kouř s vyfuku
Nechal bych si zkontrolovat předstřik, to bývá častá příčína špatného spalování. Další příčina jsou prasklé pístní kružky
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
Riesim podobny problem.se mi zdá že mi začalo nějak moc kouřit auto i po mírném sešlápnutí plinu a pokud chci zrychlit nebo jedu do kopce tak je to šílené objeví se za mnou oblak černého dýmu dokud neuberu plyn,takže jezdím krokem aby to tak nehulilo,sice si každy diesel čoudne ale todle mi už přijde že je moc
Skontroluj si, ci nemas od oleja zaneseny vzduchovy filter.
Ak ano, tak sa ti dostava olej do sania z hadice odvetrania klukovej skrine.
Do sania sa dostava dalsi olej z turba, ten sa v sani nahromadi a po pridani plynu motor zacne ten olej zo sania spalovat.
Idealne riesenie je vycistit cele sanie od oleja, vymenit vzduchovy filter, zamedzit oleju dostat sa do sania z hadice odvetrania klukovky. Ak mas intercooler, taktiez ho vycistit od oleja.
Potom je mozne experimentovat dalej - nastavenie cerpadla, kontrola vstrekov, ...
Fiat Croma TDid
Díky za radu. Shodou okolností jsem měl olej (Shell Helix Ultra) už skoro 10tis km starý, včera jsem ho vyměnil. Samozřejmě i s filtrem, a taky palivovým a vzduchovým filtrem. Je to jako bych si koupil nové auto. Neklepe, nevibruje,... Musím zaklepat na dřevo.tam by se o to měl starat palivový filtr. Doporučuji jej zkontrolovat - případně odvodnit nebo rovnou vyměnit. Někdy je třeba vyměnit i celou olejovou náplň s filtrem.
Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto
Možná se zeptám jako idiot, ale co znamená "na šroubcích nastaveno čerpadlo"? Je to že je povolené a klepe se, nebo jsou to nějaké seřizovací šrouby? A kdyby to tak bylo, klepalo by jen na volnoběh, nebo i za jízdy?Pokud je blbě na šroubcích nastaveno čerpadlo, tak to také může klepat. A to dost.
Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti
fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti