tipo 1.4ie-pomoc

Více
15 roků 11 měsíců zpět #1 od keny077
tipo 1.4ie-pomoc vytvořil uživatel keny077
doniesol som fiat tipo 1.4ie cat. a mam taky problem, ze je strasne lenive. nechce ist do otacok, ani obmedzovac nezacvaka na plny plyn, iba bruci. benzinovy filter tam nieje, vzduchovy je novy, sviecky su nove. neviem si rady. ale dnes som nasiel na sani nejaky snimac a mal odseknute kable. nemohlo by to mat nato vplyv? co sa tyka startu a volnobehu, tak to je 100%ne, motor pekne nastartuje na prvy krat, volnobeh si drzi otacky...

Fiat Uno 1.5 i.e.
Fiat Tipo 1.4 i.e.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #2 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: tipo 1.4ie-pomoc
A kolik to má údajně najeto?

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #3 od keny077
Odpověděl keny077 pro téma Re: tipo 1.4ie-pomoc
idem pozriet na budiky, pockaj...

Fiat Uno 1.5 i.e.
Fiat Tipo 1.4 i.e.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #4 od keny077

idem pozriet na budiky, pockaj...

116452

Fiat Uno 1.5 i.e.
Fiat Tipo 1.4 i.e.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #5 od hondzik1
Odpověděl hondzik1 pro téma Re: tipo 1.4ie-pomoc
ahoj... taky mám teď problém se svojí 1.4 ie 51Kw... Od doby co začlo mrznout, tak mi nechce auto startovat... Startér jede, čerpadlo dává, kabely nový... Jen točí, ale nenaskočí... Po roztažení běží O.K. Do teď ale startoval v pohodě... Je to fakt teď co napadl sníh... Prosím pomoc, nebo už nevim... Kde hledat?? Svíčky?? Kostra???

Fiat Tipo 2.0 i.e 8V GRANTURISMO
cca. 350 000 km už je K.O., jen motor je stále O.K.
Nyní Tipo 1.4, 51KW, které mě mile překvapilo..
Bude transplantace a znovuoživení 2.0 ie

Více
15 roků 11 měsíců zpět #6 od hondzik1
Ahoj... Tak jsem vyměnil kabely, víčko rozdělovače, svíčky, palec.... Čerpadlo běží, vstřik vstřikuje, kostry očištěný, kontakty prostříkaný a stále nic!!!!! Čím to může bejt... Točí, má snahu chytit, ale stejně nechytne... Je to jako bych startoval škodovku stopětku v zimě po 14 dnech na parkovišti... Ale když auto roztlačim, tak chytne na kousku, běží super a pak už se startováním problém nemám.... Nikdy tohle ale nedělal... Jen poslední dva dny... Prosím pomozte, jinak už fakt zešílim.... :twisted: :evil:

Více
15 roků 11 měsíců zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: tipo 1.4ie-pomoc
A startuješ to s plynem nebo jako na volnoběh? Jinak se podívej na čidlo teploty vody, protože pokud tohle čidlo je KO nebo špatnej kontakt, tak auto nejde normálně nastartovat. A jinak s tim roztláčením nevim nevim, asi to auto nemáš moc rád, že?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 11 měsíců zpět #8 od hondzik1
pokud na volnoběh, tak se neděje skoro nic... Pokud prošlápnu plyn, tak má snahu, ale stejně nechytne... A myslíš, že kvůli čidlu by nešlo natočit?? Kde ho mám kdyžtak hledat?? Jinak to roztláčení... Mám ho rád, ale pokud bydlíšv CV a kiksne Ti to v praze, neni jiná možnost... :( Auto tam nenechám... :(

Více
15 roků 11 měsíců zpět #9 od hondzik1

A startuješ to s plynem nebo jako na volnoběh? Jinak se podívej na čidlo teploty vody, protože pokud tohle čidlo je KO nebo špatnej kontakt, tak auto nejde normálně nastartovat. A jinak s tim roztláčením nevim nevim, asi to auto nemáš moc rád, že?

Tak už je vyřešeno...
Bylo to čidlo... Zkusil jsem kontakt připojit na čidlo z 2.0ie a ejhle... Motor naskočil na poprvý... Po odpojení chcíplo... škoda jen, že tam to čidlo nepasuje... :(
Ale zajímavý je, že jsem ho vrátil na to vadný a motor znovu naskočil... a běžel v pohodě... A při odpojení se jen snížily otáčky a motor dál běžel v "nouzovém režimu". .. Nejspíš....
Je teda možný, že neni K.O. úplně??? 8O Že zlobí, jen když venku klesne teplota?? :roll:

A ještě jedna věc.. Může mít správná funkčnost čidla vliv i na spotřebu?? Taky se potýkám s trošku vyšší spotřebou... Ale vim, že mám v háji termostat, tak to moc neřešim... Budu to dávat do kupy.... :oops:

Ale aspoň mám vyměněný svíčky, kabely, víko rozdělovače a očištěný a prostříkaný kontakty a kostry atd... Ono je to jen ku prospěchu... :D

Více
15 roků 11 měsíců zpět #10 od hondzik1
Jo a ještě jednou DÍK CHarlesovi za good idea... :D :idea:

Zachránil dalšího itala od smrti uhořením.... :)

Protože už jsem ve vzteku pomalu chystal kanystr benzinu a sirky... :twisted: :lol:

Charlesi děkuju...

Více
15 roků 11 měsíců zpět #11 od tomi1816
Odpověděl tomi1816 pro téma Re: tipo 1.4ie-pomoc
mne to robi taktiez ze nikedy az na 3 krat nastartuje ked je studeny a ked je teply motor tak len tuknem do kluca a bezi?? a nie je to nahodou to cidlo teploty nasavaneho vzduchu co mate na mysli ze je vadne???

Pipo 1.4i.e. 1992 rosso corsa 330000km
predajca náhr. dielov FIAT
brat MAREA WEEKEND 1.9JTD xenony
chip 103kW 140 PS 241Nm
mama Punto 60SX

• vilímek petr
15 roků 11 měsíců zpět #12 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: tipo 1.4ie-pomoc
Zdarec keny077,já kupoval svoje tipo od důchodce a bylo taky zdechlé jak cap,po cirka roce co jsem mu dával naložit tak se vymetly pavouci a ejhle tipo jede jak z praku a to jsem na něm měl najeto 109000.Tak pořádně zahřát a protáhnout.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #13 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: tipo 1.4ie-pomoc
Čidlo teploty vody a čidlo teploty nasávaného vzduchu jsou dvě rozdílné věci :) Čidlo teploty nasávaného vzduchu se nachází na vstřikovacím ventilu, je to součást toho černého kloboučku navrchu vstřiku. Čidlo teploty vody se nachází vzadu na sacích parohách, má modrý konektor se dvěma kontakty :idea: a na rozdíl od čidla teploty nas. vzduchu s tímto čidlem řídící jednotka pracuje jen před startem a potom nějakou dobu po něm :idea: , když je motor teplý, tak už ho ke startu nepotřebuje, a proto teplý motor startuje na drcnutí ;)

To hondzik1: není za co, rád jsem pomohl a jsem rád, že ti to zase šlape ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 11 měsíců zpět #14 od keny077
dnes som pozeral skrtiacu klapku, bol vytrhnuty jeden kabel z konektora, a vymenil som sviecky za nove. ide lepsie, uz sa aj bere. trhanie prestalo, ale stele to nema az taky vykon ako by som ocakaval. mal som nedavno uno 1.4ie, presne takyto isty motor a islo ovela lepsie. neviem co mam robit... poradte...

Fiat Uno 1.5 i.e.
Fiat Tipo 1.4 i.e.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #15 od keny077
dnes som zasa precistil benzinove trubky od nadrze az po vstrekovac, dobry bordel odtial vysiel, dal som tam aj novy filter. zajtra vyskusam a dam vediet, ci to je lepsie.

Fiat Uno 1.5 i.e.
Fiat Tipo 1.4 i.e.

Vygenerováno za 0.483 sekund