homog. kloub
Ale z levý na pravou poloosu to 100% pasovat bude, toho se zas bát nemusíš.
Takže ještě další rada, pokud budeš vyndávat obě poloosy, tak si označ levou a pravou. U 1,7TD je rozdíl asi 2cm. Takže by nebyl problém ty poloosy klidně omylem prohodit. A rozhodně by nebylo příjemný po první jízdě to zjistit a zase rozebírat. 8O
FIAT TIPO 1.9TD, FIAT PUNTO 1.7TD, PUNTO S 1.1 , PUNTO 1.2 60SX, Lancia kappa SW 2.4i
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Ale jeste nez sem ty klouby odsoudil ze sou po smrti, tak sme s otcem sundali(zlehka ) manzety a hodili tam hrst maziva(nejake s grafitem nebo co), zadelali manzety a jel sem to projet, cvakani zmizelo. Takze bych doporucil vsem kteri to budou chtit vymenit, at tam predtim skusi jeste dat nake mazivo - protoze jestli ty klouby jedou na sucho tak se nedivim ze rvou
Ale co me sere vic a potreboval bych nakou radu - v aute sem posledni dobou vyklepany jak startka, konkretne se jedna o to, ze kdyz jedu pres lehci nerovnosti, mensi/vetsi diry tak se citim asi tak jako bych na predku nemel zadne silentbloky, sou to proste takove dute rany, jako by bylo neco povoleneho(vyjete-sjete-vychozene silentbloky) Jenze nevim cim to muze byt - ramena mam dobre(kulove cepy), silentbloky na ramenech sou taky v klidu(nezaznamenal jsem zadnou vuli pri letmem zkoumani rukou ) , silentbloky tycek stabilizatoru(pouzdra) sem menil minuly tyden, silentbloky stabilizatoru se zdaji byt taky v klidu, tak posledni co me napadlo je ulozeni tlumicu. Mohl by mi prosim nekdo rict jak se projevi vychozene/zlikvidovane ulozeni tlumicu ? Taky me napadly loziska kol, ale ty by na to nemely mit vliv. Za kazdou radu budu rad....dik
(kdyby nekoho napadlo ze by to mohlo byt kolama, tak ne, mam plechy 13tky se 70tkovym profilem gum)
FIAT TIPO 1.4 i.e.
Taky mi to nedavno zacalo klepat pri pravem rejdu - no, i kdyz to vlastne tak jakoby cvakalo uz pri polovicnim rejdu vlastne u zataceni do prava tak celkove Tak jsem hned scheckoval jak to vypada s cenama kloubu v auto kelly (v ově totiz nic lepsiho neni) a prisel jsem na tohle http://obchod.autokelly.cz/Default.aspx?SRC=100&RowID=89799210
Ale jeste nez sem ty klouby odsoudil ze sou po smrti, tak sme s otcem sundali(zlehka ) manzety a hodili tam hrst maziva(nejake s grafitem nebo co), zadelali manzety a jel sem to projet, cvakani zmizelo. Takze bych doporucil vsem kteri to budou chtit vymenit, at tam predtim skusi jeste dat nake mazivo - protoze jestli ty klouby jedou na sucho tak se nedivim ze rvou
Ale co me ?tve vic a potreboval bych nakou radu - v aute sem posledni dobou vyklepany jak startka, konkretne se jedna o to, ze kdyz jedu pres lehci nerovnosti, mensi/vetsi diry tak se citim asi tak jako bych na predku nemel zadne silentbloky, sou to proste takove dute rany, jako by bylo neco povoleneho(vyjete-sjete-vychozene silentbloky) Jenze nevim cim to muze byt - ramena mam dobre(kulove cepy), silentbloky na ramenech sou taky v klidu(nezaznamenal jsem zadnou vuli pri letmem zkoumani rukou ) , silentbloky tycek stabilizatoru(pouzdra) sem menil minuly tyden, silentbloky stabilizatoru se zdaji byt taky v klidu, tak posledni co me napadlo je ulozeni tlumicu. Mohl by mi prosim nekdo rict jak se projevi vychozene/zlikvidovane ulozeni tlumicu ? Taky me napadly loziska kol, ale ty by na to nemely mit vliv. Za kazdou radu budu rad....dik
(kdyby nekoho napadlo ze by to mohlo byt kolama, tak ne, mam plechy 13tky se 70tkovym profilem gum)
U UNA mi tohle dělalo špatný horní uložení tlumičů
FIAT TIPO 1.9TD, FIAT PUNTO 1.7TD, PUNTO S 1.1 , PUNTO 1.2 60SX, Lancia kappa SW 2.4i
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
nebo jeste stabilizatory muzou byt vyzvejkany
pokud myslis silentbloky na stabilizatoru tak na ty sem se prave taky dival a zadnou vuli tam necitim, jeste na to mrknu ale....
U UNA mi tohle dělalo ąpatný horní uloľení tlumičů
tady asi promazani nepomuze ze ?
FIAT TIPO 1.4 i.e.
navíc je snad ještě nejaký vnitřní a vnější kloub a kterýmu se říká homog.?
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
Dík moc by mě to pomohlo
Fiat Tipo
Leda snad že by ses zkusil podívat, jestli není na jedné straně roztržená manžeta, pak by to mohla být právě ta strana
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Fiat Tipo
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
to klapani musis slyset, je to dost nahlas kdyz mas stoceny kola do plnyho rejdu a tocis se na miste
no budu muset zapřáhnout doma ženu at jde poslouchat když budu točit
Fiat Tipo
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
Fiat Tipo
Taky mi to nedavno zacalo klepat pri pravem rejdu - no, i kdyz to vlastne tak jakoby cvakalo uz pri polovicnim rejdu vlastne u zataceni do prava tak celkove Tak jsem hned scheckoval jak to vypada s cenama kloubu v auto kelly (v ově totiz nic lepsiho neni) a prisel jsem na tohle http://obchod.autokelly.cz/Default.aspx?SRC=100&RowID=89799210
Ale co me ?tve vic a potreboval bych nakou radu - v aute sem posledni dobou vyklepany jak startka, konkretne se jedna o to, ze kdyz jedu pres lehci nerovnosti, mensi/vetsi diry tak se citim asi tak jako bych na predku nemel zadne silentbloky, sou to proste takove dute rany, jako by bylo neco povoleneho(vyjete-sjete-vychozene silentbloky) Jenze nevim cim to muze byt - ramena mam dobre(kulove cepy), silentbloky na ramenech sou taky v klidu(nezaznamenal jsem zadnou vuli pri letmem zkoumani rukou ) , silentbloky tycek stabilizatoru(pouzdra) sem menil minuly tyden, silentbloky stabilizatoru se zdaji byt taky v klidu, tak posledni co me napadlo je ulozeni tlumicu. Mohl by mi prosim nekdo rict jak se projevi vychozene/zlikvidovane ulozeni tlumicu ? Taky me napadly loziska kol, ale ty by na to nemely mit vliv. Za kazdou radu budu rad....dik
Mal som podobny problem. Vymenil som olej v tlmicoch a je pokoj
http://fiattipo.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2231
Fiat Croma TDid