intercooler-blbý dotaz

Více
17 roků 3 týdnů zpět #16 od machy1186
Odpověděl machy1186 pro téma Re: intercooler-blbý dotaz
já si do své dedry například koupim tento jevětší a tím ten vzduch víc ochladí a možná se o trošku zvedne výkon když místo 0,95b asi 1,3baru

fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=5624

Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 týdnů zpět #17 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma intercooler
to jsem potřeboval vidět :idea: , tak ted už je mi jasné, že to asi bez turba nepude, protože počítám že mezi těma lamelama jsou max1cm trubičky, takže tam bude srašná tlaková ztráta a kdybych to dal jen tak na sání tak ten motor nejspíš zdechne :cry:

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
17 roků 3 týdnů zpět #18 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: intercooler-blbý dotaz
Tak už se to tu vše popsalo. A pokud tvůj kamarád říkal, že mu "teče" IC, tak byl děravý a ten stlačený vzduch se ztrácel, tudíž auto nemohlo tolik jet..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 3 týdnů zpět #19 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: intercooler

no a právě koumám jak ho schladit, pod dejme tomu tech 20st. zatím pořád nevím jak tenIC vypadá, je to teda jen ta hliníková nádoba. protože jsem se jednou bavil s kámošem co má jeep2,5TDI, a pamatuju si že se zminoval že mu nějak teče intercooler, nevím teda co mu tam teklo a co myslel tím IC, ale s motorama má zkušenosti, tak snad věděl o čem mluví

takze vies co to je IC a to ze tecie znamena, ze tecie z neho olej, lebo vzduchom sa odsava aj para oleja z klukovej skrine, ta prejde torbom, a pri ochladeni v chladici ( IC ) sa vyzraza, a ak je chladic netesny, tam sa objavi tecenie oleja.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 3 týdnů zpět #20 od michalkulistak
už jsem zase chytřejší, chlapi díky

FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
17 roků 3 týdnů zpět #21 od DURI123
Odpověděl DURI123 pro téma Re: intercooler-blbý dotaz

já si do své dedry například koupim tento jevětší a tím ten vzduch víc ochladí a možná se o trošku zvedne výkon když místo 0,95b asi 1,3baru

fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=5624

ze by sa zmenou IC za vacsi zvysil aj tlak turba??? :roll: to sa mi nezda... mozno je vzduch chladnesi - lepsie hori - o nieco vacsi vykon, ale podla mna to s tlakom nema nic spolocne.. ci sa mylim?

ozaj preco ma ten IC 4 vyvody???sak stacia 2 nie?

Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa :)

Více
17 roků 3 týdnů zpět #22 od michalkulistak
to se mi taky nezdá.nejde třeba na turbu, nebo váze vzduchu(nevím přesně co tam je) nastavit tlak? nebo jsou v tom IC tenčí trubky a dávají větší odpor(proto turbo tlačí víc)?

Více
17 roků 3 týdnů zpět #23 od machy1186
Odpověděl machy1186 pro téma Re: intercooler-blbý dotaz
:lol: :lol: já budu zvedat tlak na turbu a to by original cooler nezvládal, tak proto budu dávat větší ( ne že by se coolerem ten tlak zvednul ) :lol: :lol: a k těm 4řem vývodům, potřebuji vývody na jedné straně a to nikde nemají tak jednu stranu propojím a bude to jako 2 menší za sebou :wink:

Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1

Více
17 roků 3 týdnů zpět #24 od Dresik
Já když měnil na Prismě motor, tak sem z cooleru vylil flašku oleje. Tak až takhle bylo turbo v řiti. :( Nehledě na to, že to hulilo, jak svině. Ale už sem tam měl cca 350 t. km.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 3 týdnů zpět #25 od michalkulistak

kdyz chces zvysit vykon u nepreplnovaneho dieslu tak si kup stlaceny plyn v spreji-nejlepe dusik/cca 250 ml sprej/ a vyved si z kabiny od toho spreje tenkou buzirku do nasavani,

¨na netu jsem četl že u dieselů se místo N2O používá propan. jinak o spreji jsem nenašel nic(zajímala by mě cena). kdyžtak použiju šlehačkové bombičky :lol:

Více
17 roků 3 týdnů zpět #26 od michalkulistak

Já když měnil na Prismě motor, tak sem z cooleru vylil flašku oleje. Tak až takhle bylo turbo v řiti. :( Nehledě na to, že to hulilo, jak svině. Ale už sem tam měl cca 350 t. km.

ten olej se tam srážel z odvětrání klikovky které je myslím napojené před cooler,ne?

Více
17 roků 3 týdnů zpět #27 od michalkulistak
tady je něco o nitru, i když udávanému přírustku stáda poníků moc nevěřím :lol: http://autoweb.lutin.cz/nitro_oxid_systems.htm

Více
17 roků 3 týdnů zpět #28 od Dresik
To Michal: Nene..tohle bylo od turba, které vyhazovalo olej právě do oběhu, kde má být ten stlačený vzduch. On každý ropák to má alespoň trochu mastné, ale jak sem psal- já z toho IC vylil oleje dost.

Odvětrávání klikovky je napojeno před vzduchový filtr. Tam mi to házelo také olej. Měnil sem filtr dost často,ale pak sem se nasr... to hadici mezi klikovkou a filtrem rozřízl a dal tam jako přepad flašku, do které se ten olej zachytával. Jednou za čas sem to vlil zpět do motoru.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 3 týdnů zpět #29 od douby
Odpověděl douby pro téma Re: intercooler-blbý dotaz
:arrow: Jak funguje InterCooler? :?:
jak je videt na obrazku(viz obr. pod textem), do turba se nasava okolni vzduch pres nejaky vzduchovy filtr( nejcasteji otevreny sportovni konicky filtr , popr. sitko na nudle-v pripade hardcore reseni :twisted: ). turbo je pohanene vyfukovymi plyny ktere proudi z motoru do vyfuku. dulezite je, ze do sani nejde nic z vyfukovych plynu, ty jen roztaci turbinu, ktera jinde stlaci nasavany vzduch z okoli!!!
stlaceny vzduch putuje pres INTERCOOLER, kde se ochlazuje na teplotu okolí, což je výhodné protože studenější vzduch=větší hustota=menší objem=lepší spalování.

už je to všem jasné?

...tu hadici mezi klikovkou a filtrem rozřízl a dal tam jako přepad flašku, do které se ten olej zachytával. Jednou za čas sem to vlil zpět do motoru.

jj, dobré je použít OCT. do sání jde mnohem mene sranců.

nejake obrazky k tematice :-) :!:

:arrow: IC na autě ,
:arrow: IC na autě 2 ,
:arrow: intercooler .

ZÁVĚR: IC na motoru bez turba je k hov...ničemu :evil:

Více
17 roků 3 týdnů zpět #30 od skypan
Odpověděl skypan pro téma intercooler-blbý dotaz
Stou flaškou na odsavání par zklik. skříně to je dobrej nápad,a to sání si vyčistil octem????

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Vygenerováno za 0.545 sekund