Motor 1.9 TDS

Více
17 roků 3 týdnů zpět #1 od Jarda Slapy
Motor 1.9 TDS vytvořil uživatel Jarda Slapy
Jsem dva dny majitelem Tipatka a mám dotaz je tam motor 1.9TDS typ 160A7.000 co to je za motor a na co si mám dávat pozor. Díky Jarda.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 týdnů zpět #2 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma motor
tak ses nakonec rozhodl pro 1,9td, tak vítej do klubu.

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
17 roků 3 týdnů zpět #3 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Motor 1.9 TDS
ahoj. Vítám Tě tady. Co bych Ti doporučil jako první tak s tím autem zajeť do servisu ať Ti zkontrolujou rozvodový řemen - jestli je již měněný. Dále si nech vyměnit filtry,palivový.vzduchový a olejový a samozřejmě olej. Tím udržíš turbo v dobré kondici. A nech si zkontrolovat turbo. Mno v podstatě si to můžeš poslechnout sám jestli píská. Při nějakých 2500 otáčkách by jsi měl cítit silný zátah toho motoru. První servis bych nepodceňoval. Známá koupila Tempru 1.9 td.s - na servis se vykašlali a za čtyři měsíce od koupi ke mne přijela s tím,že jí to špatně startuje. Měla prasklý těsnění pod hlavou a zadřený čtvrtý píst. A což je tedy méně důležité - nech si vyměnit servo kapalinu a posilovači řížení a brzdovou kapalinu. To je dle mne ten základ.

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 3 týdnů zpět #4 od skypan
Odpověděl skypan pro téma motor1.9tds
Ano veškeré kapaliny, a rozvodˇák(nevím jistě cca800k),a hlavně alespon posintetycký olej né-li plnousint.,zmých zkušeností polosint.bohatě stačí,ale nejpozději do10 000km vyměnit pak trpí turbo.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
17 roků 3 týdnů zpět #5 od Toncek
Odpověděl Toncek pro téma Re: Motor 1.9 TDS
mě turbo píská,táhne dobře,ale hází olej do sání,takže to nebude jenom o pískání :D ,olej tam liju M7ads3,nevím jestli to je správné označení,ale ten tam liju kvuli spotřebě oleje,pokud máš motor v dobrém stavu tak bych tam takový sranec vubec nelil :D ,na rozvoďák mrkni,a možná by nebylo marné si nechat změřit tlaky

seat ibiza 1,9tdi,power plus 764
Lancia kappa 2,4jtd,pjetihrnek:-),už je pryč
fiat brava 1,9td,prodáno
tempra 1,9td,jede jak z praku,olej už nebere,ve stadiu oprav a úprav

Více
17 roků 3 týdnů zpět #6 od skypan
já liju polosint. Havolin diesel extra 10w40(myslim)a taky mám zasr... sání,ale na min.hladiny oleje mi to skro 10 000km vydrží(přesně8000km).
Nevím snad mám ještě dobrý motor

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
17 roků 3 týdnů zpět #7 od Jarda Slapy
Odpověděl Jarda Slapy pro téma Poděkování
Jo děkuji za zaslané emaily a budu se držet vašich užitečných rad. Rád budu spolupracovat,už jsem si objednal nálepku klubu. Děkuji a přeji krásný večer. Jarda Slapy.

Více
17 roků 3 týdnů zpět #8 od kombajn
Odpověděl kombajn pro téma Re: Motor 1.9 TDS
Je zajímaví že i když je turbo po komplet GO (můj případ), tak stejně propouští olej směrem do sání. Takže tomu vážně nerozumím :oops:

FIAT TEMPRA 1,9TD SW r.v.94
ALFA ROMEO 146 2,0TD r.v.97
FIAT MAREA WEEKEND 2,4JTD r.v.99

Více
17 roků 3 týdnů zpět #9 od machy1186
Odpověděl machy1186 pro téma Re: Motor 1.9 TDS
a nedělá to náhodou přepad z odvětrávání motoru, sem si dělal motor ( benzín ) a dal novy kroužky, tak turbo bylo v pohodě a když jsem s tim jezdil taky to bralo olej, a zjistil jsem že to bylo z toho odvětrávání. cca po 2000km se to ztratilo, protože si ty kroužky sedly.

Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1

Více
17 roků 3 týdnů zpět #10 od Toncek
Odpověděl Toncek pro téma Re: Motor 1.9 TDS

a nedělá to náhodou přepad z odvětrávání motoru, sem si dělal motor ( benzín ) a dal novy kroužky, tak turbo bylo v pohodě a když jsem s tim jezdil taky to bralo olej, a zjistil jsem že to bylo z toho odvětrávání. cca po 2000km se to ztratilo, protože si ty kroužky sedly.

a proč to hází olej z odvětrání kliky když sis dělal kroužky?jakés měl tlaky před kroužkama?a po kroužkách?docela by mě to zajimalo,protože mě to přes kliku fouka celkem dost,a kolik oleje se ti ztratilo po těch 2tis kilometrech?a kolik tě vyšla repas turba?co ti na tom všecko měnili?

seat ibiza 1,9tdi,power plus 764
Lancia kappa 2,4jtd,pjetihrnek:-),už je pryč
fiat brava 1,9td,prodáno
tempra 1,9td,jede jak z praku,olej už nebere,ve stadiu oprav a úprav

Více
17 roků 3 týdnů zpět #11 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Motor 1.9 TDS
Hele chlapíci. S tím jak píšete,že Vám turbodmychadlo hází olej do sání - na to si dejte pozor. Za nedlouhou dobu se Vám zaplní intercooler olejem,motor si ho nasaje a ten olej začne ve válcích hořet a dojde k přetočení motoru a k jeho katastrofálnímu zničení. Pak Vám maximální pomůže ubrzdit ho nejtěžším kvaltem a zabrzděnými brzdami. I když vypnete zapalování tak Vám to bude prd platný.

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 3 týdnů zpět #12 od tom.podluzak
Odpověděl tom.podluzak pro téma Re: Motor 1.9 TDS
s tim olejem v ic jsem vydel malou fintu sice na kamionech ale mohlo by to fungovat i tady proste ten ic ze spoda navrtali cca 2mm dirka aby to vyteklo a dali tam samorez je pravda ze ten ty boky jsou u tahace z plastu tady u tipka je to celohlinik mam malou dop.firmu a 20 tahacu a mam to u vsech a bez problemu

Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04

Více
17 roků 3 týdnů zpět #13 od skypan
hezká finta tleskám před nastoupenou jdnotkou :lol: :lol: :lol:mislí že brzo to udělám na svém autě

Více
17 roků 3 týdnů zpět #14 od tom.podluzak
Odpověděl tom.podluzak pro téma Re: Motor 1.9 TDS
no delaj to v autorizovanem servisu Man

Fiat Tipo 1,9td r.v 92

Více
17 roků 3 týdnů zpět #15 od tom.podluzak
Odpověděl tom.podluzak pro téma Re: motor1.9tds

hezká finta tleskám před nastoupenou jdnotkou :lol: :lol: :lol:mislí že brzo to udělám na svém autě

Fiat Tipo 1,9td r.v 92

Vygenerováno za 0.493 sekund