Jak dopadla technická
- jumbo
13 roků 4 měsíců zpět #46
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Jak dopadla technická
Black Jacku, jak jsi přesednul do Mišybuši, tak jsi sem i přestal chodit. To je taky dost, že jsi dal o sobě vědět.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
13 roků 4 měsíců zpět #47
od BlackJack
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Jak dopadla technická
Na Tipo stále však nezapomínám. Když si uvědomím, že má už 19 let a je stále "svěží" musím smeknout klobouk dolů.
Minulý rok na technické mi ani korozy nenapsali do závad Samozřejmě že se nějaká najde, ale v mém případě to není koroze typu prožrání prahů apod. spíše různé otvory v podlaze po šroubcích a nějaké ty výztuhy typu papírový plech, kastle je docela slušná. Možná to bude i tím, že jsem patlal tlumex plast všude a poctivě + jedna extra výhoda je, že Tipo má poměrně tvarově jednoduchý spodek auta a tak jej lze dobře ponatírat a zbavit rzi!
No a motor kapitola sama o sobě. Nevím, jestli jsem zde už psal, že Tipo mělo nejspíš stáhnutý tachometr. I přesto k stávajícím 220.000km motor nevykazuje závady a velkou míru opotřebení. I kdyby se něco mělo porouchat, mám ve sklepě prakticky od každého dílu na motor ještě 2 náhradní.
Co však Tipo trápí ...
- tlumiče - už by chtěly vyměnit, zatím žádné drama ve stylu hopacích kočárů, ale do nových se nejspíš investovat nebude
- stahování okýnek u řidiče a spolujezdce - časem unavené motorky; je třeba pročistit kontakty na rotoru, což bude fungovat, ale je to spíše chvilkové řešení
- spojka už na tom taky není vesele
- silentbloky na motoru - jsou vytahané jak staré piš'tůry, při řazení a náhlém přerušení výkonu motoru spojkou motor hodí dynamický ráz
- brzdy - i přes prakticky všechny nové díly brzd, auto nebrzdí jak by mělo; zadní regulátor pujde pryč a gumový pedál - budu muset rozhonit bublinky ve vedení
- pravé zadní kolo do A - sada nového uložení koupena, avšak k výměně není prostor, chuť ani čas. A i když si chuť najdu, není čas a prostor.
Nakonec ještě drobné kosmetické závady, což u tohodle auta toleruji, např popraskaný čirý krycí lak na kapotě.
Když to ale shrnu, tak TIPO mě mile překvapilo svou výdrží. Za tu dobu nějaký peníz za servis auto spapalo, ale nejou to závratné sumy.
PS: koupil jsem si před půlrokem chytrou knihu, takže to ještě nevzdávám !
Minulý rok na technické mi ani korozy nenapsali do závad Samozřejmě že se nějaká najde, ale v mém případě to není koroze typu prožrání prahů apod. spíše různé otvory v podlaze po šroubcích a nějaké ty výztuhy typu papírový plech, kastle je docela slušná. Možná to bude i tím, že jsem patlal tlumex plast všude a poctivě + jedna extra výhoda je, že Tipo má poměrně tvarově jednoduchý spodek auta a tak jej lze dobře ponatírat a zbavit rzi!
No a motor kapitola sama o sobě. Nevím, jestli jsem zde už psal, že Tipo mělo nejspíš stáhnutý tachometr. I přesto k stávajícím 220.000km motor nevykazuje závady a velkou míru opotřebení. I kdyby se něco mělo porouchat, mám ve sklepě prakticky od každého dílu na motor ještě 2 náhradní.
Co však Tipo trápí ...
- tlumiče - už by chtěly vyměnit, zatím žádné drama ve stylu hopacích kočárů, ale do nových se nejspíš investovat nebude
- stahování okýnek u řidiče a spolujezdce - časem unavené motorky; je třeba pročistit kontakty na rotoru, což bude fungovat, ale je to spíše chvilkové řešení
- spojka už na tom taky není vesele
- silentbloky na motoru - jsou vytahané jak staré piš'tůry, při řazení a náhlém přerušení výkonu motoru spojkou motor hodí dynamický ráz
- brzdy - i přes prakticky všechny nové díly brzd, auto nebrzdí jak by mělo; zadní regulátor pujde pryč a gumový pedál - budu muset rozhonit bublinky ve vedení
- pravé zadní kolo do A - sada nového uložení koupena, avšak k výměně není prostor, chuť ani čas. A i když si chuť najdu, není čas a prostor.
Nakonec ještě drobné kosmetické závady, což u tohodle auta toleruji, např popraskaný čirý krycí lak na kapotě.
Když to ale shrnu, tak TIPO mě mile překvapilo svou výdrží. Za tu dobu nějaký peníz za servis auto spapalo, ale nejou to závratné sumy.
PS: koupil jsem si před půlrokem chytrou knihu, takže to ještě nevzdávám !
- Ediffenia
13 roků 2 měsíců zpět #48
od Ediffenia
Odpověděl Ediffenia pro téma xanax
just think of all the non-baseball fans that woudl have been in an uproar had they not give this man 30 million. ahah cardinals paid way to much for a human meat bag.
- Wercoicle
13 roků 2 měsíců zpět #49
od Wercoicle
Odpověděl Wercoicle pro téma xanax
The rate of random mutations among humans is pretty well understood. Some mutations are harmful; some are beneficial and some are neutral
13 roků 2 měsíců zpět #50
od Brda
fiat tipo 1.9 td
Odpověděl Brda pro téma Re: Jak dopadla technická
Technickou jsem udělal před čtrnácti dny.Stav auta bez větších závad,ale emise by asi neprošly.Mám v tipku měsíc nasazený druhý motor a nevěděl jsem jak to s ním vypadá,ale olej ani voda zatím nemizí a zatím nekouří.Tak snad za dva roky...
fiat tipo 1.9 td
- jumbo
13 roků 2 měsíců zpět #51
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Jak dopadla technická
Z taktických důvodů jsem to nechal na paní Jumbové a je na 2 roky klid.
12 roků 3 měsíců zpět #52
od Skyline
Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6
Odpověděl Skyline pro téma Re: Jak dopadla technická
tak moje Tipo turbo bylo dnes na STK + EK
emise bez problémů
technická jen pár lehkých závad jako je povrchová koroze rámu a závada na výfuku ale jinak vyhovuje a mám zas na další 2 roky pokoj
emise bez problémů
technická jen pár lehkých závad jako je povrchová koroze rámu a závada na výfuku ale jinak vyhovuje a mám zas na další 2 roky pokoj
Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6
10 roků 5 měsíců zpět #53
od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Jak dopadla technická
Tak a je to jasný .. Tipo půjde do měsíce zvrakovat
Další technická už nebude .. už by rozhodně neprošlo.
Udělám tomu pořádnou poslední jízdu a pak pápá
Další technická už nebude .. už by rozhodně neprošlo.
Udělám tomu pořádnou poslední jízdu a pak pápá
Vygenerováno za 0.380 sekund