Zloméné koleso za 30 000,-Sk?

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od Hody
Ahoj clapci, včera ako som šiel s práce domov na mojom Tipu, odbáčal som na Schellku natankovať a v tom mi rachlo PL koleso. Proste zlomilo sa mi zavesenie koles alebo poloos neviem. Volal som servisnú službu-oni mi to odtiahli a ich šéf mi povedal, že on by to už neopravoval na mojom mieste na takom starom aute a že aby som nebol prekvapený keď oprava bude stáť možno aj 20 až 30 000,-Sk. Je to možné? Nechce sa mi veriť, veď som tam nemal nič poškodené-zlomilo sa mi to pri rýchlosti cca 15-20 Km/h keď som už odbáčal na benzinku. Bola tma a diagnostikovanie bolo takmer nemožné na mieste činu, ale s toho čo som videl ja tak tam bol vyskočený otočný čap a hnací hriadeľ alebo čo to je. Brzdová hadička podľa mna v poho...Tak čo mám teraz robiť? Dnes mám isť pozrieť stav a mál mi zistiť stav poškodenia plus približnú kalkuláciu za diely a robotu a až potom sa vraj pustia do toho. Nie je to trochu veľa za zlomené koleso????? Čo mám robiť??? Prosím poraďťe mi. [/b]

Slovakia, Fiat Tipo 1.7D, modrá metalíza tmavá, r.v. 1988

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od Dresik
Tak ten servis pošli do háje!!! Nevím, co by za tyhle prachy chtěli- možná kdyby ti přistavili jiné Tipo a nechali ti ho :d
Asi to vypadlo z kuláku na rameni a vytrhl se kloub na poloose. Takže bych to viděl na nové rameno. cca 1200,- a co se týče toho kloubu, tak pokud nepůjde zpět nasadit, jako že by mohl jít, tak nový stojí cca 1500,-, použitý míň. Takže tak...Pokud to neudělalo další škoda..chce to pořádně prohlédnout!

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od Předseda
No jde o to, co je to za servis. Kdyby se to stalo mně, a opravovali by mi to na dílně, kde se mi o auto starají celou dobu, tipnul bych to tak do 5000,- Kč. Ale jde taky o to, co se tam musí všechno měnit no. Pokud to bude poloosa + homokineťák + čepy, připadně rameno, ložisko... ono se to nasčítá.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od TooM-As
taky jde o to jestli použiješ original fiat díly, nebo neoriginální.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od csala

Tak ten servis pošli do háje!!! Nevím, co by za tyhle prachy chtěli- možná kdyby ti přistavili jiné Tipo a nechali ti ho :d
Asi to vypadlo z kuláku na rameni a vytrhl se kloub na poloose. Takže bych to viděl na nové rameno. cca 1200,- a co se týče toho kloubu, tak pokud nepůjde zpět nasadit, jako že by mohl jít, tak nový stojí cca 1500,-, použitý míň. Takže tak...Pokud to neudělalo další škoda..chce to pořádně prohlédnout!

Suhlas.

Fiat Croma TDid

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od Hody
Díky moc, chlapci. Ono tých škôd tam naozaj nebolo moc-vravim išiel som práve zastaviť-ono mi to rauchlo tesne pred tým ako som chcel úplne zabrzdiť. typujem tak max. 2-3 veci na výmenu. Ja viem te náhradné diely nie sú lacné (s tým počítam) ale až taká suma by ma sundala. Trochu sa mi uľavilo, pretože ja som s toho poriadne nešťastný, toľko beňazí by ma teraz asi dorazilo a na druhej strane bez auta neviem existovať-mám problém chodiť aj do práce.

Slovakia, Fiat Tipo 1.7D, modrá metalíza tmavá, r.v. 1988

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od Augustin
Tak to zkus nafotit, at mame predstavu.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od Charles
já bych to taky neviděl moc tragicky...psal jsi že vyskočil čep, no to byl asi už dost vymletej...ale jinak si myslim že pokud bys koupil nové rameno, poloosu, homokineťák, že by ses do 5 000,- měl vejít, teda pokud bys nepoužil fungl novou poloosu to by bylo pak za víc

ale udělej vážně co nejvíc fotek a podle toho ti tady ostatní rádi poradí ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od čenda
Tohle se mi kdysi stalo na Unu. Pomalu nejdražší na celé opravě byl odtah :evil: Zajímavé je, že ty vymleté čepy z ramen asi obecně vyskakují jen při nízkých rychlostech. Od té doby á 1/4 roku na všech Fiatech paranoidně kontroluju stav manžety na kloubu :lol:
V optimistickém případě stačí vyměnit to rameno, je to práce tak na řekněme 2 hodiny. Ostatní už víš od ostatních. Hodně štěstí.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od Dresik
Mně se to stalo před pár lety v zimě na Prismě. Jel sem, chtěl sem předjet škodovku, ale najednou se mi volant protočil o 90° a já jel pořád rovně. Tak sem říkal, že na nejbližší pumpě zastavím, jenže než sem tam dojel, tak sem omylem přejel lehčí díru a kolo se mi také vyvrátilo. Urval se mi kus ramena i s čepem. Vyskočil kloub z poloosy a zničila se manžeta. Rameno sem dal jiné a akorát koupil jinou manžetu a kloub nacvakl zpět.

Jen ten odtah. Bylo to na rušný silnici ve městě, stál sem se částí v silnici a čekal sem, než pro mě dojede otec s vlekem. Hodinu sme to vytahovali na vlek, protože místo toho kola sme museli použit pojízdnej hevírek..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od TooM-As
hele a to vám vyskočí čep z ramene ?

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od čenda
No jo. Kolo pak vlastně zůstane viset na tlumiči, tyči řízení a poloose a poloosa se vytáhne z diferenciálu (aspoň u Una).
Takovému totálnímu zničení čepu ale obvykle předchází prasknutí gumové manžety. Do prostoru kloubu pronikne prach, písek atp. a pak se to už velmi rychle vymele. Příznaky čepu těsně před katastrofou jsou, že i při jízdě po naprosto rovné silnici se zdá, že člověk jede v kolejích po kamionech, v zatáčkách to jakoby "cuká" nebo "uskakuje" - nevím, jak bych to líp popsal.
Právě proto od té doby tak často kontroluju manžety a první věc, kterou jsem po koupi Tipa měnil, byla právě ramena - obě manžety už byly roztržené a klouby vymleté.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #13 od Dresik
Já měl osu u převodovky šroubovací, tak se to vytrhlo z kloubu u kola.

Mně nevypadl čep jako takový, ale asi únava materiálu a ulomilo se rameno v místě, kde drží čep. ( Tam byl měnitelný zvlášť)

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 10 měsíců zpět #14 od michal
jo čepi jsou svině...kdysi dávno v pravěku jsem měl žigula a taky se mi zlomil svislák-paradox byl v tom že jsem ho měl od přechozího majitele doma ve skříni, takže nedražší na tom byl ten odtach, jen kdybych ho měl sebou......

/T/I/P/O/ 1.9 DS r.v.1992 najeto přes 275000km
SCANIA R420 tandem

Více
16 roků 10 měsíců zpět #15 od juraj l
rameno treba dat nove - cca 1600 Sk. Ak je poloos pokazena, riesil by som to pouzitym dielom. viac ako 2000 by som nedal.
(niekde z vrakoviska alebo privat. ale nie z nejakeho havarovaneho auta !)
ak by sa to malo riesit vsetko novymi dielmi u FIATa, 15000-20000 je realisticka cena

na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey

Vygenerováno za 0.612 sekund