Zloméné koleso za 30 000,-Sk?

Více
16 roků 9 měsíců zpět #31 od drto

Podle mě by právě tohle vymletý čep v rameni dělat mohl, možná i silentblok :-k .
Čepy na řízení jsem měnil na Unech 2x a víceméně zbytečně - ani jednou to naléhavě nepotřebovaly. Na Tipu jsem je pak už jen kontroloval. Mám dojem, že jejich životnost je nesrovnatelně delší než životnost čepů v rameni.

moj tragicky vybity cap ramena (vola horizontalne cca 4 mm a vertikalne 15 mm) bolo pocut na nerovnostiach (ovsem nijako silne).
pri prejazde zakrut som v riadeni necitil buchanie (bolo pocut tupy buch od kolesa), ale v urcitom momente auto vyrazne zmenilo smer ! (ked som zatacal mierne alebo pomaly, tak to nerobilo)

na cap ramena skuska - auto na zdvihak, koleso dole. pacit pakou medzi ramenom a tehlicou kolesa. tehlica kolesa sa nesmie hybat vzhladom na rameno. (chcete foto ?)

na cap (hlavicu) riadenia skuska - posadit pomocnika za odomknuty volant, nech mierne toci volantom striedavo do stran. cap riadenia pri tom drzat v ruke - nadmernu volu je citit hned

to bolo co sa tyka zakrut.

na jamach este moze buchat - tycka medzi stabilizatorom a ramenom, uchyty stabilizatora, pokazeny tlmic !!

odporucam vsetko rozobrat a pozriet :-)

Aj niekde na STK maju taky stroj na trasenie podvozkom, da sa tam toho dost zistit, ale nie vsetko - jeden buchot na Forde mi nezistili.

jj na stk mi to presne na takomto stroji zistil a povedal mi ze lavy cap zrely na vymenu a prave rameno cele :D tak v pondelok som uz objednany do servisu :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #32 od drto
tak vcera som si bol v servise pre auto po vymene kompletnych prednych ramien. vyslo ma to skoro 7000,-
praca bola : vymena ramien, chladica (tiekol), palivoveho filtra a strednej casti vyfuku aj s tlmicom.

servis mi zohnal ramena obidve - 2200,- Sk
nemrznuca zmes do chladica - 350,- Sk
geometria prednej aj zadnej napravy - 1500,- Sk
cena prace - 2800,- Sk

cakal som ze to bude aspon o tisicku menej ale co uz. aspon mam uz auticko komplet spravene a viem ze je v poriadku :wink:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #33 od Augustin

tak vcera som si bol v servise pre auto po vymene kompletnych prednych ramien. vyslo ma to skoro 7000,-
praca bola : vymena ramien, chladica (tiekol), palivoveho filtra a strednej casti vyfuku aj s tlmicom.

servis mi zohnal ramena obidve - 2200,- Sk
nemrznuca zmes do chladica - 350,- Sk
geometria prednej aj zadnej napravy - 1500,- Sk
cena prace - 2800,- Sk

cakal som ze to bude aspon o tisicku menej ale co uz. aspon mam uz auticko komplet spravene a viem ze je v poriadku :wink:

tvl co Ti mohli delat na zadni naprave? Co vim, tak tam se neda nic seridit, a ta cena je pekny balik - u nas gemca 200Kc :wink: ale asi v tom mas ten filtr, chladic a vyfuk. :)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #34 od drto
mam aj papier z geometrie co mi dal a je tam ladena aj predna aj zadna naprava (skol kolies, zbiehanie kolies atd)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #35 od scherer012
geometria na zadnej náprave???????? 8O 8O 8O

u nás stojí geometria 400sk (aspoň stála, pred rokom) :roll:

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
16 roků 9 měsíců zpět #36 od drto
ja to odfotim a hodim to sem :lol:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #37 od Jerry
Odpověděl Jerry pro téma geometrie
...u nás geometrie leasrová 500!!! Ramena ks 700 komplet...a na zadní nápravě je pouze sklon,pokud jsou zadní ramena v háki,tak jedině výměna...

Jerry-Fiat Tempra 2.0i.e - CUORE SPORTIVO

Více
16 roků 9 měsíců zpět #38 od drto
mne az take divne nepride ze sa robi geometria aj na zadnej naprave :wink: tu je vycuc z jednoho clanku:

Tajomstvo geometrie kolies.

Málokto si uvedomuje, že prevažná časť závad v zriadení geometrie úžitkového vozidla je skrytá v zadných nápravách automobilu alebo nápravách návesu, či prívesu. V dôsledku nerovnobežnosti zadných náprav spravidla dochádza k zjazdeniu pneumatík na prednej
náprave, k zvýšeniu valivého odporu a zároveň k zníženiu ovládateľnosti vozidla. Príčinou
týchto problémov je skutočnosť, že vozidlo má tendenciu kopírovať kruhovú dráhu v zmysle chybnej polohy zadnej nápravy. Vodič z dôvodov zachovania priameho smeru pohybu vozidla musí pretáčať riadenú nápravu do protismeru. Aj keď príčiny hore uvedených problémov sa skrývajú v zriadení zadných náprav vozidla, pretrváva u nás mylne vžitá prax zriaďovania parametrov iba prednej nápravy, kde sa tieto problémy prejavujú. Preto je nutné
súčasne skontrolovať a zriadiť geometriu celej súpravy.

a tu najdete cely clanok:
www.randj.sk/Cla.pdf

Více
16 roků 9 měsíců zpět #39 od drto
a toto ma aktualne na jednej strankepisane nemenovany autoservis:

- vykonávame geometriu prednej aj zadnej nápravy na najmodernejšej digitálnej geometrii v SR pre všetky typy vozidiel

cena:
zadna okolo 900
predna okolo 500

:wink:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #40 od wr8
na zadni naprave vozu fiat tipo/tempra nejde seridit nic,jde jen zkontrolovat,seridit se opravdu neda

Více
16 roků 9 měsíců zpět #41 od drto

na zadni naprave vozu fiat tipo/tempra nejde seridit nic,jde jen zkontrolovat,seridit se opravdu neda

tak ja vam verim chlapi a hadat sa s vami nebudem lebo sa v tom nevyznam takze by som nemal argumenty :lol: :lol:
ale aj tak ten papier nafotim a hodim vam to sem nech sa pozriete :lol:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #42 od Dresik
Maximálně se ti můžou rozlýzat kola, kvůli špatným ložiskům..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #43 od juraj l
este pripomeniem, ze koruna ceska sa nerovna slovenska koruna :-)

ak mi niekto prezradi, kde kupim rameno na Tempru pod 1500 Sk (vcetne postovneho do SR), budem velmi rad - mail jlanyi (zavinac) gmx.de !

ked som ja si daval robit geometriu, tak som mal kontrolu vpredu aj vzadu a nastavenie vpredu (zbiehavost) za 700 Sk. Inde odo mna chceli aj 2500 Sk. Ale to su asi specificke bratislavske ceny ...

na nastaveni zadnej napravy Tipo/Tempra sa neda nic zmenit, len vymenit lozisko. Takze uctovat tam za korekciu je zlodejina ...

na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey

Více
16 roků 9 měsíců zpět #44 od akpuolach

Přesně tak. Nanejvýš můžou podložit něco mezi kastli a nápravu :lol: , ale tím neuděláš geometrii.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #45 od drto
tak tu je papier z geometrie :)

Soubor přílohy:

Vygenerováno za 1.533 sekund