"klepot" a zasa ten "klepot"

Více
16 roků 3 měsíců zpět #16 od drto
ja som tam kupil gumy co idu na feliciu a sadnu tam uplne presne ako keby boli odtial :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #17 od Předseda
Já kupoval nějaké univerzální, někam jsem tu dával obrázek asi před měsícem.

Konkrétně tady

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #18 od drto
no to je presne take iste ako sa davaju na feliciu. je to uplne ten isty tvar :D a sedia perfektne. pre istotu som ich kupil aspon 4 aby som mal este dve v zasobe :D

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 3 měsíců zpět #19 od Předseda

no to je presne take iste ako sa davaju na feliciu. je to uplne ten isty tvar :D a sedia perfektne. pre istotu som ich kupil aspon 4 aby som mal este dve v zasobe :D

Taky jsem jich vzal krabici :lol:

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #20 od michal_tipar

jj též si myslím že to bude to horní uložení tlumiče

nebylo to uložení ale tlumič jako takový...

Více
16 roků 3 měsíců zpět #21 od petr1978
No mám podovný problém s klepáním a dlouho jsem hledal a dotahoval. Na to že mám repasované komplet přední i zadní nápravy s tlumičema a uložením, nemá co klepat. No ozává se to při rozjíždění a zastavování. Desky to nejsou, tipoval bych to na spodní uložrní motoru. Tak kdyby měl někdo podobný problém, uvítal bych nějakérady :( Až budu mít trochu času, tak se na to mrknu, ale nejspíš až s novým motorem.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
15 roků 9 měsíců zpět #22 od bjukemen
...no znova otvaram temu aby ste sa nenudili...tiež badam podobny klepot od podvozka pri prejazde priečnej nerovnosti...tlmiče nove,tyčky stab. nove,čapy riadenia nové,ložiska nové,silentbloky na ramenach nove (čapy su takmer dobre) povodne ostalo horne uloženie tlmičov...zvuk je taky kovovy a ide zo spodu od kolies...platničky nebuchaju,strmene zatiahnuté,ked sa snažim niečim pohybat tak to nejde všetko je pevne...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 9 měsíců zpět #23 od Tonny Tempra SW
Ja mam ten isty problem,komplet predna naprava aj s riadenim je ok,nic sa nehybe ale zistili sme ze to klepoce stabilizacna tyc.Do jej vymeny sa mi vobec nechce bo ked sa pozries kadial vedie a co vsetko musi ist dole tak sa zblaznis.Kupim len tie gumenne uchity co drzia tyc o karoseriu a mozno sa to trochu napraví.

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Více
15 roků 9 měsíců zpět #24 od bjukemen
...tak dnes som to obzeral a zistil som že ten hluk sposobuje horne uloženie tlmiča...ta guma v nom je roztrhnutá a liece to hore dole...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 8 měsíců zpět #25 od petr1978
Tak jsem zase řešil klepot od podvozku co jsem psal. Před cca měsícem se začal ozývat pořádně, až to vypadalo že mi něco upadle. Llepání má dvě příčiny, což jsem ani nečekal. První je spodní silentblok motoru na nápravnici jak jsem předpokládat. Zjistil jsem, že když jsem skládal auto posunul jsem celý silentblok moc na stěnu nápravnice o kterou klepal. Zvuk se projevoval hlavně při brždění a rozjíždění. Posunul jsem silentblok do prostřed díry a klepání se stišilo. Bohužel další příčina klapání byl homokinetický kloub, který jsem musel vyměnit. Neklepal jen při zatáčení, ale i při lehkém zhoupnutí auta. Prachovka byla totálné rozthaná. Naštěstí nový klub stál 850 kč a vyměnit ho je otázka 3 hodin :) Teď už mi nic napodvozku neklepe, a jsem z toho opravdu nadšený. Auto se celkově sklidnilo, homokinetik měl vliv i na řízení a stabilitu a vybrace do volantu při rychlejší jízdě. Tak hodně zdaru pži hledání klepání:-)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
15 roků 8 měsíců zpět #26 od michal_tipar
Petře to si šťastnej kluk, když můžeš napsat, že ti v podvozku nic neklepe, mě tam klepe pořád něco, vždycky to povyměňuju a po další zimě můžu jet nanovo :cry:
Už mě ta "kvalita komunikací" stála tolik, že mě to až s..e
Po každé zimě můžu něco vyměnit, tu rameno, příště axiální táhlo, kulák a tak to jde furt dokola...

Více
15 roků 8 měsíců zpět #27 od petr1978
No to je zvláštní. Kde kupuješ díly, že vydrží tak málo? Nebo tak moc jezdíš :) Kdybych napsal že mi tam absolutně nic neklepe, tak bych pěkně kecal. Sem tam něco lepne, ale to se u tak starého auta moc dělat nedá. Hlavně když nic neupadává :)

Více
15 roků 8 měsíců zpět #28 od michal_tipar
ne to není tím že moc jezdím nebo díly málo vydrží, spíš tím, že jezdím v Pardubickým kraji kde jsou nejpříšernější silnice v rámci republiky možná i Evropy!!! :?

Více
15 roků 8 měsíců zpět #29 od petr1978
No Tipo prostě není stavěno na naše české silnice:-( To je jen škodovka a to ještě stará. Ale jestli si mám vybrat mezi škodovkou a Tipem, volím Tipo :) Taky asi byla chyba, že podvozek tipa je staavěn na váhu 1,4, jiné se ani 1. Tipa nedělaly. Až o něco poději se začaly dělat 1.8 a 2.0 a k tomu také zesilel podvozek. Mám to štěstí, aspoň co se podvozku týče, že mám 1.6 DOHC a to má podvozek z 2.0 :) Pak už jedině pořádně odhlučnit, aby ten klepot nebyl slyšet :lol:

Více
15 roků 8 měsíců zpět #30 od michal_tipar
proto mám dost hlasitý autorádio :music:

Vygenerováno za 0.509 sekund