Motor 1.9 TDS

Více
17 roků 3 týdnů zpět #16 od tom.podluzak
Odpověděl tom.podluzak pro téma skypan
koukam ze jsme pomalu sousedi ja jsem z Varnsdorfu

Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 týdnů zpět #17 od skypan
Odpověděl skypan pro téma motor1.9tds
vidíš tomě netrklo, bratránka mám přímo ve Vandˇáku.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
17 roků 3 týdnů zpět #18 od Jarda Slapy
Zravím všechny Tipáky mám dotaz Zjistil jsem ,že mi teče olej z potlakového posilovače brzd. Stačí vyměnit těsnění nebo koupit nový. Asi mi nejde turbo vůbec ho nesliším. Dá se jezdit bez turba? (1.9TDS) Díky Jarda Slapy.

Více
17 roků 3 týdnů zpět #19 od tom.podluzak
Odpověděl tom.podluzak pro téma Re: Motor 1.9 TDS
olej z podlaku? Neni to brzdova kapalina?Dle ceho soudis ze ti nejde turbo? :?:

Fiat Tipo 1,9td r.v 92

Více
17 roků 3 týdnů zpět #20 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Motor 1.9 TDS
Posilovač, nebo vývěva?
S tím turbem. Zkontroloval si všechny hadice, tak sme radili? Pokud neukazuje pořád ten budík, napíchni ještě před ten převodník normální budík a uvidíš, jestli turbo něco tlačí.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 3 týdnů zpět #21 od Jarda Slapy
Odpověděl Jarda Slapy pro téma podtlak
Tipko jsem zahřál na provozní teplotu a šlapl jsem na to a neslišel jsem klasické pískání turba. Co jsem mohl tak jsem utahl (hadice). Brzdovka to není má to černou barvu a podle čuchu je to olej. Je to nad termostatem uchycené na šroubech na motoru (prava strana). Dík za vše Jarda Slapy.

Více
17 roků 3 týdnů zpět #22 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Motor 1.9 TDS
Mno pokud na to šlapeš tak ani to turbo neroztočíš. Je to s toho důvodu že aby se turbo roztočilo,potřebuje delší působení výfukových plynů na oběžné kolo. Tipa a Tempry mají pevnou geometrii lopatek tak Ti vzniká nepříjemný turboefekt - tzn. že když šlápneš na plyn,tak se Ti projeví zátah turba někdy za dvě až tři sekundy - u td.s 59kW to šlo cítit tak někdy při 2500 otáčkách. Zkus jet pomalu tak kolem těch 2000 otáček a přidat tak půlku plynu. Turbo by mělo začít pískat za chvilinku a nárůst výkonu by se měl dostavit ihned po jeho roztočení.

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 3 týdnů zpět #23 od skypan
jo ta to mislíš pdtlakovou pumpu,je to napíchnuté na konec vačkové hřídele jednou sem to měl rozebrané na Lancii,musí tam být simering(gufero) nebo labyrint(už si přesně mevzpomínám)to by mělo těsnit olej z vačkové skříně(je tam totiž přepážka která slouží jako vana pro lazen oleje)

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
17 roků 3 týdnů zpět #24 od tom.podluzak
presne tak nejlip to poznas pri jizde

Fiat Tipo 1,9td r.v 92

Více
17 roků 3 týdnů zpět #25 od skypan
Kdyš se ted bavíme o turbu, je špatnně že mi budík ukazuje jen0,7baru(mám tempru 1.9 tds digi)max když mám plný plyn 4kvalt a nohu na podlaze.jinak mě osobně to stačí vozím poměrně čast své dvě děti tak nejezdím moc rychle,ale občas vyženu z vejfuku pavouky a parašutysty

Více
17 roků 3 týdnů zpět #26 od Toncek
Odpověděl Toncek pro téma Re: motor1.9tds

Kdyš se ted bavíme o turbu, je špatnně že mi budík ukazuje jen0,7baru(mám tempru 1.9 tds digi)max když mám plný plyn 4kvalt a nohu na podlaze.jinak mě osobně to stačí vozím poměrně čast své dvě děti tak nejezdím moc rychle,ale občas vyženu z vejfuku pavouky a parašutysty

mě ukazuje jenom 0,5,chtělo by to zvednou ten tlak trocha,ale až po repasi asi :D ,nebo to nemá asi smysl,jen tak mimo OT na kolik vyjde GO spodku motoru,a repas turba,nemyslím celkovou,určo se dá rozebrat a vyměnit ty těsníci kroužky,nebo ložiska,

seat ibiza 1,9tdi,power plus 764
Lancia kappa 2,4jtd,pjetihrnek:-),už je pryč
fiat brava 1,9td,prodáno
tempra 1,9td,jede jak z praku,olej už nebere,ve stadiu oprav a úprav

Více
17 roků 3 týdnů zpět #27 od tom.podluzak
tak to nevim me se rucicka od turba zacne zvedat pri 1800ot/min a na plnej knedlik je nadoraz pri 2500 ot/min zacne svitit kontrolka na budiku to ukazuje zacatek cerv.pole

Fiat Tipo 1,9td r.v 92

Více
17 roků 3 týdnů zpět #28 od skypan
mislím že mě zatím nehrozí repas turba piští dobře amám pocit že tahá taky dobře na to že M. má 1830600km jenom sem byl zvědavej.MUSÍM ZAKLEPAT NA ŽELEZO to nehoří.že zatim je dobrej asnad ichvíli jště vidrží,snad včas jsem mu dal patřičnou péči(myslím motoru)

Více
17 roků 3 týdnů zpět #29 od skypan
tak to mám jenom uškrcený(Tempru mám 3roky)a stále je to stejný,nepozoruji snížení výkonu za tu dobu

Více
17 roků 3 týdnů zpět #30 od Toncek
Odpověděl Toncek pro téma Re: motor1.9tds

mislím že mě zatím nehrozí repas turba piští dobře amám pocit že tahá taky dobře na to že M. má 1830600km jenom sem byl zvědavej.MUSÍM ZAKLEPAT NA ŽELEZO to nehoří.že zatim je dobrej asnad ichvíli jště vidrží,snad včas jsem mu dal patřičnou péči(myslím motoru)

jako mě taky,ale ten olej kdyby neflusalo :D,já mám něco před 200tis km ale o to moje auto asi nebylo moc dobře staráno,a nebo kdo ví kolik má :D

seat ibiza 1,9tdi,power plus 764
Lancia kappa 2,4jtd,pjetihrnek:-),už je pryč
fiat brava 1,9td,prodáno
tempra 1,9td,jede jak z praku,olej už nebere,ve stadiu oprav a úprav

Vygenerováno za 0.490 sekund