Ale jinak by to mohlo byt bud horsi baterii (i kdyz svetla sviti, je nizsi napeti, ktere neroztoci starter). Poslechni si, zda se alespon vysouva kotva, pokud ne, tak kontakty na starteru - zahybej s kabely.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #9 od fiattipo1990
Odpověděl fiattipo1990 pro téma Re: tipo nestratuje :(
Diky za rady, podivam se dnes na to...

Krome toho, ze to nestartuje, vsechno funguje. Svetla jdou, okna jdou, radio jde, CD prehazovac jde, ...
Kdyz otocim klicek je snad cvaknuti v motoru nejake slyset, ale jinak se nedeje absolutne nic. Kontrolky po otoceni taky vsechny svitej a nezhasinaj.

Na ty kabely jsem se tak nejak kouknul a zadnej uvolnenej jsem na rychlo nikde nevidel. Ale nic jsem zatim nerozebiral. Jen jsem koukal na ty co jsou "videt".

V motoru je snad taky vsechno "v pohode". Trosku mam asi tvrdsi ten gumovej remen, pri startu to obcas "piskalo", ale ten taky vypada zatim v poho...

Zmeril jsem napeti na baterce a ukazuje 11V - je to 1V pod 12V, mohlo by ten 1 voltik min byt malo na starter?

Více
16 roků 2 měsíců zpět #10 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: tipo nestratuje :(
...je to vyše 1 volt rozdiel baterka má viac ako 12V moja napr. má 12.8V sa to nezdá ale pokles o jeden volt niekedy urobý vela,ale to by Ti aspon pri štarte cvaklo...skús pripojiť nabijačku a tak preštartuj...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 2 měsíců zpět #11 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: tipo nestratuje :(
11V je ozaj malo. ja mam na baterke 13,1V. ako pisal bjukemen skus to startnut cez nabijacku, alebo trochu ozivit baterku nabitim a potom skus startovat a uvidis ci to pomoze :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 2 měsíců zpět #12 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: tipo nestratuje :(
...možno že už bateria nemá kapacitu tak pri zatažení klesne napatie pod 10V skús to všetko riadne premerať

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 2 měsíců zpět #13 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: tipo nestratuje :(
No 11V není až tak málo, aby se startér netočil aspoň pomaleji. Určitě všichni znáte, jak startuje auto se slabou baterií. Všude v autě na spotřebičích je psáno 10-15V. Jinak během startování spadne napětí baterie až někam k 8-9V, klidně si to zkuste připojením analogového měřáku na baterii a zastartujte.
Když píše, že normálně večer přijel a ráno už to ani trochu neotočilo, tak bych viděl závadu někde klasicky v kostře, může být vyhřáté spínací relátko nebo někde jen není dotek - oxidace je pěkná potvora, kdyby odešla baterie, tak by ani nesvítily světla, protože ty maj docela dost velký odběr

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #14 od MaxMotoz
Odpověděl MaxMotoz pro téma Re: tipo nestratuje :(
Skus ten startér poklepat kladívkem,mohl zůstat viset uhlík pokud by byl sjetý.Někoho posad ad ti točí klíčkem a skus poklepávat. Jinak tu baterku bych skusil nabít, ale dle mého názoru by to alespoň cvakalo,když pravíš že světla i jiné spotřebiče fachčí. Pokud by byla baterie hyn tak při pokusu o start by ti hodně pohasínaly kontrolky a celkově všechno.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #15 od doomik
Odpověděl doomik pro téma Re: tipo nestratuje :(
11V bez velkeho odberu je vybita baterka. Baterka bude asi v cudu. Vyzkousej dobit nebo startovaci kabely a uvidis.

Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD

Vygenerováno za 0.501 sekund