zhaveni

Více
18 roků 2 týdnů zpět #1 od paldous
zhaveni vytvořil uživatel paldous
Nazdar kluci, tak mne tedkom v tomhle sychravim pocasi napadla myslenka,co takhle zmerit cas zhaveni na dislacich?Docela by mne to zajimalo,jak dlouho vam to zhavi,kdyz startujete napriklad po celonocnim mrazu? Ja to vyzkousim zitra zmerit stopkama .....mohli bychom si to porovnat a zjistit komu to zhavi nejlip a kdo si musi pockat, co vy na to? ja mam 1.7 hladky a zitra napisu kolik mi to trva.... By mne zajimalo jaky budou vase casy.....

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 týdnů zpět #2 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: zhaveni

Nazdar kluci, tak mne tedkom v tomhle sychravim pocasi napadla myslenka,co takhle zmerit cas zhaveni na dislacich?Docela by mne to zajimalo,jak dlouho vam to zhavi,kdyz startujete napriklad po celonocnim mrazu? Ja to vyzkousim zitra zmerit stopkama .....mohli bychom si to porovnat a zjistit komu to zhavi nejlip a kdo si musi pockat, co vy na to? ja mam 1.7 hladky a zitra napisu kolik mi to trva.... By mne zajimalo jaky budou vase casy.....

A ako to chces zmerat?
Dlzka svitu kontrolky zhavenia a dlzka samotneho zhavenia zhaviciek je rozdielna.
Musel by si pozorovat odpadnutie rele zhavenia.
Ja mam vyvedenu kontrolku od zhaviacej sviecky do kabiny a vidim presne, kedy zhavenie prestane. Ale pri TDI su casy zhavenia ine. TDI dozhavuje.

Fiat Croma TDid

Více
18 roků 1 týden zpět #3 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: zhaveni
no jo vidis,to mne nenapadlo.Jsem myslel jak dlouho sviti kontrolka,mne to dnes svitilo 12,7 sekundy.....Ale kdyz rikas ze to je uplne jiny jak dlouho sviti kontrolka a jak dlouho zhavi zhavic tak potom nevim....

Více
18 roků 1 týden zpět #4 od radioRH
Odpověděl radioRH pro téma Re: zhaveni
dnes rano mi kontrolka svitila 10.2 sekund bylo pět hodin a chumelilo s destem jaka byla teplota nevím ale myslim tak kolem dvou nad nulou

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

Více
18 roků 1 týden zpět #5 od seko888
Odpověděl seko888 pro téma Re: zhaveni
ja man tipo 1.9 tds a trva to zhruba 15 s :cry:

Více
18 roků 1 týden zpět #6 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: zhaveni
Zkusím si to taky změřit .. v 21:30 vyjíždím s autem, tak to změřím .. ale řekl bych, že to bude pod 11 sec.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
18 roků 5 dní zpět #7 od torx
Odpověděl torx pro téma Re: zhaveni
nazdar. ako to myslis ze dozhavuje?

Více
18 roků 5 dní zpět #8 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: zhaveni

nazdar. ako to myslis ze dozhavuje?

Po zhasnuti kontrolky zhavenia (850°C) a nastartovani sviecky dalej zhavia asi este 10 sekund podla teploty motora.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 5 dní zpět #9 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: zhaveni
no tak s tym si niesom celkom isty,lebo inak by svietila aj kontrolka zhavenia keby este po nastartovani dozhavovalo,lebo je zapojena na jednom obvode so zhavicmi,takze je blbost ze este zhavice zhavia cize do nich tecie prud a kontrolka uz nesvieti. Ale ak myslis pojmom dozhavovanie to, ze zhavice su este teple a ohrievaju vzduch po nastartovani este cca 10 sek tak potom suhlasim,ale do nich uz netecie ziaden prud......

Více
18 roků 5 dní zpět #10 od kombajn
Odpověděl kombajn pro téma Re: zhaveni
rat21 má pravdu po zhasnutí kontrolky automaticky dožhavuje cca. 10-20sec. Proto to pozdní cvaknutí v motorovim prostoru.

FIAT TEMPRA 1,9TD SW r.v.94
ALFA ROMEO 146 2,0TD r.v.97
FIAT MAREA WEEKEND 2,4JTD r.v.99

Více
18 roků 5 dní zpět #11 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: zhaveni

Po zhasnuti kontrolky zhavenia (850°C) a nastartovani sviecky dalej zhavia asi este 10 sekund podla teploty motora.

Souhlasím s ratem. Vem si to tak. Nažhavíš motor a najednou ti kontrolka zhasne - je tam těch 850 C a ty hned nenastartuješ. Tím ve válci teplote klesne a pak nenastartuješ. Proto žhaviče dožhavují i po zhasnutí kontrolky žhavení. Je nutné u diesela startovat ihned po nažhavení. Když to nenatočíš hned tak žhaviče dožhavují a dožhavují a tím se dost vybíjí baterka. Doufám,že jsem to napsal tak,jak to je. Přes diesely moc nejsem :D

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
18 roků 5 dní zpět #12 od csala
Ak som napisal, ze TDI dozhavuje, myslel som tym to, ze zhavicky zhavia dalej aj po nastartovani. V krutej zime aj niekolko minut.
A opakujem znova, kontrolka zhavenia na pristrojovke po zhasnuti upozornuje vodica na moznost startovat - cize spalovaci priestor uz ma dostatocnu teplotu. Zhavicky ale zhavia dalej. Skoncia az vtedy, ked odpadne rele zhavenia. Vyvedte si svietiacu diodu z jednej zhavicky do kabiny a budete vediet presne, kedy zhavenie skonci. Ma to aj napriklad dalsi vyznam:
ak zastartujem okamzite po skonceni zhavenia, akumulator je odlahceny o prud zhaviciek cca 40A a starter lepsie toci :D Vtedy to chytne okamzite :D

Fiat Croma TDid

Více
18 roků 4 dní zpět #13 od torx
Odpověděl torx pro téma Re: zhaveni
no a v pripade ze nedozhavuje by mohol byt problem kde?

Více
18 roků 4 dní zpět #14 od csala

Zhavenie ma vlastnu riadiacu jednotku.

Fiat Croma TDid

Více
18 roků 4 dní zpět #15 od lukee
Odpověděl lukee pro téma Re: zhaveni

Zhavenie ma vlastnu riadiacu jednotku.

Relé žhavení, většinou je v krabičce u velké pojistky v mot. prostoru.

[b:a9d7807562][size=13:a9d7807562][color=red:a9d7807562]Alfa Romeo 155 2.0TD -na PRODEJ,viz: [/color:a9d7807562][/size:a9d7807562][/b:a9d7807562] http://www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4040

Vygenerováno za 0.521 sekund