zesilovac
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Proč??? Vždyť to jsou lepší repráky než nějaké Sony! Měl jsem v předchozím autě dvoupásmové průměr 16 mm a hráli úplně super. Teď nedávno mne kamarád posadil do Favorita, má tam právě ty dvoupásmové 16mm průměr - jeden pár ve dveřích a druhý v platu je to s přímo z rádia bez zesilovače - nechápal jsem. Pouze si vyhrál s ukotvením, aby nerezonovaly i s čalouněním.
Podle mne v dnešní době je zesilovač a woofer v autě na nic. Dneska i ta nejlevnější rádia dávají 4x50W a když k tomu dáte kvalitní repro, tak v tom autě stejně nejde vydržet
No tak to bych zase netvrdil. Kdyz vezmes vykon RMS kterej se u kvalitnich radii pohybuje kolem 4x20W a vykon slusnyho zesilovace 4x100W tak je to pomerne rozdil a navic sebekvalitnejsi reproduktor velikosti 16cm nemuze zahrat solidni basy. Popravde sem nikdy neslysel, ze by se nedalo vydrzet v aute bez zesilovace, ale nekdo ma asi citlivejsi sluch .Podle mne v dnešní době je zesilovač a woofer v autě na nic. Dneska i ta nejlevnější rádia dávají 4x50W a když k tomu dáte kvalitní repro, tak v tom autě stejně nejde vydržet
Fiat Tipo 1.9TD granturismo
a jestli si myslis ze je 50W jako 50W tak se sakra mylis...ja mam toho rodeka 6x100W a Magnat byl 4x90W a jak jsem psal rozdil byl nehoraznej...
radia nehraji spatne, ale neni to HiFi a tady ta rubrika je o HiFi sakra...a mimochodem, sony opravdu do HiFi povetsinou nepatri vyjma mozna tech nejvyssich modelu...a kdo pise ze TVM hraji super, tak nikdy s HiFi do styku neprisel...
neda vydrzet pri vykonu autoradia? to se opravdu vzdycky da, maximalne neda, protoze to vydava takovy pazvuky, ze musis odejit...
Já ty zesilovače pokládám za jednu z "tuningových povinností", tak jako třeba hliníková kola. V běžném provozu je to v podstatě na nic. Jestli je zesilovač 4x100W nebo 4x20W reálných v rádiu je úplně jedno, když od řízení odpoutává úroveň hlasitosti na rádiu dejme tomu na 2/3 volume. Dávat na rádio zesilovač má smysl jenom u předváděcích aut jednotlivých výrobců komponentů, tam je ale celá soustava napájena zvenku.
Schválně, jak nahlas posloucháš muziku za jízdy? Nepotřebuješ zesilovač náhodou jenom na vyhrávání po parkovišti?
Kdysi jsem se tady zasmál nad jedním příspěvkem, kdy pisatel psal, že repro v palubce jsou na hovno, protože to není slyšet venku
db Drag Racing
DRUHÝ VÍCEMISTR ČR 2007
Street A
www.ahifi.cz
Přesně tak,o tím mluvím.tak jestli s tim chces soutezit, tak to sou pak investice nesmyslny, bratr ted kupoval napajeci kabel z zesiku s prurezem 50mm a to uz je pak palka
db Drag Racing
DRUHÝ VÍCEMISTR ČR 2007
Street A
www.ahifi.cz
co takto pouzit kapacitortak už mám v autě 2x Magnat Xcite 801 monoblok,ale stahuje mi to baterky,jinak totální nářez
No kapacitor jenom vyrovnava rozdily v napeti aby neproblikavaly svetla atd. Samozrejme kratkodobe dokaze pomoct, ale jestli se vybiji baterie, tak je asi jedina moznost poridit lepsi.co takto pouzit kapacitortak už mám v autě 2x Magnat Xcite 801 monoblok,ale stahuje mi to baterky,jinak totální nářez