Brzdy - brzdove trubicky

Více
17 roků 5 měsíců zpět #1 od PavelM
Brzdy - brzdove trubicky vytvořil uživatel PavelM
Zdravim, mel bych dotaz.. Rozhodl jsem se, ze si vymenim komplet brzdove trubicky na svem Tipu. Tak jsem se chtel zeptat, jestli s tim nate nekdo nejake zkusenosti. Chtel jsem si objednat original naohybany, ale prej nejsou k dostani, tak jsme se domluvili, ze mi je necha udelat. Nabizi mi bud original ocelove, nebo medene. Kupodivu jsou levnejsi ty medene (80kc/m), ocelove (90kc/m). Nemate s nima nekdo nejaky zkusenosti? Podle me by mely bejt ty medeny lepsi, uz jen kvuli tomu ze nereznou..
Dalsi dotaz mam na pripojeni trubicek na hlavni brzdovy valec. Protoze nektery trubicky uz nejsou original, tak nevim jestli jsou pripojeny spravne. Mam je zapojeny krizem (predni pravy je s levym zadnim a levy predni je s pravym zadnim - mysleno predni dva vyvody a zadni dva vyvody).. Koukal jsem na jiny Tipo a tam to bylo zapojeny zase uplne jinak. Myslim si, ze je to asi jedno, jak se to zapoji, ale radsi se ptam. Podle me by to melo bejt nejspis tak, aby byly predni okruhy napojeny jeden vepredu a druhej vzadu na valci, aby vzdy brzdilo aspon jedno predni kolo, kdyz bude nejakej okruh spatnej..

Fiat Tipo 1.6i.e.kat rv. 91'

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 5 měsíců zpět #2 od PavelM
Odpověděl PavelM pro téma Re: Brzdy - brzdove trubicky
Taky jsem zjistil, ze tam nemam vubec zatezovej regulator.. 8O Nevim, jestli se delaly Tipa i bez nej (mam 1.6ie, 57kW, 91čku s bubnama bez abs). Musi tam bejt, nebo to muzu nechat bez nej? Jsou vsechny regulatory stejny, nebo tam musim dat z 1.6ky?

Více
17 roků 5 měsíců zpět #3 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Brzdy - brzdove trubicky
trubičky máš zapojený správně- křížem, regulátor tam má bejt, prožoe jsem když jsem rozřezával starou 1.4 ie bez abs s bubnama, tak ho měla, a jakej matzroš trubiček- to je jen na tobě.. ale z vlastní zkušenosti vím, že kolem zadní nápravy to je vojeb největší..

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
17 roků 5 měsíců zpět #4 od PavelM

trubičky máš zapojený správně- křížem, regulátor tam má bejt, prožoe jsem když jsem rozřezával starou 1.4 ie bez abs s bubnama, tak ho měla, a jakej matzroš trubiček- to je jen na tobě.. ale z vlastní zkušenosti vím, že kolem zadní nápravy to je vojeb největší..

Dik, to je presne to co jsem chtel slyset 8) Regulator si zkusim sehnat. Trubicky asi teda ty z medi. Jsou lepsi i v tom, ze jdou lip tvarovat. Moc se mi do toho nechce, ale musim to udelat.

Více
17 roků 5 měsíců zpět #5 od skvelejmira
Ja kdyz jsem menil zadni trubicky,tak jsem sundaval i nadrz,protoze zrovna ten zatezovej regulator jsem nemohl sundat a potreboval jsem ho vymenit,Jinak tady chlapek dela trubicky z medi 1cm/1kč+koncovky

ahoj

Více
17 roků 5 měsíců zpět #6 od PavelM

Ja kdyz jsem menil zadni trubicky,tak jsem sundaval i nadrz,protoze zrovna ten zatezovej regulator jsem nemohl sundat a potreboval jsem ho vymenit,Jinak tady chlapek dela trubicky z medi 1cm/1kč+koncovky

Hm, tak to bude jeste zajimavy :lol: Zatim to tam dam bez toho regulatoru, Tak snad to pujde..
Ono taky zalezi, jakej prumer ty trubicky maj.. Jinak koncovky tak 11-15kc..

Více
17 roků 5 měsíců zpět #7 od skvelejmira
Tak to si nepamatuju,kolik staly koncovky,jen si pamatuju,ze byla zabava je zmerit presne na delku a pak je tam naohybat....hlavne vzadu na stranu ke spolujezdci

ahoj

Více
17 roků 5 měsíců zpět #8 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Brzdy - brzdove trubicky
když bych si nechával tahle dělat trubičky, tak jim povim, jenom že chci na Tipo, nebo chtějí vědět délky? Pokud chtějí vědět dékly, tak by bylo ok, kdyby jste to někdo změřil a zveřejnil. Já se na to chystém taky, ale nevim, jestli je rozdíl 3+dveře a 5-dveře

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
17 roků 5 měsíců zpět #9 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Brzdy - brzdove trubicky
podle mě podvozek je na 3dv a 5dv stejný.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 5 měsíců zpět #10 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: Brzdy - brzdove trubicky
Já jsem starý trubičky vyndal ven (některé vystříhal) narovnal a změřil, podle toho mi udělali délku. Musíš mít délku podle typu ti to neudělaj. A hlavně nespleť koncovky, někde jsou úzké někde široké. Délka se dá změřit i provázkem.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
17 roků 5 měsíců zpět #11 od skvelejmira
Hlavne sirka koncovek a napsat si to, ja jsem s tim sel 3x na predelani

ahoj

Více
17 roků 5 měsíců zpět #12 od PavelM
Tak uz mam trubicky komplet venku. Zmerit je klidne muzu, ale mam jen 2 original, 2 jsou tam davany nejakym amaterem. :( Dalo to srani to vyndat.. Kor kdyz to neslo povolit. V drivejsku mi furt vzadu tekla kostka, tak jsem ji mel dorvanou co to slo, takze uz jsem to nepovolil a musel ucvakat 2 ze 4. Predni sly docela dobre. Dneska si je snad necham udelat a zejtra pujdou z5 na auto. Jsou tam dva druhy koncovek.

Více
17 roků 5 měsíců zpět #13 od skvelejmira
Ano,koncovky jsou uzsi a sirsi a na kazde trubicce je na 1 konci uzka a na 2 siroka...Ja to musel ucvakat uplne vsechno,protoze ty trubicky byly original.

ahoj

Více
17 roků 5 měsíců zpět #14 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Brzdy - brzdove trubicky
člověče další téma
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...;t=3168&start=15

taky jsem s tím měl polízanici

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
17 roků 5 měsíců zpět #15 od PavelM

člověče další téma
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...;t=3168&start=15

taky jsem s tím měl polízanici

Sry, nevsim jsem si ho :oops:
Ty jsi objednal trubicky z toho shopu a oni tam nepasovaly? Uz to mas hotovy? Ja jsem vyndal komplet trubicky a prines jsem je do obchodu a tam mi je udelaj, teda jen je nastrihaj na spravnou dylku podle starejch a nandaj holendry. Naohybat musim sam :? Tak jsem zvedavej, zejtra by mely bejt..

Vygenerováno za 0.509 sekund