olej mezi hlavou a sáním...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #16 od Tomas-Oaza
jeste nevidels suchyho fiata? prijed se podivat na muj motor,ten je suchej i s prevodovkou celej.jediny misto kde mi tece oil je servoale to se mi menit nechce

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #17 od Jenda
Vyfotit,zarámovat =D>

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #18 od skypan
Odpověděl skypan pro téma olej mezi hlavou a sáním
:lol: :lol: :lol:
jinak co chcete od prům.16 let starejch aut,aby se samy leštili? :lol:
to je přece normální u každé značky že v tomto stáří občas prosákne někde něco..(pokud z toho nedojí olej proudem,tak to je v poho né),
jimak v léte sem motor opral vabkou a taky ho mám ještě čístej(relativně)
mám se taky nechat vyfotit a zrámovat :lol: (jako :?: ) :lol:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 10 měsíců zpět #19 od Jenda
já sem vzal na motor zelenou arvu a byl pár dní bez mastnoty a špíny,ale nějak se mi mastí u prvního vstřiku.O vaně ani nemluvim.Vyžaduje si nové těsnění :cry: Když jsem koupil Fiat 127 tak nějak sršela převodovka,říkal mi že asi nějaké ložisko.No já si říkal že se podívám na olej v převodovce.Vyteklo asi půl litru špinavého oleje,tak sem dal 2 litry nového a od té doby je ticho i řazení se zlepšilo.Ale zjistil sem,že převodovka netěsní a malinko kape.U nás v ulici je 5 fiatů a vždycky je poznat kde sem stál já :D

Více
16 roků 10 měsíců zpět #20 od DannyF
Chytrá odpověď . Je vidět, že jsi Fiaty ošlehaný mechanik.
Těsnění je staré, sání bylo dole, přetáhnout šrouby jsem taky mohl, a olej mi teče kam se jen podívám. :D

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #21 od Jenda
Budeš se divit,ale tohle jsem neměl s Fiata,ale s Favorita,taky zestárlo těsnění a tak nějak se smrsklo,bylo to na výfukovém potrub... Najednou byl takovej smrad v kabyně až mě při každé jízdě bolela hlava.Vyměnil jsem a byl nádhernej svěží škodovkářskej pach jako před tím.
Fiata Tipo jsem koupil ke konci léta 2007.Za tu dobu jsme spolu lecos prožili :lol: A Fiat 127 jsem koupil ted před Vánoci,Takevej malej dárek,pro mě.Ale jinač pár aut už jsem měl,a nebylo auto v kterým by neodcházeli součástky.Mám slabost pro vozítka staršího tipu,prostě mě přitahujou svou krásou a vymoženostmi tehdejší doby.U novejch aut ani nepoznám co je to za model.

Ale abych nemluvil jen za sebe,tak tady jsme takoví mechanici všichni. :) a co můžem a víme,tak poradíme a rádi. :wink:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #22 od scherer012

.Mám slabost pro vozítka staršího tipu,prostě mě přitahujou svou krásou a vymoženostmi tehdejší doby.U novejch aut ani nepoznám co je to za model. :wink:

plne s tebou súhlasím :beer:
viezol som sa aj v nových autách, ale ma tak neočarili, ako autá staršie
som nesvoj v aute, ktoré by som musel pri každej maličkosti dávať do servisu :D

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
16 roků 10 měsíců zpět #23 od DannyF
Navíc ti dnešní automechanici v servisech nic neumí! Co nejde vyměnit jako komplet tak si s tím neví rady. Musí mít manuál (odmontujte matku 34 vyměňte díl a matku namontujte zpět a dotáněte momentem 120nm). Na tohle fakt nemám! Potřebuju auto který si sám opravím, anebo zajdu za starým poctivým mechanikem co si dovede vyrobit přípravek přímo v dílně.
Njn, nová doba.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #24 od skypan
Odpověděl skypan pro téma olej mezi motorem a sáním
DanyF plně s tebou souhlasím dneska ty mechaniky učej jak co nejrychleji vyněnit díl za díl a neumí si stím konkrétním dílem poradit(kolikrát ani neví co to je,akorát ví že to tan má být),ale taková už je doba..

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
16 roků 10 měsíců zpět #25 od Dave_Pv
Ač nerad, otvírám znovu toto téma. Chtěl jsem to neřešit, ale....

Rapidně se to zhoršuje. Předtím byl jen flek u prvního válce, teď u se dělá pomalu u třetího (u druhýho už je :-( ), ale co dál, tak začal kapat i z hadice co vede vzduch od IC do sání. Na sání, v tom spoji plechového kolena a hadice je to potečený. Celkem dost.

Čím to může být? Co s tím? Nijak nepociťuji, že by ztrácel olej. Dolil jsem tak 0,5 l na cca 7 000 km. Je to OK?

Poraďte mi cokoliv. S tím autem jezdím pořád, celkem dlouhý štreky a vozím lidi. Byl by průser,. kdyby mě to někde v noci nechalo.

Další průser co mám, tak mi nesvítí kontrolka na palubce od mazání, takže kdyby tam byl průser, tak jsem v prdeli... (ale s tím mi neporadíte :-( )

Jsem z toho už fakt bezradný, auto je starý 10 let, z toho jezdí pouze 6 a má najeto 175 000km, což je málo. Nechápu co by to mohlo dělat.

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire

Více
16 roků 10 měsíců zpět #26 od skypan
Odpověděl skypan pro téma olej mezi sáním a motorem
zkus to sací potrubí přetěsnit..
oil ciddlo vyšroubuj(asi tam bide kulička s pružinkou zkus to vyčistit a drátkem zmáčkmout)pozor nezapomen uzavřít el.okruh to znamená závitem přílož třeba k bloku nasad konektor a zmáčkni drátkem ve vnitř to kuličku a druhej ti řekne jetli svítí nebo nepotom zkus jiné čidlo takhle venku a uvidíš(předpokládám že zárovku si kontroloval,v palubce)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #27 od Dave_Pv

zkus to sací potrubí přetěsnit..
oil ciddlo vyšroubuj(asi tam bide kulička s pružinkou zkus to vyčistit a drátkem zmáčkmout)pozor nezapomen uzavřít el.okruh to znamená závitem přílož třeba k bloku nasad konektor a zmáčkni drátkem ve vnitř to kuličku a druhej ti řekne jetli svítí nebo nepotom zkus jiné čidlo takhle venku a uvidíš(předpokládám že zárovku si kontroloval,v palubce)

Čidlem to není, je to žárovkou. Ale nedokážu ji vyměnit, jelikož je tam naletovaná na tišťák a na to si já netroufnu.

A ještě, někde jsem se dočetl, že může být olej nahromaděn i v IC. Co ho sundat a zkusit "vylít"?

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire

Více
16 roků 10 měsíců zpět #28 od skypan
jj to jo už se to tu probýralo,ale i kdyby ten oleej tam byl,tak stejně je špatně že se objevuje venku..ja bych šel asi po těsněním(myslím si totiž že je už vyhřáté,tudjíž ztratilo těsnící chopnost)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #29 od skypan

Více
16 roků 10 měsíců zpět #30 od Dave_Pv
A čím tedy myslíte že to je? Turbem? Odvětráním klikovky? Jak a z čho tam použít ten "odkapávač" oleje? Díky

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire

Vygenerováno za 0.515 sekund