kouř s vyfuku

Více
17 roků 5 měsíců zpět #16 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: kouř s vyfuku
Když to kouří na černo tak to určitš blbš spaluje. Už jsem to tady někde četl a myslím si totéž.
Nechal bych si zkontrolovat předstřik, to bývá častá příčína špatného spalování. Další příčina jsou prasklé pístní kružky :(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 5 měsíců zpět #17 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: kouř s vyfuku
cerny kour je nafta kdyby to slo pres kruhy tak to bude do modra a to je pak olej

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 5 měsíců zpět #18 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: kouř s vyfuku

se mi zdá že mi začalo nějak moc kouřit auto i po mírném sešlápnutí plinu a pokud chci zrychlit nebo jedu do kopce tak je to šílené objeví se za mnou oblak černého dýmu dokud neuberu plyn,takže jezdím krokem aby to tak nehulilo,sice si každy diesel čoudne ale todle mi už přijde že je moc

Riesim podobny problem.
Skontroluj si, ci nemas od oleja zaneseny vzduchovy filter.
Ak ano, tak sa ti dostava olej do sania z hadice odvetrania klukovej skrine.
Do sania sa dostava dalsi olej z turba, ten sa v sani nahromadi a po pridani plynu motor zacne ten olej zo sania spalovat.
Idealne riesenie je vycistit cele sanie od oleja, vymenit vzduchovy filter, zamedzit oleju dostat sa do sania z hadice odvetrania klukovky. Ak mas intercooler, taktiez ho vycistit od oleja.
Potom je mozne experimentovat dalej - nastavenie cerpadla, kontrola vstrekov, ...

Fiat Croma TDid

Více
17 roků 5 měsíců zpět #19 od brumla
Odpověděl brumla pro téma Re: kouř s vyfuku

tam by se o to měl starat palivový filtr. Doporučuji jej zkontrolovat - případně odvodnit nebo rovnou vyměnit. Někdy je třeba vyměnit i celou olejovou náplň s filtrem.

Díky za radu. Shodou okolností jsem měl olej (Shell Helix Ultra) už skoro 10tis km starý, včera jsem ho vyměnil. Samozřejmě i s filtrem, a taky palivovým a vzduchovým filtrem. Je to jako bych si koupil nové auto. Neklepe, nevibruje,... Musím zaklepat na dřevo.

Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto

Více
17 roků 5 měsíců zpět #20 od brumla
Odpověděl brumla pro téma Re: kouř s vyfuku

Pokud je blbě na šroubcích nastaveno čerpadlo, tak to také může klepat. A to dost.

Možná se zeptám jako idiot, ale co znamená "na šroubcích nastaveno čerpadlo"? Je to že je povolené a klepe se, nebo jsou to nějaké seřizovací šrouby? A kdyby to tak bylo, klepalo by jen na volnoběh, nebo i za jízdy?

Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto

Více
17 roků 5 měsíců zpět #21 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: kouř s vyfuku
jj, na šroubcích, co ho drží na motoru...ne, že by se klepalo, ale hrozně záleží na tom v jaké poloze je. Když sem ho měnil, tak motor rachtal jak traktor. Proto sem to znovu trochu povolil a zkusil s čerpadlem trochu natočit. Jakmile sem našel tu správnou polohu, motor už šel klidně.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 5 měsíců zpět #22 od radioRH
Odpověděl radioRH pro téma Re: kouř s vyfuku
dneska sem šel vyfoukat vzduchoví filtr a je docela dost zanešenej od oleje a i veškere přívody,dá se tomu nějak zamezit,aby se to nedostalo k filtru

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

Více
17 roků 5 měsíců zpět #23 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: kouř s vyfuku
Da sa to vyviest mimo sanie, napr. do nejakej nadobky, ktoru upevnis v motorovom priestore a raz zacas z nej olej vylejes naspat do motora.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
17 roků 5 měsíců zpět #24 od radioRH
Odpověděl radioRH pro téma Re: kouř s vyfuku
dik za radu kouknu na to a skusím s tím něco takoveho jak ty píšeš udělat

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

Více
17 roků 5 měsíců zpět #25 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: kouř s vyfuku
Ta nadobka musi mat otvory, aby to mohlo dychat.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Vygenerováno za 0.079 sekund